Prirodna rješenja za napade panike, depresiju i stres

horoscope guru

Pitate se zašto se stalno umorni, nervozni i smatrate da ništa nema smisla? Ako vas uz ovo prate i panični napadaji ne posežite odmah za tabletama za smirenje, već pročitajte savjete kako na prirodan način možete sebi organizirati sretniji život.

Pazite na svoj digestivni sistem

Ako želite da živite sretnije morate paziti na svoj sistem za varenje jer on između ostalog luči hormon serotonin koji čini da se osjećamo dobro. Veza između stomaka i mozga je veoma jaka, pa tako često depresija može dovesti do dijareje ili opstipacije. Ako se hranite zdravim namirnicama vaš sistem za varenje će raditi pravilno, te ćete na prirodan način ublažiti nervozu i stres.

Naučite da usporite

Kada je u pitanju borba sa stresom način života je presudan. Nekada se zaista osjećamo kao da smo u šestoj brzini. Morate naučiti kada je potrebno da usporite i kažete „ne“ ljudima i planovima koji vas čine nervoznim i depresivnim. Ojsetit ćete se smirenije, a joga je samo jedan predivan način da smanjite stres i anksioznost. Osim joge tu je i meditacija. Mnogo ljudi osjeća da „nema živaca“ za meditaciju, ali nemojte da vas to obeshrabri, evo zašto je to dobro: kada naučite da usporite svoj način života vaše tijelo će se naglo opustiti i preći u zdraviji režim tako što će vam podariti ravnotežu.

Okrenite se ljekovitim biljkama

Postoji nekoliko ključnih biljki koje će vam pomoći u stresnim situacijama poput paničnog napada ili depresije. Ljekovito bilje se brzo apsorbira i momentalno djeluje na vaše tjelo. Adaptogene biljke pomažu vašem tijelu da se izbori sa raznim vrstama stresa počev od mentalnog, emotivnog, fizičkog – tu spadaju: Rodiola, Sibirski ginseng, Vitanija, Šišandra i Astralagus. Naučnici pretpostavljaju da ove biljke djeluju na centralni nervni sistem koji dalje poruke šalje organima, tkivima i ćelijama.

Druga vrsta biljaka, koje djeluju kao sredstvo za smirenje živaca, smiruju nervozu i pomažu da se smanji osjećaj anksioznosti, a također i jačaju odgovor tjela na stres. U tu grupu spadaju bakopa, ovas, kopriva i kantarion.

Poboljšajte svoje raspoloženje

Dva najbolja načina da poboljšate svoje raspoloženje su kroz fizičku aktivnost i tako što ćete unositi dovoljno proteina. Vježbanje je dokazano jedan od najboljih antidepresiva koji postoje. Ne samo da vježbanje poboljšava vaše raspoloženje, već smanjuje anksioznost, regulira hormone stresa i jača vaše tijelo. Uz vježbanje pazite da unosite dovoljan broj proteina za doručak, ručak i večeru jer oni čine da se osjećamo zdravije i budemo boljeg raspoloženja.

Izvor: Super žena

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)