Dr. Hew Len – Ho’oponopono

horoscope guru

“Ho’oponopono je rješavanje problema u vama. Način na koji ćete riješiti probleme jeste da se obratite Božanskom u vama. A Božansko u vama je ono koje rješava probleme. Mi smo odgovorni za sve. Dakle, ono što mi doživljavamo u našim životima, mi smo odgovorni za to, uključujući političke partije.

Dakle, ideja sa ho’oponopono jeste da mi doživljavamo probleme u sebi koje držimo u drugima, uključujući političke partije, porodicu, rodjake i pretke. Ako promijeniš šta god da se dešava u tebi, ti mijenjaš sve. Tako da osoba mora biti potpuno odgovorna za šta god da ta osoba doživljava. Kada se promijeniš, svi se mijenjaju, sve se mijenja: majka Zemlja se mijenja, sve se mijenja.

Ho’oponopono sa naučne tačke gledišta?

Ono što mi doživljavamo je više od onoga čega smo svjesni. A mi smo odgovorni i za ono čega nismo svjesni. Ako pročitate Šekspirov sonet 146, on počinje idejom: “Jadna dušo, centru naše grešne zemlje”, tako da sve što se dešava je u našoj duši, ili odredjenije, u podsvijesti naših umova. I tako, mi moramo da budemo odgovorni za šta god da se dešava u našoj duši. Ja sam odgovoran za šta god da se dešava na planeti. I tako, ja radim čišćenje svaki dan iz trenutka u trenutak. Šta god da ja doživljavam kao problem na Zemlji to je nešto što mogu da ispravim i promjenim u sebi. Najvažnija poruka koju vam mogu dati jeste da vi možete ispraviti greške u sebi, ako ste voljni da budete odgovorni.

Sva ljudska bića su besmrtna. Stvorena su od Boga tačno po njegovom liku. Dakle, oni su počeli cijeli i savršeni, a ho’oponopono pomaže vraćanju u to prvobitno stanje savršenstva. Iz te cjelokupnosti ili svetosti u njima, oni mogu iskusiti Boga. Isus je rekao “Traži prvo Kraljevstvo, (a kraljevstvo je čisto srce) i onda ćeš iskusiti Boga”.

Dakle, ho’oponopono je samo oslobadjanje blokada, koje su sjećanja kojima ponovo puštamo prošle greške i oslobadjanjem njih vode vas nazad u Ništa, i iz tog Ništa dolazi svjetlost. To je jednostavnost svega. To je samo u vezi sa vraćanjem nazad Bogu – o tome se radi u ho’oponoponu.

Ljudska bića su ljudska bića, oni imaju probleme. I kada se problemi pojave, upitam sebe: “Šta se dešava u meni pa ja doživljavam te probleme?”

Kada sam radio na psihijatrijskom odjeljenju, Božansko mi je dalo još jednu priliku da se izmirim sa samim sobom, preko pacijenata. Prije nego što sam došao u bolnicu, ja sam radio čišćenje, iz dana u dan. Na početku, na tom odjeljenju, bilo je mnogo tuča, bijesa i odbijanja, čak i medju osobljem. Ali, poslije nekoliko mjesec postajalo je mirnije i mirnije. To samo Bog može da uradi.

Problem je u tebi. Ali ako izbrišeš problem u sebi, on će biti izbrisan svuda u Kosmosu. Npr. ako si ti odgovoran, neka žena u Africi koja se poradja, imaće lakši porodjaj. Zbog tebe. Životna odgovornost – samo otpusti i pusti Boga. Znači, Bog može da obavi posao, a mi ne treba da radimo ništa osim da budemo slobodni. Ali ako ti imaš problem, svi imamo taj problem. Ali ako otpustiš problem, obraćajući se Bogu, svaki problem odlazi. Rješavanje problema je u vama. Ako problem nestane u vama, nestao je svuda – vrlo naučno!”

Iz interviewa sa dr. Ihaleakala Hew Len u Italiji

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)