6 koraka do savršenog zdravlja

Donosimo poruku Bashara kako do savršenog zdravlja.

Mnogi individualci na planeti su veoma zabrinuti za svoje zdravlje ovih dana, zbog različih razloga i shvataju da možda njihovo okruženje nije korisno za zdravlje u mjeri u kojoj bi voljeli da bude. I zbog toga ste već nego vrijeme, a sada možda i u većoj mjeri pogodjeni različitim vrstama bolesti i stanja koje ne predstavljaju vaše idealno stanje prirodnog postojanja ili onoga što bi jednostavno nazvali zdravlje.

Hajde da razgovaramo o osnovama koje morate usvojiti prije nego što se usredotočite na neke konkretne simptome koji mogu biti povezani sa bilo kojom vrstom postojećih bolesti – jednom od mnogih egzotičnih vrsta koje imate na vašoj planeti. Porazgovarajno o tome što je neophodno da uvedete u svoje živote ako zaista ćelite da postavite temelje svoga zdravlja. Mnogi od vas su već čuli većinu ovih stvari dosta često – nisu vam baš nove, ali opet ih većina zaboravlja kada se susretnu sa idejom svoje ili nečije tudje tzv. specifične bolesti. Veoma često zaboravljate ideju da je potrebno početi od osnovnog razumijevanja da se stvori okruženje u vašem tijelu koje će u mnogim slučajevima jednostavno spriječiti nastanak bilo kakve bolesti.

Za ove osnovne zahtjeve ste svi već čuli, ali hajde da sada predjemo na tečaj osvježavanja znanja, a to je uglavnomm ono što slijedi.

Zaista je, kako bi vi rekli, sporna tačka da se raspravlja konkretno o ideji kako da se izliječi ovo, ili da se oslobodite onoga, kako pročistiti ovo ili ono, ako svi od vas u potpunosti ne usvoje ove jednostavne principe u svoje živote, a broj jedan bi jednostavno bio ovo:

1. KISIK

Mnogi od vas ne dozvoljavaju svom sistemu da dobije svu potrebnu količinu kisika, naročite, bez uvrede, u smislu da je vaša atmosfera u ovo vrijeme, faktički, pretrpana zagadjivačima. Naravno, ideja oksigenizacije sistema je osnovni ključ koji osigurava vašim ćelijama kapacitete da se izgradjuju na način na koji treba da budu izgradjene. Oksigenizacija sistema je osnovni element od koga se mora početi i na neki način može biti pojačana vašim naporima da bar pokušate naći neku relativnu čistu okolinu ili da oksigenizujete sistem putem ideje vježbi dubokog disanja, nekim oblikom joga vježbi ili nekom vrstom meditacije u kojoj postoji duboko, potpuno disanje ili bar da se opuštate tako da nemate “panično disanje” koje podrazumijeva kratko disanje i ne dozvoljava da se ideja oksigenizacije sistema u potpunosti sprovede. Znači, broj jedan je kisik – oksigenizacija sistema!

2. HIDRATACIJA SISTEMA

Da li imate dovoljno vode? Kao fiziološka bića vi ste većinom voda, a ipak će većina vas koristiti stvari koje će vam u stvari onemogućiti hidratacija sistema – dehidrirat će vas. I kao što mnogi počinju da shvaćaju, mnogi  simptomi koje počinjete pripisivati nekim egzotičnim bolestima u stvari, nisu ništa drugo nego simptomi dehidratacije. U smisli da je vaše tijelo slično bateriji ako nemate odgovarajuću hidrataciju, nedovoljno vode, tada vaše ćelije mogu pregorjeti, skratiti im se vijek, vi u tom smislu možete postati suhi kao baterija i prestati funkcionirati, da budete elektro-sprovodljivi. I u tom smislu nedostatak hidratacije – nedostatak vode u sistemu neće dopustiti da vaše ćelije izbace toksine iz sistema što će dovesti do mnogih vidova njihovog gomilanja, a to će izazvati prestanak rada imunološkog sistema i mnogih ćelijskih i enzimskih funkcija. To će opet voditi do raznih vidova simptomatologije koje mogu otvoriti vrata i stvoriti povoljne prilike organizmima da izazovu sve više bolesti. Većina vas mora prihvatiti da uzima jednu ili dvije litre vode dnevno, inače ćete uvidjeti da ne uzimate dovoljno. Naravno da je svaki pojedinac različit, ali morate shvatiti nešto što je izuzetno važno: kada ste žedni, to je krajnji signal vašeg tijela da nemate dovoljno vode. Ako ste dovoljno hidrirani, rijetko kad ćete biti žedni, pa koristite to kao marker.

