Kako pročistiti čakre

horoscope guru

Kako pročistiti čakre?   Moraš dosegnuti ravnotežu unutar sebe, prije nego doneseš ravnotežu svijetu.

Šta su čakre?

Energija struji našim tijelom poput vode koja struji potokom ili rijekom. Da nema ničega na njegovom putu, potok bi bio bistar i čist. Ali, život je zaprljan, pa nečistoće upadaju u potok. Ako očistimo kanale unutar potoka, voda će neometano teći. Čakre su kao bazani spiralne energije u našim tijelima.

Postoji sedam čakri koje se nalaze uzduž tijela prema gore. Svaki bazen energije ima svoju svrhu, i može se zablokirati posebnom vrstom emocionalnog blata. Ali upozoravam te, otvaranje čakri je vrlo intenzivno iskustvo. I jednom kada započneš sa otvaranjem, ne trebaš stati dok svih 7 nije otvoreno.

1. Neka tvoji strahovi otplove niz potok

Prvo ćemo otvoriti čakru Zemlje, koja se nalazi u bazi kičme. Odnosi se na preživljavanje, a blokira je strah! Čega se najviše plašiš? Neka ti strahovi budu razotkriveni! Zabrinut si za svoj opstanak, ali moraš se predati tim strahovima!

2. Otpusti sve optužbe i krivnje iz sebe

Sljedeća je čakra Vode. Ova čakra se odnosi na ugodu, a blokira je krivnja. Pogledaj svu krivnju koja te tišti. Prihvati realnost da su se stvari dogodile, ali nemoj im dopustiti da zamagle i otruju tvoju energiju. Ako misliš imati pozitivan utjecaj na svijet, moraš oprostiti sebi.

3. Otpusti sva svoja razočarenja

Treća čakra je od Vatre, locirana na stomaku. Ova čakra se odnosi na snagu volje, a blokira je stid! Čega se stidiš? Koja su tvoja najveća razočarenja kod tebe samog? Prihvati i voli sve aspkete onog što jesi, čak i svoje pogreške.

4. Otpusti svu svoju tugu i osjećaj gubitka

Četvrta čakra se nalazi u srcu. Pripada ljubavi, a blokira je tuga. Postavi svu svoju tugu van ispred sebe. Ljubav je energija što se vrtloži svugdje oko nas! Neka bol otpluta dalje od tebe.

5. Otpusti negiranja i laži koje govoriš sebi

Peta u nizu čakri je ona od Zvuka i nalazi se u grlu. Osnosi se na Istinu a blokiraju je laži. One koje govorimo sebi. Ne smiješ lagati o svojoj vlastitoj prirodi.

6. Otpusti sve iluzije unutar sebe

Šesti bazen energije je čakra Svjetla i nalazi se posred čela. Bavi se Uvidom, a blokira je iluzija. Najveća iluzija ovog svijeta je iluzija odvojenosti. Za sve stvari koje misliš da su odvojene, su zapravo jedno te isto! Mi smo svi jedan narod, ali živimo kao da smo odvojeni. Svi smo povezani, sve je povezano! Čak je i razdvojenost 4 elementa iluzija. Ako otvoriš svoj um, vidjet ćeš da su svi elementi jedan! Četiri dijela iste cjeline. Čak je i metal tek dio Zemlje koji je pročišćen i oplemenjen.

7. Otpusti sve svoje vezanosti i sve čemu si privržen

Sedma čakra Misli se nalazi na vrhu glave. Bavi se čistom kozmičkom energijom, a blokira je zemaljska vezanost. Meditiraj na sve što te veže za ovaj svijet. Pusti sve te privitke da odu … neka otplutaju niz rijeku… zaboravljeni. Nauči se otpustiti ili nećeš biti u stanju pustiti Čistu kozmičku energiju da protiče kroz tebe iz Univerzuma! Razmišljaj o svojim vezanostima… i otpusti ih. Shvati, otpuštanje nje znači da ono, zaista, nestane. Neka čista kozmička energija teče, tada ćeš biti sposoban spojiti se sa svojim višim Sebstvom.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)