KAKO Ćete Poboljšati Vaš Seksualni Život – Erogene zone vašega partnera

horoscope guru

erognene zone vašega partnera

Svaki znak Zodijaka ima i svoju erogenu zonu.Analizom svakog znaka  otkrit ćete gdje je vaša ali ono najvažnije gdje je erogena zona vašega  partnera ili partnerice.

 OVAN – SPECIJALISTA ZA POLJUPCE
 Ovnovi se neprekidno nalaze pod visokim naponom, pa traže strastveni seks sa  snažno naglaženom borilačkom komponentom. Začudo, pripadnici ovog znaka  doživljavaju najveće seksualno zadovoljstvo u odnosu “pomirenja”, a koji slijedi  nakon svađe s partnerom, odnosno partnericom. Naime, kad su tijelo i duh    Ovnova napeti, izuzetno su osjetljivi na nesvakidašnje stimulacije. Njihove  erogene zone su glava i uši. Snažno ih uzbuđuje nježno ljubljenje, ili lizanje  usne školjke, a isto tako ih usrećuju nježni dodiri rukom tih dijelova tijela.  Također, lagana masaža potiljka, može snažno da uzbudi Ovnove. Osim toga,  Ovnovi su specijalisti za poljupce. Duboki, snažni i zahtjevni poljupci mogu Ovnove toliko da uzbude, da im nije potraban dug, a još manje produžen seksualni odnos.

BIK – SKLON “FRANCUSKOJ LJUBAVI”
Bikovi su vrlo emotivni i ostavljaju sebi mnogo vremena za ljubavno uživanje. Brzina je za njih “ubiojica strasti”. Zbog toga oni traže od partnera, odnosno partnerice strpljivost i maženje. Na taj način, prije samog “finala”, Bikovi, bez obzira na spol, pretvaraju čitavo svoje tielo u erogenu zonu. Najlakše i najbrže se opuste ako im nježno masirate potiljak i leđa. Njihov nos i usne su posebno osjetljivi, tako da su skloni “francuskoj ljubavi” u kojoj postižu maksimalan užitak. Osim toga, čitav život vole da masiraju svoju kožu mirišljavim uljem što čini njihovu lijepu kožu još ljepšom. Njihova vladarka je Venera, pa ne pate od lažnog  osjećanja stida, niti se boje da pokažu svoje golo tijelo i uživaju u ljepoti tijela voljene osobe. Kažu da im nije strano ništa ljudsko.

BLIZANCI – VOLE DA PRIČAJU I TOKOM SEKSA
U životu Blizanaca promjene igraju presudnu ulogu, čime je, barem djelomično, zadovoljena njihova neizmjerna znatiželja. Njima nije ništa strano. Ničega se ne stide
I sve žele iskušati. Najviše od svega mrze rutinu. Osjeti li takvu opasnost, Blizanac brzo traži utjehu u novoj vezi. Za pripadnike ovog znaka vrlo je važna ljubavna igra, ponekad čak i više od samog ljubavnog čina. Ako želite da opčinite Blizanca, bez obzira na dpol, milujte nježno njegove specijalne erogene zone: prsa, gornji dieo tijela i ruke. Nježno milovanje prepona, Blizanca će odvesti u sedmo nebo. Ako se svega zasitio (zasitila), milujte prste, odnosno vrške prstiju. S obzirom da je Blizanac zavisnik od pričanja, njemu je i tokom seksa potreban razgovor, pa sam odnos, ponekad, može da bude vrlo nepristojan, ako takav čin uopćte podnosi taj pridjev.

RAK -ŠTO DUŽE – TO BOLJE!
Rakovi su nedvosmisleno najveći fanatici među znakovima Zodijaka, kad se radi o nježnosti. Tepanje, milovanje, ljubljenje je za Rakove vrhunac sladostrašća. Njihova koža je osjetljiva na svaki nježni dodir. Pri tom je od presudne važnosti – povjerenje! Što veza duže traje, to je seks bolji. “Ljubav za jednu noć” za Rakove ne znači baš ništa. Umjesto “ljubavi u prolazu”, Rak će radije zajednički provesti nekoliko sati s provjerenom partnericom, odnosno s isto takvim partnerom, u kadi s toplom vodom. Najsnažnija erogena zona Rakova su bradavice. Dakle, ako je vaša ljubav rođena u znaku Raka, slobodno se poigrajte s njenim (njegovim) bradavicama. Isto tako, igre s jezikom prilikom poljupca, ili trljanje jezikom po unutrašnjosti usne školjke, Rakovima nije strano- Naprotiv. To ga (nju) može da dovede do ekstaze. Inače, Rakovi su veoma konzervativni u seksu.

