Dr. Hew Len – Najvažniji odnos u kreaciji

horoscope guru

Doktor Hew Len smatra da je odnos izmedju svijesti i podsvijesti najvažniji u cijeloj kreaciji. Donosimo odlomak sa jednog tečaja ho’oponopona gdje, kroz vodjenu meditaciju objašnjava ovaj odnos:

“Samo sklopite oči i opustite se. Provešću vas kroz ono što je za mene najvažniji odnos u kreaciji, a to je onaj izmedju svijesti i podsvijesti, ili što ja zovem, odnos izmedju majke i djeteta. Majka je svjesni um, koji ima izbor ili da brine od djetetu ili da ga ne primjećuje. Dakle, hajde da pretpostavimo, da smo promijenili terminologiju gdje je svjesni um majčinski aspekt kreacije, a da je podsvijest dijete. A to dijete ima svoje sjećanje od postanka i to ga opterećuje.”

Unutrašnje dijete i disanje

“Ako ste u depresiji to je informacija u djetetu koji doživljava depresiju. Mi želimo da ovaj odnos proradi, tako da prva stvar koju ćete da uradite jeste da uradite ovo zaista polako.”

“Po prvi put u kreaciji ja priznajem tvoje prisustvo u meni.”

“Važno je da ste svjesni da postoji biće u vama koje se zove Unutrašnje dijete. Pričajte sa ovim Unutrašnjim djetetom. Recite “Ovo je prvi put da sam svjestan da si ti dio mene”. A onda, sljedeća stvar koju ćete da mu kažete je nešto vrlo jednostavno: “Ja te volim.” Zatim priznajte činjenicu da su sve povrede i bolovi zapravo zarobljeni u ovom djetetu i recite mu vrlo prosto: “Žao mi je. Molim te, oprosti mi za sva nakupljena sjećanja koja ti proživljavaš kao tugu, kao žalost, kao bol…”

Tako dok pričate ovom djetetu, priznajete i vašu odgovornost da sve što dijete ima da ste VI stvorili, prihvatili i nakupili i da bi ste htjeli da to razriješite.

Jedan od procesa, vrlo jednostavan da se uradi, jeste da uvijek morate da pitate dijete za dozvolu. Nikada ne smijete da to uradite djetetu bez pitanja za dozvolu. Dakle, ovo ćete da kažete djetetu: Molim te, molim te dozvoli mi da te pomiliujem po glavi sa ljubavlju i brigom. Molim te, dozvoli mi da to uradim.” I samo to uradite. Ne morate da razmišljate, samo uradite to. Vidite sebe kako milujete dijete po glavi i govorite djetetu: “Ja te volim.Molim te, oprosti mi, za sve nakupljeno što držiš sada u sebi. Žao mi je.”

Ovo je najvažniji odnos jer vi možete naučiti ovo dijete kako da radi čišćenje. Tako da vi možete da postavite ovo dijete na automatiku ali ako niste priznali ovo dijete ili stvarno brinuli o njemu, ono neće uraditi to. Dakle, samo ga tapšite po glavi: “Volim te, hvala ti što si dio mene, i žao mi je ako sam te zanemarivao, ako nisam vodio dobru brigu o tebi. Žao mi je!”

Sva sjećanja koja puštamo su problem. Kažite djetetu: “Ako ti ne smeta, pomozi mi da to otpustim.” Dakle, počnete od vrha svoje glave, ako imate glavobolju, neki bol u ledjima, idite niz vaše tijelo, popišite sve i recite djetetu: “Ovo, zobg čega doživljavam ovu glavobolju, molim te otpusti sjećanja koja se ponavljaju. Ja ne znamo koja su to sjećanja i ne želim da znam, ali ti znaš. A onda možemo to ponuditi božanskom kroz supersvijest. Možemo tražiti od Božanskog da to oslobodi.” Dok to radite, mazite glavu veoma nježno.

Sada ćete tražiti dozvolu od djeteta da ga zaglite nježno, ne da ga zgrabite, to plaši dijete. Kažite: “Molim te dozvoli mi da te zagrlim. Hvala ti što si dio mene. Volim te i žao mi je za sva nakupljena sjećanja koja ti doživljavaš kao bol i patnju. Molim te, molim te, oprosti mi.”

Kada ste završili s tim, pitajte dijete da vam da svoju ruku: “Molim te, daj mi svoju ruku, tako da mogu da je uhvatim nježno je miliujući. Koju god ruku hoćeš da mi daš, molim te, pruži mi je.”

