ZDRAVLJE I HOROSKOP 3.DIO

Grana astrologije koja se bavi utjecajem nebeskih tijela na zdravlje zove se astromedicina. Astralni znakovi redaju se od vrha tijela naniže po istom redu kao i u Zodijaku

Svakom znaku treba pridodati i značenje planeta vladara, jer i planeti upravljaju određenim dijelovima tijela i organima. No, da bi se dobila slika zdravlja neke osobe nije dovoljan sam njen solarni znak i njegov planet vladar. Na temelju sata rođenja treba izraditi preciznu natalnu kartu, te napraviti analizu cijelog horoskopa, dajući prednost horoskopskim odrednicama za zdravstveno stanje.

STRIJELAC: U zdravom tijelu – zdrav duh!
Strijelac je posljednji vatreni znak, obuzdanije energije i temperamenta nego ostala dva, Ovan i Lav. Krasi ga neuništiv optimizam i velikodušnost, velika energija i dobroćudnost.
Voli sport i drži do kulta tijela, u duhu olimpijske izreke “u zdravom tijelu zdrav duh!”. No, njegov pustolovni duh i sklonost hedonizmu mogu prevagnuti, pa će sve više davati prednost ovozemaljskim užicima nad aktivnom tjelovježbom. Slično Biku, uz kojeg je Strijelac vodeći hedonist Zodijaka, zna se ulijeniti, pretjerujući u gozbama i plandovanju.
Alkohol i gazirana pića, slatkiši i masna hrana, ono je što najviše šteti organima kojima Strijelac vlada – jetri i žuči. Taj znak rukovodi dijelom tijela ispod leđa; bedrima, zdjelicom, te jetrom i žuči. Tjelesni procesi koji su pod njegovom ingerencijom su venska cirkulacija i enzimi, probava, eliminiranje otrovnih tvari. Sklon je urođenim problemima s kukovima, iščašenju kuka, reumi, išijasu, bolestima jetre, trovanju, upalama vena i bolestima krvi.
Za dobro zdravlje i održavanje kondicije neophodno je suzdržavanje od štetne hrane, alkohola i cigareta. Dobro mu čine šparoge, list maslačka, artičoke i rikola.

Vježbanje:Istezanje

Strijelcima je stretching odlična metoda za poboljšanje muskulature. No, moraju ga provoditi strpljivo i oprezno jer taj sport ne trpi nagle i oštre pokrete. Svi pokreti u stretchingu moraju biti graciozni i odmjereni.
Kao uvod u taj sport preporuča se jedna vrlo učinkovita vježba: lezite na bok podupirući se laktom i podižite nogu prema gore držeći je rukom potpuno ravnu. Ako ne uspijete dlanom uhvatiti stopalo ispružene noge, pokušajte za početak uhvatiti gležanj. U tom položaju ostanite potpuno nepokretni 30 sekundi, a potom polagano promijenite nogu. Ponavljajte vježbu u određeno vrijeme, više puta dnevno.

JARAC: Upornošću do izlječenja
Za Jarca kažu da je kao vino – što je stariji, to je bolji! Slično bi se moglo reći i za njegovo zdravlje. Boležljiv u djetinjstvu, s godinama postaje čvršći, žilaviji i otporniji. Njegov je vladar hladni i opori Saturn koji tijelo izvrgava brojnim bolestima, ali ga istovremeno hrani iskustvima i “antivirusima”. Jarac tako razvija svijest o samopomoći, zna što mu škodi, a što pomaže, a i disciplinirano slijedi upute stručnih osoba. Nije sklon improvizaciji, zazire od nadriliječnika i svega neznanstvenog i neprovjerenog.
Kod ljudskog tijela upravlja kostima, zglobovima, koljenima, noktima, zubima, kožom i kosom. Premda se boji stomatologa, pretraga krvi, bockanja i sličnih medicinskih zahvata, ako će nešto pomoći da ozdravi i da mu bol prestane, stoički će sve izdržati. Funkcije koje regulira su okoštavanje, zacjeljivanje rana, zgrušavanje krvi, sedimentacija. Sklon je lomovima kostiju, lumbagu, reumi, anemiji, anoreksiji, pomanjkanju minerala, te bolestima psihe, kao što su paranoja, fobije i depresija. Potrebno mu je sve što jača samopouzdanje i samosvijest, a najbolje autogeni trening, meditacija te druženje s vedrim i strpljivim osobama.

