ZVIJEZDE NEKRETNICE (STAJAČICE)

horoscope guru
Zvijezde stajačice
Zvijezde stajačice

Zvijezde nekretnice ili stajaćice zapravo se kreću, ali su zbog velike udaljenosti od Zemlje dobile ovakav naziv jer se iz naše pozicije stiče dojam da one stoje. I baš zbog toga godinama zadržavaju određeni položaj u pojedinom sazviježđu u odnosu na Zemlju. Da bi ispoljile svoj utjecaj, njihov položaj u pojedinom znaku treba se poklopiti s nekim planetom ili bitnom točkom u natalnoj karti. Orbis koji se tolerira je 1 do 2 stupnja. Nije svejedno u kakvoj kombinaciji se zatekne pojedina nekretnica. Ovdje ćemo izdvojiti one najmarkantnije. Tako možete provjeriti da li imate neku od spomenutih kombinacija. Ukoliko još nemate svoju natalnu kartu, u našem on-line izborniku ubacite svoje podatke i vrlo brzo dobit ćete prikaz iste. Pogledajte sa strane pozicije vaših planeta, podznaka, MC-a (Zenita) ili druge važne točke koja vas zanima, te usporedite da li na njih pada neka od slijedećih nekretnica, te što bi to moglo značiti.

Svaka od nekretnica ima svoj karakter koji je ovdje opisan usporedbom s prirodom planeta na koji ona najviše sliči. Npr. Vega ima prirodu Venere i Merkura, a nalazi se u Jarcu, općenito je povoljna, a veže se uz mudrost i dublje uvide. Na sličan način povezujte prirodu zvijezde s njenim utjecajem (ako vam pada na neki vaš planet) i stvarajte tumačenja. Npr. Ako vam Vega pada na Merkur, to je odlično, jer potencira intelekt, ili pak ako vam neka zvijezda prirode Marsa, Saturna pada na vaš natalni Mars, to podiže agresivnost u polju gdje se to događa. Ukoliko pak npr. slična zvijezda (tipa Marsa, Saturna) pada na nečiju Veneru, osoba će se morati dobro pomučiti u ljubavi.

Zvijezde nekretnice pomiču se duž ekliptike brzinom od 1 stupanj za 72 godine, ili još preciznije 42 minute za 50 godina. Ovdje su navedene njihove pozicije u današnje vrijeme, 2009 godine.

OVAN

2,35 DIFDA – ima Saturnovu prirodu pa može usporiti stvari ili stvoriti prepreke i probleme.

9,09 ALGENIB – priroda Marsa i Merkura, potencira aktivno izražavanje.

14,18 SIRRAH (ALPHERATZ, Alpha Andromeda) – Venerina priroda, vrlo je povoljna, pomaže da se prođe kroz događaje na ugodan način, čak s lakoćom, sreća.

BIK

0,24 MIRRACH – ima karakter Venere, odlična je za umjetnost i društveni uspjeh, a posebno kroz žene.

7,40 HAMAL – priroda Marsa i Saturna, može donijeti stradanja.

26,10 ALGOL ili Glava meduze – priroda Saturna, Marsa, Urana; jedna od najozloglašenijih nekretnica koja podiže agresivnost i sadizam na kvadrat, donosi opasnosti, stradanja, a u krajnjim slučajevima (ako se poklope i druge stvari u horoskopu) i zločine. Obično je na važnom mjestu u natalnoj karti imaju zločinci ili osobe koje svojim utjecajem mogu i druge povesti u nesreće, poput Musolinija, Raspućina, Ivana Groznog, Hitlera.

BLIZANAC

9,47 ALDEBARAN – ima prirodu Marsa, dodaje poduzetnost ili agresivnost.

16,50 RIGEL – Jupiterova i Marsova priroda, potencira akcije, velike pothvate, no ne bez opasnosti.

21,28 BELATRIX – karakter Marsa i Merkura, donosi uspjehe u opasnostima, ratu i isplivavanje iz situacija na nepredvidiv način.

RAK

14,05 SIRIUS – priroda Jupitera i Marsa, kažu da je najsvjetlija zvijezda naše galaksije, donosi čast i uspjeh, no kroz određenu borbu i pregnuća.

20,14, CASTOR – priroda Merkura, a po nekima Saturna, Marsa i Venere, donosi uspjeh nakon borbe, no motiv za borbu je povezan s ugodnošću ili čak s ljubavlju.

23,13 POLUX – priroda Marsa, a po nekima Marsa, Mjeseca i Urana, dobra je za izražavanje, nadahnuća, a može donijeti i mještovite utjecaje između ugode i stradanja.

LAV

7,12 PRAESAPE – Marsovo-Mjesečeva priroda, donosi neobične sklonosti i unutrašnja previranja.

