ZDRAVLJE I HOROSKOP 2.DIO

horoscope guru

Grana astrologije koja se bavi utjecajem nebeskih tijela na zdravlje zove se astromedicina. Astralni znakovi redaju se od vrha tijela naniže po istom redu kao i u Zodijaku

Svakom znaku treba pridodati i značenje planeta vladara, jer i planeti upravljaju određenim dijelovima tijela i organima. No, da bi se dobila slika zdravlja neke osobe nije dovoljan sam njen solarni znak i njegov planet vladar. Na temelju sata rođenja treba izraditi preciznu natalnu kartu, te napraviti analizu cijelog horoskopa, dajući prednost horoskopskim odrednicama za zdravstveno stanje.

LAV: Gospodar srca
Vatreni Lav, kao i njegov vladar Sunce, upravlja vitalnim tjelesnim funkcijama – radom srca i krvotokom. Poslovično je dobrog zdravlja, prepun energije, plodan i izdržljiv. No, ne podnosi dobro bol, a posebno čekanje kod liječnika i odlazak stomatologu. Premda djeluje samopouzdano i snažno, zna biti vrlo plašljiv u opasnim situacijama.
Stres mu je najveći neprijatelj, isto kao i masna hrana i nikotin koji će mu stvoriti naslage na stjenkama krvnih žila. Kod ljudskog tijela rukovodi radom srca, aortom, koronarnom venom, kralježnicom, leđima i nervima.
Sklon je srčanim problemima,
visokom krvnom pritisku, aritmiji, začepljenju krvnih žila, infarktu, moždanom udaru, vrućici, sunčanici, zarazama i upalama spolnih organa. Trebao bi zarana kontrolirati kolesterol, a vrlo rano i zakrivljenost kralježnice, te redovito trčati i pješačiti. Može patiti od tegoba vezanih uz kralješke i kralježnicu, sklon je išijasu i ukočenju, posebno između lopatica.
U obrocima bi mu trebala biti zastupljena riba, i to plava, zatim namirnice bogate vitaminom A i C.
Vježbanje:Body-building
Kaže se da je body-building idealni sport za osobe rođene u znaku Lava. Jačajući mišiće, taj im sport daje izgled na kojem im mnogi zavide. Za pripadnice nježnijeg spola koje ne žele ni čuti o “pumpanju” mišića, preporučljivo je gimnasticiranje s utezima male težine. Savjet za poboljšanje izgleda grudi: lezite leđima na tlo, nogama savijenim u koljenima i stopalima dobro uprtima u tlo. Dobro ispravite leđa (i vrat), potom u ruke uzmite dva lagana utega i polako ih podižite s poda, držeći ruke savršeno ravnima. Vježbu izvedite najmanje 20 puta u kontinuitetu; odmorite se i nakon toga vježbu ponovite.

DJEVICA: Zabrinuta za zdravlje
Drugi zemljani znak, Djevica, kao i njoj analogna šesta kuća, u astrologiji je zadužena za brigu o zdravlju i higijeni. To je znak koji teži savršenstvu i želi ugoditi drugima, zbog čega je i često zabrinuta, nesigurna i pasivna. Na njenom želucu i probavnom sustavu odrazit će se sva stanja kroz koja prolazi, a dosta je i osjetljiva u pogledu prehrane. Velika briga tog znaka je briga o zdravlju, pa ako je pretjerana pretvara se u hipohondriju. Dijelovi tijela i organi kojima ravna su donji trbuh, jetra i gušterača, želudac i živčani sustav.
Djevica pokazuje tjelesne manifestacije stresa, a tjelesne funkcije kojima rukovodi su apsorpcija hranjivih tvari i pokretanje mišića donjeg trbuha. Najčešće obolijeva od probavnih smetnji, trovanja, nervoze želuca, zatvora, bolesti crijeva, jetre i gušterače.
Prehrana joj je vrlo važna stavka u životu, no ne bi smjela zanemariti ni redovitu tjelovježbu. Najviše će joj odgovarati vožnja biciklom, jer će zadovoljiti i njenu potrebu za praktičnim i štedljivim kretanjem. Pomoći će joj tehnike disanja, meditacija i masaža eteričnim uljima. Bitno je i da prehranom bogatom vlaknima i cjelovitim žitaricama postigne što bolju probavu.
Vježbanje:Odbojka na pijesku.
Djevice su po prirodi dosta lijene u tjelesnom pogledu, dok su u intelektualnom smislu uvijek spremne za akciju. Za njih je idealan sport odbojka, a naročito odbojka na pijesku, uvijek dinamična i zabavna igra koja im pruža druženje, zabavu i sport na svježem zraku. A ono što će Djevice vjerojatno najviše oduševiti u tom sportu, jest mentalna komponenta koja će od njih tražiti pozornost, koncentraciju i brzu reakciju.