Vježbanje:Planinarenje
Planine su pravo carstvo za Jarčeve željne osame. Kako bi vratili izgubljenu tjelesnu energiju i duševni mir, najbolje je da se upute na duži izlet u planine, kad god to mogu. Tamo će ih okružiti savršeno čist zrak i toliko potrebna tišina, dok će ih pogled s visine ispuniti posebnim ushitom. Planinske šetnje istovremeno će poboljšati izmjenu tvari u njihovom organizmu, pa će se nakon takvog zdravog odmora vratiti potpuno preporođeni. Jarci su poslovično dosta izdržljivi pa im odgovara i dugo pješačenje, čak i maraton.

 

VODENJAK: Problemi s venama
Posljednji znak zračnog trojstva poslovično je neprilagodljiv i originalan. Njegovu posebnost neki će nazvati psihičkim problemom, ni ne pokušavajući shvatiti da on na drukčiji način vidi svijet. Pripadnici tog znaka najbolje se osjećaju kad se ne moraju prilagođavati drugima; kad rade ono što vole, osjećaju se dobro i zdravo!
Budući da taj znak rukovodi cirkulacijom krvi i limfe, te ravna donjim dijelom tijela, potkoljenicama i gležnjevima, to će mu i biti ranjiva točka. Njegovi pripadnici skloni su problemima s cirkulacijom krvi i limfom, varikoznim venama, bolnim i natečenim nogama, ravnim stopalima, krvnim ugrušcima, frakturama i distorziji gležnjeva te hormonalnoj neravnoteži i psihosomatskim poremećajima.
Neke tegobe mogu nastati i zbog njegovog načina života, s obzirom da nema mjere u onome što voli, a kako je znatiželjan, sve će probati, pa i ono što će mu narušiti zdravlje. Tako će svoju urođenu dobru konstituciju ozbiljno narušiti nezdravim načinom života, neredovitim snom i nepravilnom prehranom.
Prihvaća alternativne oblike liječenja i prirodnu medicinu. Od eteričnih ulja najviše mu pomažu ružmarin za vanjsku uporabu, a valerijana za unutrašnju – za smirenje i dobar san.

Vježbanje:Biciklizam
Bicikl je prijevozno sredstvo koje je za mnoge Vodenjake i najbolja sportska aktivnost. Vožnja biciklom pomoći će im u otklanjanju tjeskobe i depresije, čineći dobro njihovom tijelu i duhu. Željni slobode i nezavisnosti, Vodenjaci će se na biciklu osjećati poput riba u vodi. Iskoriste li lijepo vrijeme za vožnju biciklom izvan grada, sami ili u ugodnom društvu, osjećat će se zdravije i smirenije, a poboljšat će im se venska cirkulacija.

RIBE: Psihosomatske tegobe
Na kraju Zodijaka čekaju nas snene i prijemčive Ribe, zarobljene u svom svijetu mašte i proživljenih emocija. Pripadnici tog znaka osjetljivi su u svakom pogledu, a naviknu li se zarana na tablete i razne medikamente, priskrbit će sebi još jedan zdravstveni problem.
Ribe su intuitivne, osjećajne, požrtvovne, ali i psihički nestabilne. Podložne su i tuđem uplivu, pa ako je on negativan, i same će krenuti u krivom smjeru. Sklone su psihosomatskim tegobama, raznim ovisnostima i poremećajima sna.
Znak Riba ravna stopalima, simbolično i ravnotežom između gornjeg i donjeg dijela, između tijela i duha, sna i jave. Pod njegovom su upravom mišići, ligamenti, kosti nogu, peta, zatim cerebralna opna i hipofiza. Tjelesne funkcije kojima rukovodi su psihičke aktivnosti i kontrola hormona. Pored raznih psihičkih bolesti, rođeni u tom znaku skloni su i poremećajima metabolizma i cirkulacije, frakturama i deformacijama stopala.
Kao i svakom vodenom znaku, i za njih voda (i sve tekućine) ima ljekovita svojstva. Naročito će im odgovarati plivanje, masaža eteričnim uljima, ljekovita blato, prirodni čajevi, joga i meditacija.
Vježbanje:Plivanje
Većina Riba obožava ljeto samo zbog toga što tada mogu plivati do mile volje. Plivanje u bazenu ne mili im se toliko jer više vole prirodni ambijent. Sretne što se nalaze negdje pokraj vode, spojit će ugodno s korisnim poklanjajući svom tijelu svakodnevno uživanje u tom korisnom sportu. No, plivanje ponekad može biti i opasno za njih. Željni romantike i mira, mogli bi ste se potpuno zanijeti zaboravljajući na opasnost koja vreba iz predugog izlaganja tijela sunčevim zrakama.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)