DOM PREMA VAŠEM ZNAKU

horoscope guru

Dom

OVAN

Ono što svakako obilježava domove Ovnova i Ovnica jesu jednostavnost i funkcionalnost. Zaboravite na ukrase i sitnice. Udoban namještaj, ravne linije i otvorenost prostora učinit će vam boravak u njemu ugodnim. Posebnu pažnju obratit ćete na osjećaj perspektive, pa će zato prozori u vašem stanu ili kući morati biti što veći, a ako su tu i balkonska vrata, ona bi trebala biti barem dvostruka. Uz to ide i okoliš koji bi trebao biti što prirodniji, tako da imate pogled na šumu, livadu ili neki sličan pejzaž. Ako toga nema, pobrinut ćete se za velike lončanice i zelene biljke koje su jednostavne za održavanje. Bambus će vam stvoriti raskošno zelenilo uz dovoljnu prozračnost i jednaku količnu sunca. Uvijek je zelen, i zimi i ljeti, a nije zahtjevan za održavanje. Poneki Ovnovi vole živjeti poput Tarzana, no ne baš na drvetu, nego u kućici od prirodnih materijala (najbolje od drveta) uz rub šume ili na planinskom proplanku. Cijepanje drva i loženje peći za njih je dobrodošla i njima draga rekreacija.

BIK

Kod Bikova i Bikica sve uvijek mora biti na dohvat ruke, jer se oni u svom domu vole osjećati opušteno, a komocija im je iznad svega. Zato će njihova dom biti pun praktičnih rješenja, kao što su zgodni ormarići i razni kućanski aparati koji olakšavaju život. Namještaj treba biti takav da se u njega može gotovo leći, a hladnjak treba biti što većeg kapaciteta. Obavezni su estetski detalji i to najradije cvjetnog uzorka, bilo da se radi o vazama s cvijećem, cvjetnim aranžmanima ili rubovima ogledala oslikanog cvijećem. Ako uzgajaju sobno bilje, vole da je šareno, a ukoliko žive u kući, ona svakako ima okućnicu s bogatim cvjetnjakom. Televizor u njihovom životu zauzima također važno mjesto, ali ne toliko zbog sadržaja, koliko kao sredstvo opuštanja, pa uz isti uvijek stoji i stolić na koji mogu staviti slatkiše u kojim uživaju gledajući svoju omiljenu seriju. Blagovaonica treba biti raskošno uređena sa velikim stolom gdje ima mjesta za svakoga, a ako ima prostora i za roštilj na balkonu ili u dvorištu, nitko sretniji od Bikova.

BLIZANAC

Njihov dom nerijetko podsjeća na hodnik pun raznih mogućnosti. Niz vrata, paravana ili pregrada otvaraju sliku dinamičnog prostora za najrazličitije namjene. Jedan kutić je rezerviran za kompjutor i sve što ide uz njega, drugi za naslonjač oko kog su razbacani omiljeni časopisi, treći je mali kuhinjski stol u rubu kuhinje gdje Blizanci jedu svoje leteće obroke (ako ih ne jedu u hodu u bilo kojem dijelu stana) i tako dalje. Vrlo su im dragi prostori koji se mogu sastojati i samo od jedne prostorije ali s poluetažom ili manjom galerijom, uređeni modernistički, ali ne pretjerano ekscentrično. Kroz njihov dom često prolaze razni poznanici i prijatelji, pa se tu često nađe manja garnitura od lakih materijala poput bambusa ili šiblja. Ako imaju zavjese, to su uvijek neke lagane od proluprozirnih materijala i pastelnih boja koje i inače vole. Također im je važan ormar za odjeću, a najbolje rješenje je plakar ili čak manja sobica s nizom polica i vješalica. Uz to ide i veliko ogledalo u kom Blizanci mogu do mile volje isprobavati svoje modne kombinacije prije nego što izađu u jedno od svojih brojnih kretanja u društvu.

