Feng Shui – Sobne Biljke Kao Snažni Aktivatori

horoscope guru

sobne biljke

Jedno od vrlo snažnih pomagala i aktivatora u Feng Shui-u zacjelo su biljke. Osim što uvećavaju element drveta, one se mogu upotrijebiti i kao usporavač ili usmjerivač energije, njima se mogu blokirati otrovne strijele ili se pak nekom sektoru koji djeluje stagnirajuće može pokrenuti i uvećati energija.

Biljke se uzgajaju u gotovo svim domovima, bilo da su u pitanju stanovi ili obiteljske kuće. Pritom je znakovito da su neke biljke omiljenije i rasprostranjenije od drugih.
Osnovni kriterij za odabir povoljne biljke (aktivator) u Feng Shuiu je oblik listova, pri čemu se biljke srcolikih i mesnatih listova smatraju najpovoljnijim, te bujnost biljke. Osobno je vrlo važno i da biljke nisu toksične i opasne po život.
Kako sam na početku spomenula, biljke mogu poslužiti kao usporavač energije. To je osobito korisno kod hodnika čija je dužina neproporcionalna širini, tako da energija teče pravocrtno i ubrzava, čime postaje nepovoljna. U tom slučaju biljke se mogu postaviti na cik-cak način duž hodnika, dakle naizmjence po jedna na svaku stranu. Biljke, jedna velika je sasvim dovoljna, mogu služiti i kao usmjerivač energije, tako da se biljkom zapriječi prolaz energije u neželjenom i ukaže na prolaz u željenom pravcu. Nadalje, njima se može zamaskirati neka oštra ivica koja šalje otrovne strijele (nepovoljnu energiju) prema prostoru i ljudima koji u njemu borave. U slučaju da primijetite problem na nekom životnom polju, te adekvatno očistite, pospremite i urediti sektor nadležan za to specifično životno polje, a problem i dalje ostane aktualan, postavljanje biljke u taj sektor može djelovati aktivirajuće i pokrenuti rješavanje problema. Primjerice, ako suprug osjeća iscrpljenost i doživljava neuspjeh na bilo kojem životnom polju, kaže se da mu nedostaje blagoslova s neba, što se rješava postavljanjem zdrave i bujne biljke u taj sektor. Ako pak netko od ukućana ima problema u komunikacijama, biljka na jugozapadu može pospješiti komunikaciju i potaknuti dijalog. Što se tiče rasprostranjenosti pojedinih vrsta sobnih biljaka, prema osobnom iskustvu mogu reći da su na našim prostorima najučestalije Zlatni Pothos, Nepthytis, Syngonium podophyllum (različito, mada nalik na Nepthytis), te Phillodendron i njemu srodne vrste. Sve same biljke srcolikog lista.

Vjerojatno je u međuvremenu svima poznato da se Crassula ovata, u nas poznatija kao japansko drvce, u Feng Shuiu smatra biljkom koja pospješuje financije. U Aziji je zovu Drvo žada jer boja njezinih debeljuškastih listova sliči ovom visoko vrijednom kamenu, koji se u Kini u drevna vremena smatrao najvećom dragocjenošću i koristio kao valuta. No to nije jedina biljka koja se koristi kao drvo novca.

U nas je možda manje poznata činjenica da se i Zamiolculcas zamiifolia može upotrijebiti za uvećanje prihoda. U narodu poznata kao Zanzibarski dragulj (eto veze s financijama), zovu je i drvce vječnosti, jer je gotovo neuništiva, pa se tako može upotrijebiti i na istoku, za dug i zdrav život.I Crassula i Zamiolculcas postavljaju se na jugoistok za uvećanje prihoda općenito, mada se mogu postaviti bilo u sektor muža (SZ) ili žene (JZ), za ciljano uvećanje prihoda.

Svima dobro poznat je takozvani sobni bambus (Lucky bamboo), koji implicira osobine bambusa, a to je fleksibilnost i izdržljivost u svim životnim situacijama. No malo tko je svjestan da ta biljka nije ni u kakvom rodu s pravim bambusom. U pitanju je Dracaena Sanderiana, koja, uzgojena na određen način, jako sliči mladom bambusu. Tako da i razne vrste Dracaena spadaju u kategoriju Feng Shui biljaka.  Dracaena marginata  je oštrog i šiljastog lista što djeluje strogo i prijeteće, mada neki stručnjaci tvrde da je povoljna na jugu, vjerojatno zbog tamnocrvenih rubova na listu. Puno blaža i puno ljepša  je Dracaena fragrans massangeana (ne brkati s Yucca-om, koja je otrovna i ima oštrije listove).

Za koju god vrstu se odlučili, važno je da Vam se sviđa i da Vas sam pogled na nju veseli i podsjeća na sreću koju želite aktivirati.

Izvor: feng-shui-dom.com

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)