Kako poboljšati zdravlje pomoću vlastite mašte

horoscope guru

Kako poboljšati zdravlje pomoću vlastite mašte

Ruski psihoterapeut Olga Baburenceva tvrdi, na osnovu dugogodišnjih istraživanja i rada sa pacijentima, da je uz pomoć autogenog treninga i razvijanja podsvijesti, moguće izliječiti i najteže bolesti.

“Postoje slučajevi u mojoj praksi kada je žena i nakon tri godine bezuspješnog liječenja ste-riliteta, ostala u drugom stanju, zahvaljujući i vrlo jednostavnim metodama liječenja bolesti uz pomoć sopstvene podsvijesti. U suštini, rad podsvijesti je igra mašte koju može savladati svako od nas. Za to vam ne treba novac, specijalna oprema, mnogo vremena ili mjesta.” Pacijentkina čiji primjer navodi dr Baburenceva na sajtu www.trud. ru, je svako veče pred spavanje zamišljala sliku sebe iznutra. Kao strog inspektor, posmatrala je svoje unutrašnje organe, u mislima ih zagrijavala dlanovima, usmjeravajući zamišljene sunčeve zrake na mjesto gdje bi se, po njenom mišljenju, trebalo početi razvijeti njeno buduće dijete.

“Praktično, ona mu je u svojoj mašti, svako veče pravila kolijevku unutar sebe. Nježnu, pouzdanu kolijevku, okruženu zdravim tkivima spremnim da prihvate budući život. Nisu prošla ni dva mjeseca, kada se u toj zamišljenoj kolijevci zaista začeo novi život.
Rodila je zdravog dječaka”, kaže Olga Baburenceva i dodaje da u svojoj praksi ima i pacijente koji su se uz pomoć volje, želje i radom sopstvene podsvijesti izliječili i od najtežih bolesti.

“Naravno, ne podstičem ljude na samoliječenje i da odbijaju pomoć ljekara, naprotiv – rad podsvijesti može pomoći da se pojača dejstvo lijekova i medicinskih tretmana”, tvrdi Baburenceva.

PUCAJTE U SVOJU BOLEST

Tehnika podsvjesnog savladavanja bola i patnje je sljedeća: Kao prvo, pokušajte zamisliti kako vaša bolest izgleda. Možete je zamisliti kao potpuno crn oblak koji se zalijepio za neki organ ili tamni kamenčić koji vas žulja, ometa normalan rad koljena ili krvotoka. Zatim zamislite kako da srušite tu sliku. Možda je možete srušiti sunčevom svjetlošću? Usmjerite zamišljeni snop sunčevih zraka i uz njegovu pomoć istopite kamenčić ili pokidajte crni oblak. Ili ih uništite uz pomoć magičnih metaka sa punjenjem od energije zemlje, vjetra ili mora. Zamislite kako pucate u svoju bolest, kako je magični meci razbijaju u sitne komadiće koje izbacujete disanjem. “Nemojte misliti da ste poludjeli”, kaže dr Baburenceva i dodaje: “Što su plastičnije slike koje gradite u svojoj podsvijesti, prije će početi oporavak” Ona tvrdi da ovakav vid samoiscjeljenja treba sprovoditi svakodnevno. Čim pomislite na svoju bolest – natjerajte podsvijest da radi. Uzimajući tabletu, zamišljate kako njeni sitni djelići idu prema cilju, kako se pod njihovim dejstvom ruše dijelovi vašeg “unutrašnjeg neprijatelja” -bolesti, kako se raspadaju i mežuraju tkiva bolesti, kako iz vašeg tijela nestaju zauvijek.

SAMI SEBE SAVJETUJTE

Dr Baburenceva predlaže još jedan način kako da počnete unutrašnje liječenje: “Zamislite da ste dijete koje je bolesno. To dijete dolazi kod vas – odraslog po savjet. Kakav ćete mu savjet dati? Kako ćete ga utješiti i pomaziti? Pokušajtese u mislima pridržavati savjeta koje ste sami sebi dali, pomilujte sami sebe, dajte sebi utjehe. Zagrijte zamišljenom djetetu to mjesto gdje ga boli. U svojoj mašti na bolesno mjesto stavite oblogu od čudotvornih trava i osjetićete kako bol odlazi, odlazi bolest, kako se žile i mišići pune snagom i zdravljem. I, uzgred, uvijek zamišljajte sebe onakvim kakvi ste oduvijek željeli da budete. Vitki, mišićavi, bez bora i sijedih vlasi. Podsvijest može učiniti, ako ne sve, onda može veoma, veoma mnogo”, tvrdi Olga Baburenceva.

Snovi su ga podigli na noge

Psihoterapeut Olga Baburenceva navodi još jedan primjer iz svoje prakse: Student Tehnološkog univerziteta iz Sankt Petersburga Aleksandar Sidorenko je s prijateljima pošao na planinaranje. Na visini od 2000 metara zadesila ih je strašna oluja, a Aleksandra je pogodila munja! Šest hiljada volti iz munje mu je prosto spržilo vratni dio kičme, zauvijek ga lišivši sposobnosti da se kreće. Povreda kičme nije dozvoljavala moždanim signalima da dolaze do ruku i nogu. Dvije godine nesrećni Sidorenko je ležao, mogao je samo treptati i govoriti, ali i to s velikim naporom. Često je sanjao sebe zdravog, čilog, kakav je bio prije povrede, a kada se budio, gubio je volju za životom.

Da ponovo stane na noge, pomogla mu je mašta. Zatvorivši oči, zamišljao je kako savija prste ruke, kako mrda stopalima desto-lijevo, kako savija koljeno, odnsono, sve pokrete koje mi radimo automatski, ustajući ujutro iz kreveta, on je zamišljao redovno i vrlo detaljno. Nakon dvije godine, Aleksandar Sidorenko je ustao. Naravno, poslije takve povrede nije bio zdrav kao ranije, ali može se kretati uz pomoć štaka, voziti automobili i raditi za računarom. Danas ga često mole da posjećuje teško povrijeđene ljude da bi im svojim primjerom pomogao. Uvijek se odaziva ovakvim pozivima. Prvo što im kaže: “Ako ne želiš da budeš biljka – zamisli da si zdrav! Šta bi prvo uradio kad bi osjetio da si zdrav? Počeo bi plesati? Pa onda ustani i pleši, sad odmah! Imaš sve us-love za ples. Ti si čovjek, a samo čovjek ima svijest, podsvijest i beskonačne mogućnosti da mašta.”

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)