Feng shui ~ nasmijani Buddha

horoscope guru

Ovo je vjerojatno jedan od onih Feng Shui pomagala koji poznaju čak i oni koji još nisu ni čuli za Feng Shui. Nasmijani ili sretni Buddha omiljen je ukras u svim kineskim i mnogim zapadnjačkim domovima.

A kome se i ne bi svidio niski, debeljuškasti čovječuljak s vječno zaraznim osmjehom preko čitavog lica!?! Jedan pogled na figuricu ili sliku nasmijanog Buddhe dovoljan je da nam izmami smiješak, čak i u vremenima pojačanog stresa i velike napetosti.Mnoge žene na zapadu postale su pobožni skupljači ovih figurica, a vjeruje se da ih čovjek nikada ne može imati previše. Stoga niti ne čudi što ih se može naći u prodaji u kompletima od po nekoliko figurica.

Postoji više verzija nasmijanog Buddhe. Prema jednoj je prikazan kako stoji, držeći iznad glave veliku zlatnu polugu. Prema drugoj sjedi na vreći punoj zlata, novca i dragulja, s jednom uzdignutom rukom. Obojica simboliziraju rastuće bogatstvo.

Postoji nekoliko verzija “hodajućih Buddha”. Te figurice ga prikazuju uhvaćenog u koraku, kako nam prilazi mašući lepezom, noseći čuturicu s eliksirom života o pasu, tegleći ogromnu vreću preko ramena, za koju se vjeruje da sadrži nepresušive količine zlata i blaga svih vrsta. Prema nekim izvorima ta ista vreća sadrži u sebi sve moguće vrste “lijekova” za spas čovječanstva. U nju nasmijani Buddha skuplja svu nesreću, siromaštvo i patnju na koju naiđe i pretvara ih u sreću, bogatstvo i prosperitet.

Figurice koje ga prikazuju okruženog veselom dječicom simboliziraju plodnost i pospješuju začeće. Ovakvu figuricu treba postaviti tako da gleda direktno prema ulaznim vratima. Nemojte nasmijanog Buddhu smjestiti u svoju spavaću sobu, koliko god logički Vam se to činilo. Nikakve svete relikvije nemaju mjesta u spavaćoj sobi, osim ako se u spavaćoj sobi uvijek pridržavate čednosti i apstinencije, no pošto to nitko ne čini, ne činite svetogrđe postavljajući Buddhu u spavaću sobu. Njegov pozamašni trbuh, prema kineskoj tradiciji smatra se znakom izobilja i uspjeha u životu. Postoji i ritual za aktiviranje ove vrste sreće, a potrebno je samo pogladiti taj veliki trbuh jednom dnevno i on će Vam donijeti izobilje. Čim unesete figuricu ili sliku nasmijanog Buddhe u svoj dom, pozitivna energija prevladat će u Vašem okruženju i zamijeniti svu nesreću i probleme, ljubomoru i frustracije, bol i bijes u sreću, ljubav, razumijevanje i međusobno poštivanje. Nikada ga ne postavljajte na pod, u kupaonicu, spavaću sobu ili na kamin, jer bi to bio znak nepoštivanja.

Par legendi za one koji to vole. Krenimo od kineske. Prema kineskoj tradiciji vjeruje se da je nasmijani Buddha bio redovnik imenom Ho Tai, koji je živio u doba Tang dinastije u gradu Changan, sada poznatom kao Xian. Svakoga dana, bez obzira na sunce, kišu ili vjetar Ho Tai bi šetao ulicama grada vukući pozamašnu vreću iz koje je dijelio slatkiše svoj djeci koju bi putem sreo. Nije postojao nitko u gradu tko ga nije volio, a s vremenom su ga počeli zvati nasmijani Buddha, jer se bez obzira na okolnosti i situaciju, uvijek znao od srca nasmijati i zaraziti druge svojim vedrim stavom.Mnogi istočnjaci vjeruju da je on zapravo manifestacija slijedećeg Buddhe, poznatog kao Maitreya. O Maitreyi postoje mnoge priče, no ja ću ovdje navesti jednu kratku i, nadam se, zanimljivu. Prema legendi, Maitreya je bio tako naočit mladić da su se sve djevojke koje bi ga ugledale, bezglavo zaljubljivale u njega. Iz sućuti prema njima, odlučio je transformirati se u debelog, neprivlačnog starca. No ipak je zadržao svoj zarazni smijeh, kako bi mogao nastaviti širiti sreću među ljudima svuda oko sebe. Tako je dobio i svoj najpoznatiji nadimak.

I u Japanu poznaju našeg veselog prijatelja, doduše pod imenom Hotei. Tamo ga smatraju pravim božanstvom, jednim od sedam bogova blagostanja.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)