NA OVAJ NAČIN OČISTITE SVOJ DOM – Miris hrane i ormara uz Feng Shui

horoscope guru

Miris hrane i ormara uz Feng Shui

Postoji izreka da je naš dom naš hram. Baš kao i naše tijelo. Sve ono što nosimo u sebi neminovno se odražava u prostoru oko nas, a isto tako će sve što posjedujemo u svom prostoru utjecati na nas same. 

Proljetno čišćenje savršena je prilika da svoj prostor uredite prema feng shui načelima. Ne brinite, to ne zahtijeva od vas da povješate crvene lampione na strop niti da na zidove svog moderno uređenog dnevnog boravka postavite umjetnička djela s prikazima kineske kaligrafije. Dapače, više se radi o tome što trebate ukloniti iz svog prostora.

Čak i ako spadate u osobe koje čišćenje i pospremanje smatraju potpunim gubitkom vremena, sigurna sam da su vas u proteklih nekoliko dana sunčane zrake potaknule, ako ništa drugo, onda na izvlačenje kutija s ljetnom garderobom. Što je neminovno rezultiralo pospremanjem ormara… I gle čuda, odmah se osjećate nekako posloženije i smirenije. Feng shui znalci znaju kako ormari predstavljaju naše mentalne obrasce i stavove, pa se na taj radikalni korak pospremanja odjeće odlučuju uvijek kada se osjećaju zbunjeno, smeteno ili kada znaju da ih čeka donošenje neke važne životne odluke. Dakle, čak i ako ste zaključili da vam prošlogodišnja odjeća više ne odgovara, niste na potpunom gubitku. Sada ćete kupovati puno pažljivije i promišljenije.

 Osim pospremanja ormara, postoji još nekoliko feng shui trikova koje sada možete testirati u praksi. Ukoliko operete prozore, bolje ćete vidjeti poslovne prilike koje vam hrle u susret. Nakon što suho cvijeće i aranžmane od grančica zamijenite buketima svježeg proljetnog cvijeća, osjetit ćete svježinu u međuljudskim odnosima i lakše ćete obavljati svakodnevne poslovne zadatke. Također, podmažite vrata koja škripe ili zapinju i popravite potrgane kvake – na taj će način novac puno lakše pronaći put do vašeg novčanika. A ukoliko napokon posložite foldere u kompjuteru i pobrišete stare mailove, tada se zaista možete počastiti novim odijelom – jer, povišica stiže!

Sasvim je očekivano da ćete- nakon što završite s proljetnim čišćenjem svog doma – osjetiti potrebu da pročistite i svoj organizam. Evo nas, dakle, na temi frižidera iz naslova ove priče. Naime, gorespomenuto izvlačenje ljetne garderobe iz pozadina ormara malo koga ostavlja ravnodušnim po pitanju fizičkog izgleda. Eh da, oni božićni kolačići sada dolaze na naplatu, a mi čvrsto odlučujemo kako ćemo se ubuduće zdravije hraniti.

On u svom užem smislu nije učenje o prehrani, ali u svom širem poimanju ponekad podrazumijeva raznovrsnu makrobiotičku ishranu. U svakom slučaju, energija hrane i objedovanje vitalni su dio svakog doma, a naročito onog koji je uređen prema feng shui principima.

Prije svega, feng shui nas uči važnosti ravnoteže i poštivanja prirodnih ciklusa. Ukoliko bi postojala feng shui dijeta za proljeće, ona bi svakako izbjegavala drastično šokiranje organizma, a uključivala bi obilje mladog, zelenog i lisnatog povrća, svježe voće i cjelovite žitarice. Hrana koja raste u proljeće sadrži upravo onu energiju koja nam je u proljeće i potrebna. Na primjer, špinat obiluje željezom, koje nam daje snagu, a snaga nam pak treba kako bismo svoje svježe ideje mogli realizirati bez napora i umora. Rotkvice, pak, pomažu u razgradnji tvrdokornih masnoća – upravo saveznik kakav nam je potreban u trenutku kada shvatimo da se uskoro moramo skinuti u kupaće kostime.

Nadalje, feng shui dijeta svakako podrazumijeva temeljito žvakanje. Umjesto pred kompjuterom ili TV-om, jedite za stolom – po mogućnosti sa svojom obitelji – to pomaže boljem razumijevanju u usklađivanju vaših energija. I naposlijetku, jedite s ljubavlju, radije nego da brojite kalorije – tako će vaše tijelo lakše prepoznati kada vam je dosta, a vi ćete u svoju okolinu odašiljati dobre vibracije.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)