Cvjetni horoskop

horoscope guru

 

Cvjetni horoskop

Kada se poklanja cvijeće na dar, treba dobro poznavati i mentalitet horoskopskih znakova, jer svaka osoba u skladu sa svojim natalnim znakom rođenja, ima i svoj ukus ili afinitet prema cvijeću.

Ovan

Odaberite buket crvenog cvijeća, a to mogu biti karanfili ili ruže kombinovane sa grancicama ruzmarina. Dobar izbor predstavljaju i zlatni ili jarko zuti ljiljani.

Bik

Njihova omiljena kombinacija su roze ruze i zeleni listovi eukaliptusa u luksuznom pakovanju.

Blizanci

Ukoliko je soba, mjesto u kome se boravi ispunjena ljiljanima ili nekim poljskim cvijećem, ove osobe djeluju veoma zadovoljno i poletno.

Rak

Dobar izbor za ovaj znak predstavljaju plavičasti jorgovani, ruže nježnih boja i slajer ili sitnije, grozdasto bijelo cvijeće. Inace, njihovom senzibilitetu naročito odgovara vodeno cvijeće i lokvanj.

Lav

Dobar izbor su i gardenije ili ciklame, ali to obavezno moraju biti luksuzni aranzmani, upakovani u sjajni celofan ili ukraseni razlicitim masna i detaljima, vrlo dekorativno i bogato. Lavovima, zbog njihovog senzibiliteta, naročito odgovara suncokret i poljsko cvijeće u različitim nijansama žute boje.

Djevica

Dobar izbor za ovaj znak predstavljaju buketi orhideja i jasmin, naročito u bijeloj boji. Ukoliko im poklonite gardeniju, videcete sjaj i zadovoljstvo u njihovim očima.

Vaga

Preporucujemo Vam da odaberete iris i velike bukete bijelih, roze ili crvenih ruža. Naročito im prija da svaki dan dobivaju bar po jedan cvijet s ukrasnom masnom ili s “ljubavnom porukom”.

Skorpion

Dobar izbor su i cvjetni kaktusi ili ruže u kombinaciji sa zelenim granama paprati.

Srijelac

Kada im poklanjate cvijeće, najbolji izbor za njih predstavljaju buketi ljubičica i frezije u jarko zutim bojama. A od poljskog cvijeća, zbog njihovog senzibiliteta najvise im pogoduje razlicak i šareni veliki buketi kombinirani mesovitim cvecem sarenih boja.

Jarac

Najbolje je da im poklonite bukete kukurijek, zelenike ili bršljena ali obavezno u kombinaciji sa mirisnim narcisima. Zatim, narocito cete ih obradovati buketima mirisljavih zumbula ili saksijskim cvecem velikih zelenih listova.

Vodenjak

Kada im poklanjate cvijeće, dobar izbor su buketi od đurđevka, zimske ruže u različitim tonovima ili buketi poljskog cvijeća u plavim tonovima. Posebno Vam preporucujemo narcis, na koji Vodenjak reagira vrlo pozitivno i senzualno.

Ribe

Najbolji izbor za Ribe predstavljaju različite vrste paprati sa bogatim zelenim granama i cvijeće opojnog mrisa, a među njima je svakako najomiljeniji jasmin. Obradovaćete ih i bogatim ili velikim buketima poljskog cvijeća u kojima preovladjuju plavi tonovi i nijanse.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)