Moćna magija mora

horoscope guru

More

 More – Ezoteričari se stoljećima okupljaju na obali mora i reka da bi izvodili rituale za uspjeh, blagostanje i prosperitet

Voda je vrlo važan element u magiji i od pamtivijeka se koristi u mnogim ritualima. Što je veća količina vode, to je jača njena moć, zbog čega ezoteričarima i dandanas izvode rituale na obalama mora i oceana, pozivajući Mjesec i boga Neptuna da im poveća moć. Tom prilikom ostavljaju se darovi za božanstva i izgovaraju želje.

Neptunov festival

U mnogim mediteranskim gradovima, svakog 23. srpnja, praznikuju se Neptunalije, u čast Neptuna, rimskog boga mora, ali i Posejdona, njegovog grčkog pandana. On je bog vlage, vode, a njegova supruga Salacija vlada izvorima. Ovaj datum predstavlja vrhunac ljeta, jer je pozicioniran točno između ljetnog solsticija i jesenje ravnodnevice. Tijekom festivala ljudi se okupljaju na obali mora, slave uz jelo i piće, te ostavljaju darove bogovima cvijeće, lišće i grančice drveća, ali i poneku voćku. Tada se izvodi i poseban ritual za ispunjenje želja: iz pijeska se pokupi neka školjka ili oblutak, pa se na njima ugljenim štapićem ispiše želja i ostavi na obali.

To se radi za vrijeme oseke jer kada naiđe plima, valovi treba odnesu školjke i kamenčiće u more, da bi ih Neptun pronašao. Želja ne mora se ispisuje, već mogu je predstavljaju simboli, na primjer srce ako je u pitanju ljubav, kućica ako se želi krov nad glavom ili neki simbol za novac.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)