ŠALICA KAVE I GATANJE

horoscope guru

Sigurno su mnogi od nas ispijajući kavu razmišljali što nam talog kave može reći o nama ili o našoj sudbini,što nas čeka kroz budućnost,voli li nas nama drga osoba i da li nam je vjerna,kad ćemo se udati ili oženiti i općenito što nam nosi sutra.

Sudbina se gleda iz taloga uvijek svježe skuhane turske kave, koja mora biti jaka i gusta. U unutarnjem dijelu šalice, radi lakšeg čitanja ne smije biti ukrasnih šara. Kava se ispija opušteno i polako, samo s jednog ruba šalice, držeći pritom dršku šalice lijevom rukom. Popiti se treba dok je, topla i bez šećera.

Prazna šalica se triput mora okrenuti u smjeru kazaljke na satu, kako bi se talog što bolje rasporedio po stijenkama šalice. Zatim se šalica pokrije tanjurićem, te se s njim okrene. Ona strana šalice s koje se ispijalo treba, i po okretanju, ostati okrenuta prema vama.

Okrenutu šalicu potrebno je ostaviti nekoliko minuta kako bi se talog osušio i stvorio statične simbole. Samo se jednom smije podizati šalica, kako bi se provjerila osušenost taloga. Gata se samo iz prve popijene šalice.

Šalica je podijeljena na stranu, lijevo od drške, koja predstavlja osobu kojoj se gata i njenu prošlost, te nasuprotnu stranu, koja predstavlja partnera i budućnost. Simboli bliže vrhu šalice predstavljaju događaje koji će najbrže uslijediti, sredina govori o sadašnjosti, dok su u dnu šalice pozitivna i negativna upozorenja, te on predstavlja dom osobe kojoj se gata.

Najbolje je tumačiti cjelokupnu sliku u šalici, zajedno sa svim simbolima. Likove se tumače s lijeva na desno, a potrebno ih je međusobno povezivati kako bi se dobila kompletna slika. Na kraju, osoba kojoj se gata, može zaželjeti želju i pritisnuti ili zaokrenuti palac, kažiprst ili prstenjak (u vezi ljubavne želje) na dio taloga s likovima koji je najviše zanimaju ili na samo dno šalice.

U šalici se mogu vidjeti buduća zbivanja koja slijede u narednih pola godine, od dana gatanja. No, najavljeni događaji se s vremenom mogu promijeniti ovisno o stanju osobe kojoj se gata, njenom pozitivnom ili negativnom razmišljanju i djelovanju.

I dok u početku figure u šalici mogu izgledati kaotično, kroz praksu, u ovom vidu predviđanja, značenja će se sama otvarati, pa će osobi koja gata prikazi biti sve jasniji. Ne sumnjajte u svoju maštu, kreativnost i intuiciju! Što god vidite, ima neko značenje, te bez straha i bez susprezanja ispričajte priču. Pustite mašti na volju i proročki ćete spontano predvidjeti neke događaje. S vremenom vidljiva će postati gomila likova i svaki od njih će nositi neku poruku, bilo da su tamne ili svijetle boje taloga, bilo da čine kompleksnu sliku ili samo njen djelić.

Gatati iz kave najbolje je tokom dana, a prigodni dani za takvo čitanje su utorak i petak.

Zato kad u društvu prijatelja ispijate svoju omiljenu i ukusnu kavu upustite se u istraživanje vaše šalice i taloga kave,tko zna što će Vam reći,čime će Vas iznenaditi,a ako niste majstor pravi koji zna gledati u talog kave i dobro ga pročitati,sigurno ćete se barem malo zabaviti u društvu prijatelja i ispijanju omiljene kave.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)