EFT – Univerzalno sredstvo iscjeljenja

horoscope guru

EFT znači tehnika slobode osjećaja i predstavlja emocionalnu akupunkturu, s tim da ne koriste igle. Umjesto toga radi se na emotivnim problemima. EFT se temelji na otkriću da je poremećaj ili neravnoteža protoka energije (energetske blokade) u organizmu uzrok svih naših zdravstvenih problema.

Energetski putevi su trodimenzionalni, kao što su vene i arterije – začepe li se – imamo problem. Zamislite ih kao cijevi kanalizacije i “točke” kao okna kontrolnih šahtova. Lupkanje po kontrolnim šahtovima izaziva talasanje energije (pokreće ju) i propuhuje “začepite cijevi”.

Emotivni doprinos bolestima i fizičkim poteškoćama je daleko većeg značaja nego što mu mi danas pridajemo. Svi intuitivno znamo da ukoliko nosimo u sebi bijes, veliku tugu, osjećaj krivice, manifestira se na fizičkom nivou.

“Kada je neko jako ljut, stomak mu je napet, mogu mu iskočiti vratne žile, krvni pritisak skoči. Emocije prouzrokuju fizičke promjene. Ako to držite dovoljno dugo u sebi pojavit će se bolesti. Moguće je očistiti emotivne probleme na dovoljno dubokom nivou što dovodi do rezultata na fizičkom nivou. EFT, sa druge strane, djeluje baš na to i zato mislimo da pokazuje rezultate gdje ništa drugo ne pomaže” kaže Gary Craig, osnivač Tehnike Emocionalne Slobode.

Akupunktura se zasniva na činjenici da postoje suptilne energije koje teku našim tijelom – meridijanima. Ako ne teku dobro, ni fizičko tijelo neće biti dobro. Tehnika se služi s pozitivnim afirmacijama i tapkanjem po krajevima 12 energetskih puteva (meridijana). Lupkanjem određenih krajeva energetskih meridijana tijela, ispravlja se ta neravnoteža, što često donosi i brzo poboljšanje. Ako stimuliramo meridijane tapkajući vrhovima prstiju po njima uspostavit će se balans i kod ljudi koji imaju intenzivne emocionalne probleme, oni će izblijediti. Ponekad se to desi u nekoliko minuta. Jednom kada počnete da rješavate ove emotivne probleme i radite to pravilno, zaista ih rješavate. Fizičke poteškoće počinju također da nestaju. Jednostavno tijelo ima tendenciju da se samo iscjeljuje ako njegove energije slobodno teku. Najveća stvar koja blokira tok energije su emocije i traume koje se nalaze u tijelu.

Kada se poremećaj u energetskom sustavu tijela ukloni, nestaju nepoželjna emocionalna stanja i sa njima i bolest koja je uz njih nastala.

Korištenjem EFT-a možete ublažiti ili sasvim ukloniti probleme ovisnosti, straha i fobije, tjelesnih tegoba, traumatskih uspomena, skidanje kilograma, tuge i depresije, i raznih drugih problema u životu. Gdje zdrava pamet kaže, “prilaz problemu zabranjen” – to ovdje ne važi.

Ovdje je početna lista tjelesnih problema, koji su nakon upotrebe EFT-a bili djelomično ili potpuno uspješni: glavobolje, bol u leđima, ukočenost vrata i ramena, bolovi u zglobovima, rak, kronični umor, lupus, ulcetativni kolitis, psorijaza, astma, alergije, svrbež očiju, rane na tijelu, svrabovi, nesanica, konstipacija, sindrom iritiranog debelog rijeva, problem s vidom, tenzija u mišićima, ubod pčela, problemi sa uriniranjem, jutarnja mučnina, PMS, seksualna disfunkcija, znojenje, loša koordinacija, bol u trbuhu, kapalni tunel  sindrom, artritis, gubljenje osjećaja u prstima, bol zuba, drhtavica, multipla skleroza…

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)