RAK

Ovdje možemo očekviati pravo obiteljsko ozračje. Rakovi su odlični domaćini i njima je stalo da se svatko tko dođe u njihov dom osjeća ugodno. Zato će se pobrinuti za ugodne garniture, ali i veću i lijepu kuhinju oko koje se može okupljati. Sve će znati izvrsno obogatiti nizom detalja iz kojih zrači toplina, a koji obično djeluju vrlo prirodno. Mnogi od njih vole kamine. Stoljnjaci, svijećnjaci, jednostavni cvjetni aranžmani, svjetiljke koje naglašavaju intimnost, sve će to doprinijeti ugođaju. Spavaću sobu vole jasno odvojiti od ostalog prostora jer im je važno da se uvijek mogu povući u svoj svijet. Zato na njene prozore nerijetko stavljaju i teže zastore ili im širok i udoban krevet čak ima i nadstrešnicu. Sobne biljke njeguju s posebnom pažnjom, ali ih ne ističu previše, jer ih smatraju integralnim dijelom svog doma. Također vole ukrasiti kupaonicu, pa tu možemo vidjeti niz sitnih redova ukrasnih pločica, koji put i mozaik, uvijek meke frotirske ručnike, nježne sapune i poneku biljku. Ako imaju vrt, uvijek žele u njemu napraviti malo jezerce ili fontanu. Ukoliko su roditelji, dječju sobu uređuju s posebnom pažnjom i tako da se dijete u njoj može na miru opustiti.

LAV

U njihovom domu uvijek mora postojati neki senzacionalan dio. Žele impresionirati one koji im dođu u posjetu, ali i sami sebe. Garniture od umjetne kože i markanta dizajna koji ostavlja dojam superiornosti nerijetko će biti njihov izbor. Začudo vole tamne boje, najčešće crnu. Ali sve to kombiniraju s raskošnim svjetiljkama neobičnih oblika, pa je doživljaj prostora takav kao da se nalazite u nekom studiju za snimanje. Sjaj i raskoš vole pokazivati i slikama umjetnika koje vise po zidovima, a ako već nemaju djela poznatijih umjetnika, Lavovi će se potruditi da slike koje imaju budu u zlatnim ili sličnim upečatljivim okvirima. Kada u njihovoj kupaonici mora biti velika, a ako imaju mogućnost jacuzzija, bit će presretni. Također vole poneku stepenicu u stanu, dvoetažna rješenja, pa goste dočekuju na onoj višoj etaži gledajući dolje i držeći svoj govor domaćina. Najmještaj u svim prostorijama obično ima neki metalni dio koji treba bar malo sjajiti, a ako to može biti i neki plemenitiji materijal, tim bolje. Vole i ogledala, a s njima znaju i pretjerati. Neki ih postavljaju i na strop.

DJEVICA

Domovi Djevica često su gotovo savršeno uređeni i prirodni. Ovaj perfekcionist zna točno pogoditi ono što mu treba u svakodnevnom životu. Ako slučjano tražite neki alat, pomagalo u kućanstvu koje je rijetko ili praktičan predmet koji će vam upotpuniti ili olakšati život, u domu Djevice sigurno ćete naći niz takvih stvari. Vole prirodne materijale, drveni namještaj, kamene kuće ili one od cigle. Švedski stil Ikee sasvim im odgovara. Ormarići točno određenog tematskog sadžaja također su dio njihovog doma. U njihovom prostoru uvijek ima niz detalja i važan im je radni prostor za njihove hobije. Sanduk za alate, za vrta bavljenja, kupaonski ormarić za kozmetiku, ormarić za ljekove i prvu pomoć, ormarić za začine u kuhinji i slično. S mnogo ukusa znaju izabrati namještaj da je po mjeri čovjeka, praktičan i lijep. Kod njih ništa ne odskače, a sve je korisno i ima smisla. Mogli bi mnogima dati pametan savjet za uređenje doma. Jedino što ponekad pretjeruju u urednosti i stlano nešto čiste, pa ima i onih tipova kojima kuća izgleda poput apoteke.