3. VJEŽBANJE

Ovo ste čuli puno puta, a od velike je važnosti i ne smije se uzeti zdravo za gotovo. Kretanje! Kretanje je kao sposobnost da pumpate tijelo da omogući mišićima da rade kao pumpe za ćelijske strukture da omogući vodi da ispere toksine iz tijela, da omogući energetsku obnovu i jačanje mišićnih i koštanih struktura, da iskoriste sve različite mineralne elemente koje ulaze u tijelo, da budu nutritivni građevinski blokovi. Vježbanje i kretanje će u tom smislu biti predstavnik aktivnosti – energičnosti, protoka energije kroz vas umjesto njenog zastoja i preokretanja u masu u tom smislu, koju biste vi nazvali “čeka da se pokrene”. U tom smislu, u vašem jeziku postoji analogija vezana za povećanje težine (debljanje), jer čekate/težite (engl. waiting / weighting) da učinite nešto. Znači, ideja je da shvatite da su kisik, hidratacija i kretanje kritični.

4. SMANJENJE STRESA

Još jednom da naglasimo, mnogi tzv. simptomi koje bi pripisali počecima bolesti jednostavno nisu ništa drugo do popratni efekti pretjeranog stresa u vašim životima. Preporučujemo vam da pronađete bilo koji način, oblik ili formu za smanjenje stresa u vašim životima i ako to znači napuštanje stvari, poput posla, za koje u vašim srcima znate da vam ne služe – preporučujemo vam da to uradite. Ili, bar upotrijebite vašu maštu da preobratite situaciju u nešto uzbudljivije, što donosi više uživanja i što vas opušta. Smanjenje stresa je od izuzetnog značaja u vašem društvu.

5. ELIMINIRANJE OTROVA

Napor da eliminirate bilo kakve otrove koji su već u vašem sistemu, otklanjanje otrova iz okoline u kojoj se nalazite, otklanjanje otrova – čišćenje sistema od otrova koji su možda već u vašem tijelu je također od velikog značaja. Postoje različiti načini pročišćenja koje neko može poduzeti da bi omogućio sistemu tijela da se očisti od naslaga koje su se izgradile tokom vremena i da eliminiraju iz tijela različite vrste otrovnih teških metala. Obratite pažnju šta unosite u svoje tijelo, vezano za pesticide i teške metale koji idu ruku pod ruku sa većinom vaše hrane.

6. LAGANA ISHRANA

Ideja je da ishrana bude lagana na mnoge načine, naročito jer se u vašem društvu razne vrste hormona i otrova ubrizgavaju i dodaju mnogim vašim prehrambenim proizvodima. Laganija ishrana će pomoći vašem tijelu jer će koristiti sve više prehrambenih proizvoda koji sadrže veće količine vode, poput povrća, koje je većinom voda, kao i vaše tijelo.

Njihovo korištenje u sirovom, svježem stanju, organskom koliko je to moguće će također biti od ogromne pomoći u povećanju vaše energije i omogućit će čišćenje sistema. Male količine proteina, za neke pojedince kojima su potrebni, možda u vidu mesa, je prihvatljivo s vremena na vrijeme, ali mi vam preporučujemo da ne pretjerujete, naročito ovih dana i u ovo doba na planeti, kada su naši proizvodi od proteina mesa teško opterećeni svim vrstama otrova, pa budite veoma obazrivi oko te ideje. Isto tako shvatite, dok ubrzavate svoju energiju, dok ubrzavate svoj sistem, sve rjeđe će vam trebati takva podrška i vidjet ćete da ćete biti prepuni energije sa sve manje i manje i manje. I što vam je hrana prirodnija u tom smislu, više će vam davati i isporučivati nutrijenata koji su vam potrebni i energizirati vam sistem tako da vam treba manje hrane. Vidjet ćete da ove stvari idu ruku pod ruku, kako pročišćavate svoj sistem, dajete mu kisik, vodu, smanjujete stres i tako dalje, vaše tijelo će bolje primati nutrijente koji se nalaze u vašoj prirodnoj hrani i kako ga hranite prirodnije, bit ćete puniji energije i trebat će vam puno manje.

Dakle, ove su ideje jednostavno temelj zdravlja i ako dopustite sebi da prepoznate da su ovo veoma jednostavne stvari koje možete uvesti u svoj život, shvatit ćete da, da kažemo u vidu analogije, u 99,999999999999 posto slučajeva samo ovih šest ideja će eliminirati bilo kakvu šansu da ugovorite bilo koju vrstu bolesti u svom životu.

Kada pričate o ideji kako da izliječimo rak, kako da izliječimo sidu, kako da izliječimo ovo, kako da izliječimo ono – evo kako! Promjenom životnog stila u ovom pravcu i osiguravanjem temeljnih stvari koje trebaju vašem tijelu jednostavno nikada nećete dobiti neku od ovih stvari, jer tijelo u sebi i o sebi ima prirodnu inteligenciju da nikada ne oboli od ovih bolesti ako ga snabdijevate sa prirodnim gorivima koja su mu potrebna, a koja su: kisik, voda, manje stresa i lagana hrana. Jasno i jednostavno ovo je sve što je potrebno za većinu stvari i bolesti koje postoje na vašoj planeti.

Izvor: Sve Mir

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)