LAV -MALO VOAJERIZMA NE ŠTETI
Često se govori da Lavove treba češkati, maziti i milovati ako želite da ih natjerate da predu. Lavovi, tokom ljubavnog čina zahtijevaju punu pažnju. Pri tome, ljubavna igra može da bude začinjena primesama voajerizma; pri čemu obavezno morate da pohvalite ljepotu, znanje i umijeće ovog znaka zodijaka. Malo mašte, korištenje ogledala i slični trikovi, Lavove, da Lavice ne spominjemo, dovest će do vrhunca sladostrašća. Inače, erogene zone Lavova smještene su s lijve i desne strane kičme. Posebno osjetljivo mjesto pripadnika ovog znaka je donja usna. Nju bi uvijek morali da stimulirate. Ako budete znali da iskoristite sve kvalitete ovog znaka, on(a) imat ćete ljubavnika, odnosno ljubavnicu, vrhunskih dometa.

DJEVICA – HIGIJENA, A ONDA UŽITAK
Djevice, bez obzira na spol, nikada ne gube glavu. One ne mogu da se odupru najraftniranijim metodama zavođenja, samo, ako to požele. Ali, kad njen, odnosno njegov mozak kaže “da”, tada strategijski planirajte ljubavni užitak i ostala zadovoljstva. Pred ljubavni čin, obvezno je tuširanje, jer je Djevicama čistoća, odnosno higijena na prvom mestu. Tek, kad su sigurne da se ne mogu uprljati odnosno zaraziti, Djevice se prepuštaju ljubavnim užicima. One vole da im partner(ica) masira laktove i zadnji dieo koljena. Izuzetno su osjetljive i u predjelu pupka. Neke Djevice posebno cijene ako partner (ica) poklanja posebnu pažnju njihovom licu. Tiha muzika u pozadini ljubavne igre može snažno da aktivira njenu maštu .Zbog toga ne bi bilo loše kada biste prije samog ljubavnog čina zajednički pogledali neki erotski film, ili prelistali erotsku literaturu.

VAGA- VOLI PASIVNU ULOGU
erognene zone vašega partnera:
 Ako želite da Vagu uvedete u carstvo strasti, malo luksuza neće biti na odmet. Svilena posteljina, slična intimna odjeća, poticajni mirisi, malo pjenušavog vina i sličnih stimulansa, stvorit će uslove da se Vaga prepusti erotskim sanjarenjima i ne samo njima. Uz rečeno, Vage je najlakše stimulisati vizualnim užicima. Partner(ica), dakle, može slobodno da izvede svojevrstan striptiz, a ni zajedničko gledanje “mekanih” erotskih filmova, nije na odmet. Inače, Vagama je strana svaka agresivnost. Sklonije su da budu zavođene, a aktivna, odnosno vodeća uloga u ljubavnoj igri im baš ne odgovara., Njihova najosjetljivija erogena zona je, područje bokova i bubrega. Nježno milovanje ovih mjesta, kao i poljupci po stomaku stvorit će čuda. Previše agresivnosti i duhovni nesklad, smrt su za vezu s Vagama.

ŠKORPION- ZA RAVNOPRAVNOST U KREVETU
Bez obzira što Škorpioni instinktivno slute gdje se nalaze erogene zone voljene osobe, oni od svoje ljubavne igre i svojih sklonosti često prave misteriju. Žele, naime, da partner(ica) sam(a) otkrije što mu (joj) je najdraže i što ga (je) najviše uzbuđuje. Partner(ica) bez mašte nema mnogo šansi da zadrži Škorpiona na duže vrijeme. Ona(j) tko se razumije u tajne ljubavnih igara, može da sa Škorpionom doživi nezaboravne užitke. Erogene zone Škorpiona su, u prvom donji dio leđa. Posebno je sklon(a) aktivnim partnericama, odnosno isto takvim partnerima, jer mu je ravnopravnost partnera u krevetu neophodna pretpostavka za vrhunsko zadovoljstvo. Vole prefinjene predigre, a ponekad su skloni (sklone) mazohizmu, što i nije čudno kad se zna koliko su ljubav i bol bliski.