VAGA

Prvo što ćete primijetiti u domu Vage jest neki vrlo lijep predmet, jednaki komad namještaja ili vaza s cvijećem, a najčešće su to ruže. Vole klasiku, ali ne onu tešku, nego namještaj od lakših materijala i uvijek svijetlih boja. Također im je važna simetrija, pa biraju takve kuće ili stanove u kojim uvijek postoje dvije jednake strane. Oni se dobro osjećaju ako je oko njih sve u paru i imaju više estetske kriterije. Tako na zidu obično nalazimo po dvije slike koje su tematski ili po obliku povezane, dakako s ležernim i ugodnim sadržajima, a i namještaj slično postavljaju – dva jednaka naslonjača, dva ormarića, dvije komode, dva ogledala. Zavjese su svijetle, a nerijetko čak i bijele i lagane, dok dnevno svijetlo u njihov stan ili kuću treba prodirati u većim količinama. Vole se poigrati i s bjelinom zidova, pa ima tipova koji njeguju minimalistički stil s tek ponešto namještaja, ali s upečatljivom ravnotežom između zidova. Na primjer, imaju pregradni zid poput ograde (do visine struka) između kuhinje i blagovaonice ili u nekoj od soba, a na vrh istog stave neki ukrasni detalj ili lampu koja je pravo umjetničko djelo.

ŠKORPION

Dom Škropiona i Škorpionki nerijetko podjseća na priču iz 1001 noći. Jastuci svih oblika, veličina i boja, a najradije pomalo rustikalni, njihovo su obilježje. U stanju su ih staviti čak i u kuhinju. Cijeli prostor u kom žive nerijetko podsjeća na spavaću sobu i imate osjećaaj da se možete svugdje valjati do mile volje. Mirisni štapići i duft lampe kod njih gore i danju i noću doprinoseći ugođaju zagonetnosti i mistike. Vole okrugle stolove oko kojih se okuplja društvo na kartanje-gatanje ili zvanje duhova, a isti stol koriste i za jelo. Zavjese ponekad imaju i između soba ili koriste rese i perle za pregrade. Od boja obožavaju ljubičastu, tirkiznu, crnu, tamno plavu i tamno zelenu s ponekim grimiznim detaljem. Spavaća soba kod njih je uvijek posebna priča. Uređena u sličnom opisanom stilu, ona mora nadahnjivati za bogat ljubavni život. Ponekad imaju i ormar s nizom seksualnih pomagala, a kupaonica im je nerijetko tamnih pločica. Od cvijeća ne pate, nego više vole diskretnu rasvjetu, pa tu možemo naći male lampe raznih oblika.

STRIJELAC

Strijelci i Strelice često su u svom domu samo u prolazu, ali i tada on treba služiti svrsi koju oni žele. A ta je nerijetko povezana s putovanjima, pa ovdje možemo naći niz predmeta koji podsjećaju na drukčije kulture ili uspomene iz dalekih krajeva. Police su im zato jako potebne, ali i ormar s već spakiranim koferima. Ima tipova koji cijeli svoj dom urede u stilu neke zemlje, ovisno koju već najviše vole. Tako imate Strijelaca s potpuno indijskim stilom doma – s niskim namještajem, tabureima, egzotičnim stolićima i sličnim, potom onih koji više vole afrički stil s garniturama od afričkog egzotičnog drveta, maskama po zidovima i ukrasima od perja ili pak onaj indonezijski s namještajem od drveta ili pruća. Strijelci jako cijene prirodu, pa će mnogi gledati da žive u kući od prirodnih materijala u prirodnom okruženju – odgovarat će im i selo, planina, rub šume. Teško je reći gdje je ovom znaku dom, jer on osjeća cijeli svijet kao svoj dom, na neki je način skitnica i jako voli slobodu kretanja do u najudaljenije daljine. Zato svoj dom doživljava kao predah u kom može sabrati doživljaje s posljednjeg putovanja ili ako već ne putuje toliko, može kroz ezgotične detalje iz drugih krajeva sanjati o istom.

