Feng shui – Najprije se riješite nereda

horoscope guru

Feng shui je umijeće uravnoteživanja i harmoniziranja toka prirodne energije u našem okruženju s ciljem stvaranja korisnih učinaka na naš život. S prirodnim energetskim tokovima dobro su bili upoznati i dobro su ih razumjeli stari narodi, pa je spoznaja o tome i dalje prisutna u nekim kulturama.

Nered i feng shui

Važno je shvatiti koliko je u osnovi bitno raščišćavanje nereda za cijelu praksu feng shuija. Ako već godinama prakticirate metode feng shuija a da to niste znali, oduševit će vas energetski naboj koji će vam donijeti raščišćavanje nereda. A ako ste novi u feng
shuiju bit ćete ugodno iznenađeni kad shvatite da su vam prvi i najvažniji koraci u savladavanju tog umijeća već dobrano nadohvat ruke.

Riječ »nered« potječe od srednjovjekovne engleske riječi »clotter« što znači zgrušati – i to je, otprilike, najveća blokada koja vas može zadesiti. Nered se nakuplja kad je energija ustajala, i obratno – energija je ustajala kad se nakuplja nered. Dakle, nered započinje kao simptom onoga što se odvija u vašem životu a tad sam postane problemom za sebe jer što ga više imate utoliko više privlači ustajalu energiju.

Znate i sami kako je to. Šećete ulicom i ugledate kako je netko nepromišljeno odbacio praznu kutiju cigareta pokraj ceste. Idući dan prolazite mimo istog mjesta, a praznoj kutiji već se pridružilo još nekoliko komada otpada. Ubrzo tu nastaje smetlište krcato odbačenim stvarima. Nered se nakuplja na isti način kao i u vašemu domu. Započne sa sitnicom, a tada polako, neprimjetno, raste i raste – a isto se događa s ustajalom energijom okupljenom uokolo, koja tada ima stagnirajući učinak na vaš život.

Ako vam nekako i uspije iznova se pokrenuti, instinktivno ćete poželjeti ukloniti nered iz kuće i započeti ispočetka. To će vam se doimati kao nešto posve uobičajeno, što se mora napraviti. Stoga je jedan od pristupa raščišćavanju nereda upustiti se u rad na sebi i sačekati da dosegnete fazu u kojoj više nećete moći podnijeti nered. Mnogo je knjiga samopomoći koje možete pročitati te tečajeva na koje možete poći (i ja vam to srdačno preporučujem), ali proći će neko vrijeme prije no što dobijete inspiraciju da biste zbog toga počeli raščišćavati nered.
Sredite svoj život tako što ćete najprije srediti nered.

Blokirana energija je veoma prijemčiva.

Upravo zato se nered tako lako nakuplja. Potreban vam je veoma dobar razlog da biste se nagnali poduzeti bilo što s tim u vezi.

Razlog što je raščišćavanje nereda tako učinkovito je taj što se dok dovodite u red vanjski svijet u vama odvijaju nutarnje promjene. Sve oko vas, naročito okoliš vašega doma odražava vašu nutrinu. Dakle, kad mijenjate nešto u domu, mijenjate i mogućnosti svoga života. Uklanjanjem prepreka u životnom okolišu da biste si osigurali slobodan protok energije vi stvarate veću harmoniju u vlastitom životu i prostor za divne nove mogućnosti pred sobom.

Vrste nereda

Postoje četiri vrste nereda:

– Stvari koje ne koristite ili ne volite
– Stvari koje su neuredne ili nisu organizirane
– Suviše stvari u premalom prostoru
– Sve što nije dovršeno

Većina ljudi nema pojma u kojoj mjeri nered utječe na njih. Možda zapravo vjerujete kako je on ipak vaša »aktiva« ili barem potencijalno dobro, nakon što ga sortirate i organizirate. Ali, tek kad započnete s raščišćavanjem shvatit ćete koliko vam je bolje bez njega.
Nered će na vas utjecati ovisno o tome kakva ste osoba, koliko stvari imate, gdje ih držite i koliko dugo ih imate. Evo nekih glavnih učinaka nereda kojih se morate čuvati:

 

   • Zbog nereda možete osjećati umor i letargiju
   • Nered vas može vezati uz prošlost
   • Nered vam može blokirati tijelo
   • Nered može utjecati na vašu težinu
   • Zbog nereda možete biti konfuzni
   • Prisutnost nereda može utjecati na to kako se drugi odnose prema vama
   • Zbog nereda možete biti skloni odugovlačenju
   • Nered može izazvati nesklad
   • Zbog nereda možete osjećati stid
   • Zbog nereda život vam može biti »na čekanju«
   • Zbog nereda možete biti depresivni
   • Nered može otupiti vašu osjetljivost i smanjiti uživanje u životu
   • Nered vam može stvoriti dodatnu prtljagu
   • Nered zahtijeva dodatan trud pri čišćenju
   • Zbog nereda možete biti neorganizirani
   • Nered može predstavljati opasnost po zdravlje ili može izazvati požar
   • Nered može stvoriti nepoželjnu simboliku
   • Nered je financijski trošak
   • Nered vas može odvratiti od važnih stvari

O svemu ovome čitajte u knjizi Karen Kingston “Riješite se nereda uz pomoć Feng shuia”»

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)