STRIJELAC-NIŠTA MU NIJE STRANO
Strijelčeve nosi glas da su veliki avanturisti. Međutim, začudo mnogo pripadnika ovog znaka provodi noći ipak u vlastitom bračnom krevetu. Ponekad imaju posebne želje. Pri izboru partnera, odnosno partnerice skloni su neobičnostima i egzotici. Partner(ica) mora biti veoma temperamentan (temperamentna). Svu svoju pažnju i energiju mora posveti njegovim, odnosno njenim erogenim zonama. Nježno milovanje natkoljenice s njene unutrašnje strane, pa sve do prepona, za Strijelca je, bez obzira na spol, najbolja priprema za ljubavni čin. Ponekad im je čak dovoljno samo milovanje, a da seks potom i nije više bitan. Kad su u najboljem raspoloženju, ništa im u seksu, nije strano, a oduševljavaju se najneoblčnijim položajima u sjedinjenju s voljenom osobom.

JARAC- TEŠKO GA JE PROBUDITI
Ponekad Jarac ostavlja utisak kao da je iznad svake seksualne želje i iznad svake potrebe za opuštanjem. I zaista, mnogi Jarčevi- muški i ženski – obuzeti su poslom i željom za uspjehom – zaboravljaju na tjelesne užitke. Da bi u njima probudili želju, vrlo je često potrebna velika strpljivost i upornost. Naime, vrijeme “paljenja” Jarca je najduže među znakovima Zodijaka. Međutim, ako poznajete njegove, odnosno njene erogene zone, radnja može da se odvija mnogo brže, a put do željenog cilja je kraći. Dobro raspoloženje koje, barem u početku ni ne miriše na seks, može da bude usmjereno upravo tom smjeru “nehotičnim” dodirivanjem koljena. Kad se odlučite za takav potez, morate da budete spremni na to da vas očekuje burna reakcija. Bilo pozitivna, bilo negativna, i u jednom i u drugom slučaju znat ćete na čemu ste. Ali I šta treba da radite.

VODOLIJA- NAJMAŠTOVITIJI VENERIN SLJEDBENIK
Vi biste partnera, odnosno partnericu najradije lisicama zavezali za krevet, ili negdje drugdje, gdje vam najbolje odgovara. Sve ako i ne spadate među transeksualce, svakako se ubrajate među najmaštovitije sljedbenike boginje Venere. Imate osjećaj da je čitavo Vaše tijelo jedinstvena erogena zona. Možda, ipak, i za vas postoji poneka ljubavna tajna? Jeste li na primjer, ikada pitali partnera, odnosno partnericu da vam nježno miluje, ili masira potkoljenice i (ili) listove na nozi? Obrazi su također vaša izuzetno osjetljiva zona. Partner(ica) bi trebao (trebala) da poljupcima prekrije obraze, ako želi da iz vas izvuče maksimum. S tim može da se počne i kad je on(a) obučen, kao uvod u situaciju u kojoj, će odjeća biti samo smetnja.

RIBE- KUPAJU SE U MORU OSJEĆANJA
Kad su zaljubljene, Ribe se kupaju u moru osjećanja. One sanjaju o nježnom romantičnom ljubavniku, odnosno o isto takvoj ljubavnici. Prolazne ljubavi i seks na brzinu, pripadnicima ovog znaka su strani. U takvim situacijama oni se osjećaju kao riba na suhom, bez obzira što one mogu da im probude maštu. Ribu odbija svaka grubost, svaka agresivnost, svaka neprefinjenost. Ona visoko cijeni nježnu, promišljenu predigru, okom koje partneru, odnosno pratnerici, ne bi smjelo da manjka ideja. Ribe inače, radije čekaju i reagiraju na inicijativu, nego što vode igru. Istina, Ribina reakcija može da po snazi i temperament nadmaši sva vaša očekivanja, posebno ako nježno i pažljivo milujete njene, odnosno njegove noge. Nježna masaža stopala može da vas uvjeri da Ribe i nisu hladne, kako što se priča. Da bi bila sretna Riba zahtijeva mnogo pažnje i truda, ali i bogato nagrađuje.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)