Istina o “nezdravim” stvarima

horoscope guru

Sunčevo zračenje uzrokuje rak kože, pa izbjegavate sunčanje? Često perete ruke i tjerate djecu da to čine? Izbjegavate zasićene masnoće, hranu bogatu kolesterolom te ste iz prehrane potpuno izbacili meso, mliječne proizvode i jaja? Ako ste potvrdno odgovorili na neka od ovih pitanja, vrijeme je da doznate istinu.

Sunce

Mišljenje da izlaganje kože prirodnom sunčevom zračenju može izazvati rak udaljio nas je od sunca. Pretjerano izlaganje suncu, pogotovo kad tijelo ima manjak antioksidansa, može izazvati vrlo ozbiljne opekline i toga se svakako treba kloniti. No, prirodna sunčeva svjetlost je presudna za proizvodnju vitamina D u tijelu, a stvaranje ovog vrlo važnog nutrijenta blokirano je ako koristite kreme za sunčanje.

Izlaganje kože 15 minuta dnevno tijekom ljeta (nakon što ste postupno naviknuli kožu na izravno izlaganje suncu) dovoljno je za stvaranje optimalne razine vitamina D u tijelu. Način na koji možete izgraditi toleranciju na prirodno izlaganje suncu je uključiti u prehranu namirnice bogate antioksidansima.

Zasićene masnoće

Izraz ‘bez zasićenih masnoća’ je postao oznaka ‘zdravog’, a istina je sasvim drugačija. Veliki dio ljudskog mozga, ispostavilo se, sastoji se od masnoća, a stalni unos zasićenih masnoća je nužan kako bi mozak ostao u izvrsnoj formi. Osim toga, zasićene masnoće zapravo smanjuju kardiovaskularne čimbenike rizika, te poboljšavaju stanje kostiju, živaca i imunološkog zdravlja.

Masnoće kojih biste se trebali kloniti su zapravo biljnog porijekla, kao što su margarin, te očvrsnute biljne masnoće koje se nalaze u gotovo svim keksima i nizu drugih industrijski proizvedenih slatkiša, kao i u fritezama mnogih restorana.

Nečistoća

Opće je prihvaćeno da nečistoća izaziva bolesti, što je dovelo do toga da mnogi roditelji pretjerano štite svoju djecu. No, nečistoća je zapravo i vrlo korisna i neophodna za pravilan razvoj imunološkog sustava. Sadrži mikroorganizme i druge prirodne elemente koji poboljšavaju zdravlje.

Kolesterol

Slično kao i kod zasićenih masnoća, kolesterol je još jedno strašilo, a zapravo je dobar za zdravlje. Mozak i drugi organi trebaju kolesterol kako bi funkcionirali, a nedostatak kolesterola može dovesti do demencije i raznih drugih kognitivnih abnormalnosti. Visoka razina kolesterola koja se javlja prilikom upale uzrokovana je drugim čimbenicima – kolesterol je zapravo sredstvo kojim tijelo popravlja štetu uzrokovanu kroničnom upalom.

Meso, mliječni proizvodi i jaja

Ne iznenađuje da su meso, mliječni proizvodi i jaja na crnoj listi kao i kolesterol te zasićene masnoće. No, tu treba razlučiti prirodno od industrijski uzgojenog i prerađenog. Ako je riječ o životinjama koje su na slobodnoj ispaši, koje nisu izložene raznim kemijskim sredstvima i antibioticima, njihovo meso, mliječni proizvodi i jaja mogu biti vrlo korisni za izgradnju mišićne mase, mozga i jačanje stanične funkcije.

Takvo meso ima dva do četiri puta više omega-3 masnih kiselina od mesa životinja koje jedu žitarice. Ljudi koji imaju dovoljne količine omega-3 masnih kiselina u prehrani manje pate od visokog krvnog tlaka ili nepravilnog rada srca. Isto tako imaju i 50 posto manje izglede za srčani udar, te manju vjerojatnost da će patiti od depresije, bipolarnog poremećaja, poremećaja deficita pažnje (hiperaktivnosti), Alzheimerove bolesti, te manji rizik od raka.

Izvor: NaturalNews

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)