Feng Shui : Očišćenje prostora

horoscope guru

Prema Feng Shui-u, drevnoj kineskoj filozofiji življenja, vidovitost je umjetnost komunikacije sa zemaljskim energijama,način građenja intuitivne spoznaje i racionalnog razmišljanja. Vidovitost je svakome urođena, prirodna osobina i to je nešto što smo ”zaslužili” rođenjem u ljudskom tijelu. Umjetnost vidovitosti se može lako naučitito zahtjeva samo malo prakse.
Ako poželite da to zaista i probate to će, svakako, unaprijediti i vaše upražnjavanje Feng šui-a.
Vidovitost je tehnika koja upošljava prirodne sposobnosti uma za detektovanje onog što ne možemo opaziti preko pet postojećih čula, ili uz pomoć intelekta.
To je način čitanja intuitivnih reakcija da se pronađe bilo šta, na bilo kojoj udaljenosti, visini ili dubini. Ova metoda se upotrebljava da se lociraju podzemne vode, da se analizira zemljište, stanje stijena, te da se pronađu: vodeni tokovi (izvori), zatrpani bunari, ostaci građevina, podzemne pećine, tuneli, drenažne cijevi, kablovi itd.

Možda ste čuli za ljude koji su ”pali u krevet” brzo nakon useljenja u neku zgradu u kojoj je mnogo stanara bilo bolesno.
Postoje, također, i priče o ljudima koji su nakon preseljenja poslovnih prostorija bespomoćno posmatrali kako im posao iz dana u dan sve više propada. Neutrališući izvore štetnog zračenja na ovakvim mjestima, mogu se izbjeći posljedice bilo da je riječ o bolesti ili o finansijskim poteškoćama.

Na koji način je to moguće izvesti? Odgovor na ovo pitanje pruža vam Feng šui…

Kineski sistemi vježbe

Počnite sa svjesnim zapažanjem uobičajenog, dnevnog stanja vašeg tijela. To je njegova ”neutralna pozicija”. Pažljivo ”registrirajte” kako vam se tijelo
osjeća u različitim prostorima. Kroz praksu, primjetićete da se u jednom prostoru osjećate ugodnije, opuštenije, mnogo više ispunjeni energijom nego u drugom gdje vas obuzima osjećanje nelagode, strepnje, sapletenosti… Na nekim mjestima, čak, možete se osjećati bolesno.
Metoda korištenja vidovitosti, bez pomoćnih sredstava koje koriste radiestezisti (visak ili rašlje), može biti toliko usavršen da je na ovaj način moguće selektirati posebna stanja energije preko šaka i stopala. Osnovna tehnika je- znati šta pitati i vjerovati u svoje (od intuicije) dobivene odgovore. Sposobnost uspostavljanja dijagnoze o nekom stanju preko šaka, koja je povezana sa sposobnošću da vidimo ili osjetimo aure, može postati veoma razvijena. Mnogi ljudi koji upražnjavaju ^I KUNG (kineski sistem vježbi) ili jogu, vremenom su razvili ovu vještinu.

Ona se može razvijati i kroz sljedeće vježbe…

Na izvjesnom odstojanju držite ispružene šake ispred nekog ”objekta” (kao što je biljka, drvo ili kamen). Potom mu priđite bliže… pa još bliže da biste osjetili njegovo energetsko polje. Obratite pažnju na suptilne razlike u osjetima koje dobijete od različitih objekata. Možete primijeniti isti metod i na zidove i podove, da biste zapazili gdje je energija jača ili slabija, gdje je ona više pozitivna, a gdje više- negativna.
Također, tu vještinu možete isprobati (i usavršiti) u namjeri da pronađete gdje protiče vodena žila ili elektromagnetna energija pod zemljom.
Na neki način mehanički, ali vrlo efikasno, tehnika ispruženih dlanova može se prakticirati na sljedeći način… Stanite prvo u opušten i uravnotežen stav.
Ispružite ruke, dlanovi su okrenuti nadole, podlaktice paralelne sa tlom a ramena opuštena. Potom, lagano hodajte prema objektu koji ”istražujete”. Kada mu priđete, dlanovi i podlaktice će vam se podići za koji centimetar. Kada prođete taj objekat, dlanovi i podlaktice će vam se vratiti u prethodni položaj.

Sličan ovom, jedan drugi ”alternativni metod” vam se može učiniti prirodnijim… Riječ je o istom postupku samo, kada priđete objektu koga istražujete, šake će vam otići nadole, a kada se od njega udaljite one će se podići u prethodni položaj. Koji ćete metod (od pomenuta dva) upotrijebiti isključivo od vas zavisi.
Bitno je, kada se jednom odlučite koji će to biti, nemojte ga mijenjati. Da bismo jasnije ilustrovali ovu tehniku, pretpostavimo da želite naći podzemni vodeni tok u nekom dvorištu ili u polju. Prvo pretpostavite gdje bi žila mogla da se nalazi, a potom nastavite da hodate u cik-cak maniru zmije (naprijed- nazad preko cijele oblasti koju istražujete) obilježavajući sva mjesta na kojima vam ruka pada (ili se podiže) u skladu sa metodom koju ste odabrali. Na kraju povežite sve tačke koje ste obilježili i vidjećete obrise toka žile.

Prepreke za tačno proricanje

U vezi sa ”vidovnjačkim” sposobnostima uvijek imajte na umu da (prema Feng šui-u), postoji sedam prepreka za tačno proricanje:
1. sumnjate da to uopće može funkcionirati,
2. sumnjate da vi to možete izvesti,
3. nedostatak određene pažnje (nekoncentracija),
4. nedostatak istinskog interesa za ono što namjeravate istraživati,
5. nedostatak znanja o onom što istražujete ili nedoumica šta da pitate,
6. određeno mišljenje usmjereno prema onom što želite da čujete ili dopuštanje da ono što želite vidjeti prevlada stvarno stanje- tj. istinu,
7. strah da se suočite sa istinom.

