Feng Shui-ukrasni predmeti za dom

horoscope guru

Predmeti

Vaze i posude u domu, napunjene vodom i cvijećem, uvijek predstavljaju dobar Feng Shui. Pored toga što generiraju dobru jang energiju, ovi ukrasni predmeti predstavljaju najbolje od pet elemenata.

Jang strana svih elemenata

U Feng Shuiju sav univerzum može se sevsti na jedan od pet elemenata – zemlju, vodu, vatru, metal i drvo, a svi ti elementi uvijek imaju ili jang ili jin stranu.

Da bi domovi uživali u bogatstvu, a ukućani uspješno ostvarivali sreću i prosperitet, unutar doma bi trebala biti prisutna jang strana svih elemenata. Ukoliko se Chi nekog doma degeneriira do te mjere da se pojavi element neravnoteže izazvan manjkom ili viškom jednog elementa, pojavit će se bolest ili loša sreća.

S druge strane, kad su prisutni elementi kao što su voda, zemlja i drvo i više su jang nego jin, Feng Shui prostora se odmah poboljšava i aktivira, dovodeći do neometanog protoka Ch’ija kroz dom.

Povoljni oblici vaza i posuda

Vaze i posude napunjene vodom i cvijećem vrlo efikasno stvaraju jang energiju. Ali treba odabrati vaze i posude povoljnih oblika, jer će to biti samo dodatno pojačanje Chi’ja u domu. Vaze su najbolje kada imaju neku vrstu vrata i puniju zaobljenu osnovu, jer taj oblik nagovještava da vaza može izdržati svoj dobar Chi.

Prazna vaza u domu nikad ne bi trebala stajati uspravno. Trebalo bi je negdje skloniti ili  sipati u nju malo vode. Kad se vaza ostavi prazna i uspravna, to može da izazove gubitak prihoda. Posude bi također trebalo da su zaobljene i da imaju izražen obod. Na posude se gleda drugačije nego na vaze, jer je njihov oblik sam po sebi povoljan. Mogu da stoje prazne i mnogi kineski domovi ukrašeni su velikim praznim posudama. To znači da je posuda spremna da primi dobar Ch’i koji ulazi u dom.

Posude od keramike, kristala ili nekog drugog materijala čija je osnova zemlja, kao što su kineski ili neki drugi porculan, naročito su povoljne. Vjeruje se da donose u dom dobro, ukorijenjujuću energiju zemlje.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)