27,08 ALPHARD – priroda Saturna i Venere, donosi silnu želju za uspjehom, no i pretjerivanje u istoj; zato ako se na vrijeme ne zaustavi, nakon slave osoba može i sve izgubiti.

29,53 REGULUS – priroda Marsa, Jupitera i Urana, zovu je i kraljevska zvijezda, donosi moć, sjaj i slavu, značajan visok položaj, uspon, čast, raskoš, priznanja, no osoba ponekad dosadi drugima svojom dominacijom.

DJEVICA

15,42 MIZAR – Marsova priroda, može donijeti probleme u svakodnevnom životu i u običnim situacijama.

21,38 DENEBOLA – Uranska priroda, a po nekima Saturnova i Venerina, uspon povezan s nesrećama ili na neočekivan način koji uključuje određena stradanja, koji put donosi atentate.

26,56 BENETANASH – Uranovo-Saturnova priroda, može donijeti neočekivana stradanja.

VAGA

13,27 ALGORAB – priroda Marsa i Saturna, vjerojatno donosi krize ili poneku opasnu situaciju u kojoj osoba reagira onako kako mora, a ne onako kako bi htjela.

23,50 SPICA – priroda Venere i Marsa, zovu je i bijela zvijezda, daje naglašene umjetničke sposobnosti, dar finog izražavanja i ponašanja, uzvišene interese i prihvaćanje u društvu.

24,14 ARCTURUS – ima karakter Jupitera i Marsa, crvena zvijezda koja može donijeti financijsko blagostanje ili čak bogatstvo ako je u konjukciji s nekom tradicionalno „dobrom“ planetom, također je dobra za zdravlje i kreativnost.

ŠKORPION

12,16 GEMMA i ALPHECA – djeluju slično Merkuru i Veneri, potenciraju gracioznost, skladno ponašanje, dobro izražavanje i smisao za umjetnost.

15,04 KIFFA AUSTRALIS – priroda Jupitera i Marsa, može donijeti nezgodacije od poduzimanja, gubitke ili nepravde.

23,48 ALPHA CENTAURI – ima prirodu Venere i Jupitera, nama je najbliža zvijezda, također je i mlada, te vrlo povoljna – donosi sreću, ugodu, bavljenje lijepim stvarima, može donijeti i novac, blagostanje općenito, umjetnost, filozofiju, društvenost, a ponekad čak i sreću na lutriji.

STRIJELAC

9,46 ANTARES – crvena zvijezda koja podsjeća na Mars, a po nekima ima prirodu Marsa, Jupitera i Merkura, uglavnom je mješovitog utjecaja, no ipak donosi uspjeh, ali obično nakon borbi ili nakon peripetija.

22,27 RAS ALHAGUE – Saturnovo-Venerina priroda, može donijeti nesretne slučajeve, osobi daje osobinu popuštanja koja je odvodi u nesreće.

26,52 CENTAR NAŠE GALAKSIJE – često se označava slovom Z; tu se nalaze mlada sunca u skupinama koja imaju jaka elektromagnetska zračenja, utjecaj ove pozicije trebao bi biti vrlo povoljan u svakom pogledu.

JARAC

8,16 FACIES – Sunčevo-Marsova priroda, daje snagu, ali i mogućnost opasnosti.

12,20 PELAGUS – obično donosi uspjeh, a ukoliko je blizu Mjesec, donosi i popularnost.

15,19 VEGA – ima prirodu Venere i Merkura, jedna je od najboljih zvijezda po kojoj jogiji u Indiji vježbaju koncentraciju misli; donosi uspjeh, mudrost, čast, popularnost, sposobnost izražavanja, smisao za umjetnost na višoj razini.

VODENJAK

1,47 ALTAIR – Marsovsko-Jupiterova priroda, uglavnom je pozitivna, daje osobi sposobnost za prepoznavanje suptilnih vibracija, profinjena kreativna bavljenja, mnogo razmišljanja.

13,10 TRI NEKRETNICE – na ovom mjestu su tri zvijezde revolucionarne prirode koje mogu donositi nemir, neočekivane promjene i invencije, no nisu uvijek ugodne.

23,50 DENEB ALGEDI – Jupiterovo-Saturnova priroda koja osobi daje istančan osjećaj za pravdu i sposobnost nepotkupljivosti.

RIBE

3,52 FOMALHAUT – priroda Venere, Merkura i Neptuna, potencira umjetničke darove, osjećaj za glazbu, riječi, boje, za izražavanje, a doprinosi i intuiciji.

15,19 AHERNAR – ima karakter Jupitera, pa je odlična za sva bavljanja povezana s filozofijom, pravom ili religijom, također daje sposobnost širih i dalekih shvaćanja, što se sve može manifestirati i kroz putovanja, umjetnost ili zanimljiva otkrića.

29,22 SHEAT – Marsovsko-Merkurova priroda, obično uzrokuje probleme s vodom ili nesreće na moru.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)