Vaši Anđeli čuvari za Vaš znak horoskopa

horoscope guru

 

Slika Stefana Kellera iz tvrtke Pixabay

Anđeli čuvari, ta divna bestjelesna bića koja nas čuvaju na ovozemaljskom putu. Štite nas i svakoga dana, čuvaju baš u svakom trenutku našega života. Anđeli štite ne samo ljude, već i životinje, pa i biljke. Svi mi imamo svog anđela čuvara od svog rođenja, pa sve do odlaska, smrti.

Anđeli također sa nama i komuniciraju na razne načine. Kroz vizije, snove, možemo ih čuti kao naš unutarnji glas, možemo osjetiti njihovu prisutnost, osjećajem nagle pozitivne energije ili topline.  Nekad njegov dolazak prati vrlo opojan miris poput mirisa cvijeća. Oni su glasnici, raspoređeni u devet anđeoskih zborova.

Najpoznatiji među njima su Mihael, Rafael, Gabrijel, Uriel. Ovi anđeli nose četiri strane svijeta, kao i elemente vode, zraka, zemlje, vatre. Svakom od njih molimo se u posebnim prilikama.

ARKANĐEO MIHAEL

Arkanđeo Mihael vođa je  cijele vojske arkanđela. Njegovo ime znači “Tko je Bog?”. Zaštitnik je mira i dobrote, radosti i veselja u našim životima.

Boja: crvena, narančasta
Element: vatra
Strana svijeta : jug
Horoskopski znaci: Ovan, Lav, Strijelac
Mirisi: lovor, biber, cimet

ARKANĐEO RAFAEL

Arkanđeo Rafael je naš iscjelitelj na svim razinama. On čisti sve negativne misli, daje nam, vjeru, zdravlje, i snagu uma.

Boja: zelena, ljubičasta
Element: zrak
Strana svijeta: istok
Horoskopski znaci: Blizanci, Vaga, Vodenjak
Mirisi: lavanda, kamilica, melisa

ARKANĐEO GABRIJEL

Arkanđeo Gabrijel čuva naše mili, naša dijela i riječi. uči nas poštenju, čistoći, da se izražavamo iskreno. Ima vrlo jak utjecaj na naše srce. njegovo ime znači “Bog je moja snaga”. On navještava Božju  volju.

Boja: bijela, plava
Element: voda
Strana svijeta: zapad
Horoskopski znaci: Rak, Škorpion, Ribe
Mirisi: ruža, bergamot, ružmarin

ARKANĐEO URIEL

Arkanđeo Uriel zadužen je za preobrazbu negativnih misli i razmišljanja, u pozitivne misli. Njegovo ime znači “Božje svjetlo”. U naše srce donosi nam radost Božju, pomaže da život živimo potpuno.

Boja: žuta, smeđa
Element: zemlja
Strana svijeta: sjever
Horoskopski znaci: Bik, Djevica, Jarac
Mirisi: bor, cedar, sandal

Anđeo čuvar je anđeo zadužen za zaštitu i vodstvo pojedine osobe ili grupe. Vjerovanje u anđele čuvare seže u davna vremena. Razvoju misli o anđelima zaštitnicima i njihovoj hijerarhiji u kršćanstvu posebno je doprinio Pseudo-Dionizije Areopagit u 5. stoljeću.

Teologija anđela i duhova zaštitnika proživjela je mnoga usklađivanja od 4. stoljeća. I na Istoku i na Zapadu vjeruje se da anđeli čuvari zaštićuju bilo koju osobu kojoj ih Bog dodijeli, uz to zagovaraju Boga za dobrobit te osobe.

Izvor:Wikipedija

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)