Šta je Floriterapija?

horoscope guru

Šta je Floriterapija?

Floriterapija je jedan od prirodnih i blagih načina lečenja, nastala tridesetih godina XX veka (tvorac dr. Edvard Bah) a usavršava se i danas. U poslednjih desetak godina koriste je mnogi, lekari, psihoterapeuti i uopšte terapeuti koji imaju za cilj poboljšanje opšteg stanja osobe. U nekim zemljama je finansirana od strane državnih službi zdravstvene zaštite i može se koristiti za svakodnevne životne situacije kao što su stres, uznemirenost, nesanica, strah, nesigurnost do težih mentalno- emotivnih problema. Floriterapija se u svetu smatra jednom podvrstom homeopatije i predstavlja holistički način lečenja, pošto deluje na mentalnom, fizičkom i duhovnom nivou. Ona pomaže osobi da se oslobodi negativnih uverenja i omogućava pozitivnim kvalitetima, poput samouverenosti, vere, hrabrosti, upornosti, doslednosti, urednosti, da se ispolje i postanu dominantni u ponašanju osobe. Floriterapija kao potpuno prirodni način lečenja nam pomaže da se oslobodimo negativnih obrazaca, osećaja i misli i omogućava nam da se osetimo zdravo, zadovoljno i srećno. Ona nam pomaže da uz pomoć cvetnih esencija zakoračimo prema unutrašnjem miru, zadovoljstvu i dobrom zdravlju.

Kako se koristi?

Floriterapija znači terapija cvetnim esencijama i ona je nežna, prirodna procedura uspostavljanja harmonije tela, emocija i psihe osobe, primenom kapi koje se dobijaju od specijalno izabranog i obrađenog cveća. Cvetne esencije su tečne, potencirane biljne esencije koje se dobijaju od cvetnog dela biljke. Cvetne esencija deluju na principu otkrivanja uzroka neuravnoteženosti i aktiviranja imunog sistema organizma koji tada pobeđuje bolest.

Terapija se uzima oralno, četiri puta dnevno, iz korisničke bočice koju priprema praktičar cvetnih esencija (floriterapeut). Standardna doza je 4 kapi 4 puta dnevno koje se direktno nakapaju ispod jezika. Postoje i drugi načini uzimanja cvetnih esencija na primer sprej ili u obliku kreme ili kupke. Jedna kombinacija uobičajeno, traje mesec dana. Vidljivi rezultatu, u smislu promene negativnih obrazaca ponašanja, nastupaju veoma brzo, a ustaljenje promene očekuje se u roku od nekoliko meseci.

Problemi koje floriterapija uspešno tretira:

stres, bolesti zavisnosti i poremećaji ishrane (anoreksija, bulimija itd.), sve vrste problema u partnerstvu, seksualne disfunkcije kod muškaraca i kod žena, rane traumama (prenatalnim, natalnim i životnim), razne vrste strahova, fobija i anksioznosti za unapređenje i razvoj kreativnosti, razne probleme sa imunitetom, teškoće u učenju kod dece i odraslih, krize identiteta usled urbanog i modernog stila života, blokade u funkcionisanju svih energetskih centara u telu, tzv. čakri, zavist, impulsivnost, nedostatak motivacije, lenjost, neodlučnost, nesanica, bes, stidljivost i mnogi drugi.

Na fizičkom nivou floriterapija uspešno tretira: stomačne probleme, gastritis, infekcije, hipertenziju, akne, dermatitis, slabost, malaksalost posle bolesti, bolovi u zglobovima, vratu, kičmi, glavobolja, mučnina, morska bolest, reumatizam…

 

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)