Dakle, u svom umu, dohvatite ruku , uzmite je nježno, nježno je mazeći i opet priznajte da je dijete dio vas: “Hvala ti što si dio mene, dio mene na koji nisam obraćao mnogo pažnje i žao mi je. Molim te, molim te, oprosti mi. Ja te volim.”

Onda biste možda htjeli da napravite drugačiji popis. Možda biste htjeli da napravite finansijski. Recite djetetu gdje su problemi: “Zato te molim da otpustiš. Molim te, otpusti.”
A onda pogledajte inventar. Kakvo god da je finansijsko stanje kroz koje prolazite, i poreska rješenja na kojima biste htjeli da radite.. bilo šta što ima veze sa završnim računom ili sa bilo čime.. Vi govorite jer vaš problem nije završni račun. Problem nisu finansije, to su sjećanja koja puštamo. To je hipoteka na vašu dušu, a vi želite da ovo dijete, koje drži hipoteku, to otpusti . Ako smo u minusi u banci li smo zloupotrebljavali novac koje god sjećanje imamo kada smo zloupotrebljavali novac, zloupotreblajvali finansije, zloupotrebljavali zajam: “Molim te, otpusti.”

A onda treba da tražite djetetovu dozvolu da držite njegovu drugu ruku: “Molim te, dozvoli mi da držim tvoju drugu ruku.” A onda posegnite mentalno za drugom rukom, uhvatite je nježno, nježno je milujući.

Želim da vam bude jasno: u ovom djetetu su svi problemi pohranjeni. Tako da želite da budete u dobrim odnosima sa ovim djetetom, da ono otpusti…

Pogledajte sebe i napravite popis: Šta se to dešava u meni pa ja doživljavam ove probleme sa nekim ljudima. Ne znam o čemu se tu radi, ali to su sjećanja u meni … u mojoj banci podataka. Molim te, otpusti.”

Ovo je najvažniji odnos u kreaciji, odnos izmedju majke i djeteta, svijesti i podsvijesti. Ako majka može da pridobije dijete, ona je slobodna. Dijete će joj pomoći u čišćenju, biće voljno da otpusti, da djeluje intuicijom na nju, govoreći: Ovo nadolazi, bolje da navalimo na to.”

Sada tražite djetetovu dozvolu da držite njegova ramena. “Molim te, dozvoli mi da držim tvoja ramena.” Ovo je dijalog o ljubavi. Priznavanje djetetovog prisustva. Hvala ti, hvala ti, hvala ti što si dio mene, zaista sam zahvalan što znam da smo ovdje ti i ja, i da nisam brinuo o tome još od početka vremena. Molim te oprosti mi što sam te zanemarivao, što nisam brinuo za tebe, uzrokujući ti veliko zlo, bol i tugu. Žao mi je.” Ja te volim. Molim te dozvoli mi da držim tvoja ramena i da ti dam neograničenu ljubav.”

Opet, ako tražite poslovnog partnera, ovaj odnos s djetetom je najbolji poslovni partner u kreaciji. Ako odnos izmedju majke i djeteta radi, radiće u vezi svega. Dakle, držite ga za ramena i gledajte ga u oči i priznajte: Zanemarivao sam te. Uzrokovao sam ti bol i tugu. Žao mi je. Molim te, oprosti mi. Volim te. Hvala ti što si voljan da oslobodiš to… što ti i ja možemo da odemo ruku pod ruku sa Božanstvom, u svjetlo”.

Možete da radito ovo ujutru, ili uveče.. možete uzeti par minuta svog vremena da biste bili ponovo spojeni, prestrojeni… I ako ste voljni da radite ovo, onda će unutrašnje dijete biti vaš partner.

A sada ćemo uraditi 7 rundi disanja. Dakle, oba stopala na pod… Vaš palac i kažiprst se dodiruju, obije ruke su na koljenima, ili u krilu. I.. sada dišite.  A disanje je proces čišćenja koje će dijete cijeniti.

Jedna runda disanja je da udišete dok borjite do 7, zadržite dah dok brojite do 7, izdišete dok brojite do 7 i ponovo zadržite dah dok brojite do 7. Dišete tako 7 rundi. Hvala vam puno.

Dakle, u čemu sav problem? U sjećanjima koja se ponavljaju. Ono što bi Šekspir rekao: Ono što pripada davno otišlom.. Imali ste to ranije, sada imate isto opet. I kako da to izbrišete? Pa, zatražite od Božanstva u vama koja ima tu sposobnost da oslobodi i onda da ga pretvori u ništa. I na kraju to ništa zamijeni sa inspiracijom.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)