JARAC

Jarci i Jarice vole jednostavnost i klasiku. Bit će zadovoljni s drvenim namještajem koji služi svrsi. Ne vole imati u kući ništa što im zapravo ne treba i vrlo su odmjereni u nabavi namještaja. Točno znaju što žele i točno to i traže. Obično su to prirodni materijali i kvalitetan, ali jednostavan namještaj koji može potrajati. U njihovom domu sve je vrlo praktično organizirano, a ako su slabi na nešto, to je mali dio stana koji će biti njihov radni prostor, pa makar to bio i samo jedan kut sobe. Ondje Jarac voli imati radni stol s pretincima (kao da je u nekom uredu), radnu policu i dakako, kompjutor. Također vole na zidu imati kartu svijeta jer im to povećava osjećaj kontrole i moći. Sve prostorije u stanu uredit će funkcionalno i uživat će u korištenju onog što im treba znajući da ni u čemu nisu pretjerali. Svoj decentni stil obogatit će ponekom biljkom, a ako žive u kući, posebnu pažnju posvetit će uređenju vrta. Tu će napraviti mediteransku postavu od lavandi, ružmarina, kadulje, matičnjaka i sličnog začinskog i korisnog bilja koje će trajati, a njima donositi dragi hobi branja, sušenja i ukrašavanja doma s istim.

VODENJAK

Kad uđete u njihov dom možda ćete se osjećati kao da ste u svemirskom brodu. Teško ga je jednostavno opisati, ali glavno obilježje svakako je inovacija, ekscentričnost, nešto što šokira ili u blažem obliku modernost. Ima tipova koji naprave pravi labirint od stana i u svakom kutu vas čeka neko iznenađenje. To mogu biti dizajnerska rješenja, razne instalacije, slike neobičnih sadržaja ili neobični predmeti. Njihov dom može biti i vrlo zabavan i nikad u njemu nije dosadno. Namještaj je uvijek modernistički, zavjese i tepih obično ni nemaju, a nerijetko pokušavaju spojiti nespojivo. Tako u kuhinjskom prostoru možemo naći ormariće koji nisu tipični za kuhinju ni po obliku ni po sadržaju ili u kupaonici nalazimo policu s knjigama i tematskim časopisima. Vodenjaci vole sve nijanse srebrne, sivkaste, kremaste i bijele boje, pa ponekad imate osjećaj kao da ste na oblaku. Također vole glazbu, pa ćete u njihovom domu uvijek naći dobre i obično snažne zvučnike, a izbor CD-a bit će neograničen. Ponekad uz sve to ide i mali light-show u jednom dijelu sobe, a kad stavite slušalice na uši i pustite sve u pogon, doživljaj je naponovljiv.

RIBE

Pozovu li vas Ribe u posjetu, pripremite se za opuštajući i mistični ambijent. Njihova priroda voli sve što podsjeća na morske dubine, pa u domu preferiraju plavu, zelenu i nježno ljubičastu boju. Za detalje nije teško pogoditi da zasita vole sve što je iz mora, pa ćete tu nerijetko naći svijećnjake ili kutije ukrašene morskim pužićima, kamenčićima, rakovim oklopima ili sličnim, a obavezno na komodi imaju i poneku veliku školjku čiji ih šum na uhu smiruje u trenutcima stresa. Najmještaj je udoban i obično pun jastuka. Zajvese ponekad imaju svjetlucave detalje poput sedefa, a rasvjeta je svakako diskretna. Također vole prostore na više manjih etaža ili jednostavne paravane kojim odjeljuju cjeline dnevnog boravka, kuhinje, ali i spavaonice. Vole zavjese oko kreveta, a mirisni štapići su im dragi detalj. Kuhinja je obično rustikalna i pomalo starinska, dok dječja soba (ukoliko imaju djecu) pobuđuje maštu. Mnoštvo lijepih igračaka upotpunjuje prostor, a plišani jastuci-životinje doprinose udobnosti. Ima i onih riba koje ne mogu bez vode, pa tu možemo naći razne vodoskoke na struju ili prirodnije rješenje – akvarije.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)