Radiestezijsko eliminisanje Ša

Ako posjećujete nako mjesto ili živite na mjestu koje izgleda teško i sumorno, osjećate se uznemireno ili bolesno veći dio vremena, prvo što morate saznati je: da li takva osjećanja imaju bilo kakve veze sa Ša, tj. sa podzemnim štetnim zračenjem. Ono može dolaziti od podzemnih voda (jednog ili više tokova koji se mogu i ukrštati), od podzemnog bunara, pećine, oštre stijene (grebena) koja štrči ispod zemlje, te od pukotine, lošeg stanja tla, zakopanog panja ili podzemnog zagađenja. Ukoliko još niste sigurni u sebe, ili niste dovoljno ovladali pomenutim ”alternativnim metodama” koje predlaže Feng šui, ispitivanje mogućeg izvora
štetnog zračenja povjerite osobi koja je za to obučena: radiestezisti ili nekom drugom ko je ovladao vještinom otkrivanja podzemnog zračenja pomoću viska (ili rašlji). Prvi njegov zadatak je da utvrdi, ukoliko štetno zračenje postoji, gdje ono ulazi u vaš prostor.
Ovo je moguće ustanoviti na licu mjesta ili putem nacrtanog tlocrta vašeg prostora (kuće ili stana) koji želite ispitati.

Najlakše ”izlječenje” ovog široko rasprostranjenog problema u vezi sa štetnim zračenjem je da jednostavno na tlocrtu ucrtate tri koncentrična luka (plavim mastilom ili plavom hemijskom olovkom) oko tačke gdje zračenje ulazi (kao što je prikazano na crtežu 1.). To funkcioniše!
Drugi, veoma uspješan način koji funkcioniše kod neutralisanja negativnih sila, je da kopirate svoj tlocrt i zalijepite ga na čvrstu podlogu (drvenu tablu ili čvrsto parče kartona) koja se neće uvijati. Potom, uzmite bakarnu žicu i nalijepite je duž cijele spoljašnje linije kontura tlocrta- ali nemojte na kraju spajati krajeve žice (odsijecite krajeve za malo). Kada ste to uradili odložite tlocrt na sigurno mjesto da biste ga sačuvali.
Još jedan od načina saniranja štetnog zračenja koje možete sami izvesti jeste da postavite cvijeće u saksiji na mjestu gdje zraci ulaze (kao što je prikazano na crtežu 2.), a zatim uzmite bakarnu žicu i namotajte je na spoljašnju stranu saksije- spiralno (!), vodeći računa da je dobro pričvrstite trakom. Izlječenje koje ponekad uspijeva na mjestima sagrađenim iznad podzemnih voda sastoji se u postavljanju zasađenog cvijeća u saksije, duž ”kursa” struje podzemne vode.
Ono će, naime, zasigurno apsorbovati i preobratiti Či (životnu energiju), tako da će prostor biti mnogo ugodniji i zdraviji za stanovanje.
Ukoliko ste odlučili da sami primjenjujete radiesteziju, osnovne preporuke (prema Feng šuiu) mogu se rezimirati u svega tri tačke:
postavite svoje pitanje jasno, usmjerite ih direktno na objekt istraživanja i dozvolite intuiciji da vas vodi.

Eliminacija negativnih uspomena

Negativne uspomene su posljedica ljudske tragedije i patnje svake vrste, uključujući- nasilje, bolest, razvod, finansijsku propast itd… A u širem smislu:
groblje, poprište ratnih sukoba, tzv. ”prve linije”, mjesta na kojima su vršene egzekucije i zlodjela, gdje su postojali zatvori itd. Pod okolinom okruženjem ili ozračjem) u veoma dubokom smislu, Feng šui podrazumijeva ”kolektivnu mentalnu projekciju bezbrojnih bića”. Zbog toga akt očišćenja nekog prostora mora biti izveden kompletno, nesebično (dakle, bez očekivanja ikakve materijalne koristi zauzvrat), posvećeno i sa dubokim saosjećanjem koje ‘razumije” ljudsku patnju i bol.
Sljedeća praksa izvedena iz drevne kineske ”umjetnosti življenja” predstavlja izvanrednu tehniku za očišćenje okruženja.

Riječ je o vježbi ”odašiljanja i primanja”.

Ona bi se trebala izvesti sa čistim namjerama, izvanrednom nepristrasnošću, ljubavlju i saosjećanjem…
Najbolje se izvodi u pozi za meditaciju (iako se može prakticirati u hodu, dok stojite na jednom mjestu ili pak ležite), prema sljedećim uputama:

Udahnite i napunite svoje srce svim negativnim uspomenama i patnjom koju primate od okruženja.
Vizualizirajte ih u plavocrnoj varijanti u svom centru srca.
Zatim, pri izdisanju transformišite negativnu energiju (ili plavo-crno svjetlo) u dijamantsku bijelu svjetlost.
Izdahnite tu dijamantskobijelu svjetlost i ispunite njom okruženje. –
Vaš udah-izdah ne mora biti dubok…
Neka bude prirodan i lak, bez naprezanja.
Ono što je ovdje važno, jeste vaša snaga koncentracije.
Koliko vremena će vam oduzeti ovo vježbanje, zavisi isključivo od vašeg intuitivnog osjećanja.
Kada osjećate da ste kompletno uvježbali ovu tehniku, jednostavno je prakticirajte svakodnevno posvećujući vaš rad na radost (i posvećenje) svih bića u Univerzumu.”

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)