VAGA: Ravnoteža emocija i tijela
Vaga simbolizira sklad i ravnotežu. Ima dobru konstituciju i jak obrambeni mehanizam. U životu joj je najvažnija ljubav i kvalitetan brak, pa ako je tu nezadovoljna, bit će podložnija stresu i bolestima. Dosta pažnje polaže na vanjski izgled, stalo joj da izgleda lijepo i atraktivno, pa ako je u modi mršavost, izgladnjivat će se dok ne postigne željenu težinu (ili prozirnost!). Zbog toga je sklona psihosomatskim tegobama i poremećajima prehrane o kojima se u novije vrijeme sve više govori, bulimiji i anoreksiji.
U Zodijaku se proteže njegovim središnjim dijelom, a i kod tijela ravna trbuhom (donjim) i organima koji se tu nalaze – abdominalni organi, slabine, nadbubrežna žlijezda, bubrezi. A kako je znak koji brine o vanjštini, pripada joj i vanjski omotač tijela, koža i put. Sklona je alergijama i dermatovenerološkim tegobama, bolovima u križima, glavobolji, problematičnoj probavi, te hormonalnoj i mineralnoj neravnoteži. Osjetljiva je na sunčeve zrake, pa je vrlo važno da ih izbjegava, te da redovito i pažljivo njeguje kožu. Preporuča joj se eterično ulje timijana, dosta izvorske vode i voća, te uvin čaj za čišćenje bubrega i mokraćnih putova.
Vježbanje:Joga.
Pripadnici Vage prilično bolno osjećaju posljedice ubrzanog načina života, a da bi normalno funkcionirale, potrebna im je ravnoteža tijela i duha. Joga će pomoći da osnaže tijelo i da vedro sagledaju duhovnu snagu koja se sakrije u njima. Za početak im se preporuča kratka vježbu meditacije: udobno se smjestite prekriživši noge, uspravnih leđa i zatvorenih očiju. Potom pokušajte vizualizirati sobu, sunce koje se sasvim polako nazire na horizontu i koje sve jače obasjava nebo, stvarajući atmosferu božanskog mira. Meditirajte svakodnevno u određeno vrijeme, najbolje ujutro i navečer.

ŠKORPION: Sposobnost regeneracije
Taj vodeni znak krasi izuzetna energija i snažna mišićna građa, čak i kad je vrlo mršav. Žilav je i otporan, a zahvaljujući vladarima Marsu i Plutonu, brzo se oporavlja i nakon teških bolesti. Erotičan je i strastven, a da bi normalno funkcionirao, bitno je da ima zadovoljavajući seksualni život.
Sklon je upalnim procesima koje karakterizira visoka temperatura i jaka bol, no nakon što ozdravi, osjeća se jači nego prije. Rukovodi dijelom tijela ispod trbuha; genitalijama, debelim crijevom, mokraćnom cijevi i mjehurom, slezenom i debelim crijevom.
Njegov je vladar Mars, nositelj muškog principa i prokreacije, pa mu je i jedna od funkcija plodnost u muškaraca. Kod žena rukovodi menstrualnim ciklusom i porodom, spontanim pobačajem i abortusom. Regulira znojenje i procese pražnjenja, a u slučaju bolesti sklon je alternativnim oblicima liječenja.
Prirođene su mu bolesti spolnih organa i vena, virusne upale, zarazne bolesti, trovanje, gljivična oboljenja, te psihičke bolesti – razne psihoze, paranoje, shizofrenija. Pomaže mu zdrav san,

akupunktura, a od hrane ona koja će mu donijeti energiju – grahorice, sjemenke, lješnjaci, orasi, te cikorija i čičak za čišćenje.
Vježbanje:Ples
Idealna aktivnost za Škorpione je ples, budući da ta disciplina ujedinjuje duh i tijelo. Čestim prakticiranjem plesa Škorpioni će steći veće samopouzdanje i dobru kondiciju.
Osim plesa, preporuča im se još jedna vježba koja otklanja psihosomatske smetnje: ispružite se na tlo, ugasite svjetlo i slušajte klasičnu glazbu po izboru. Potom počnite izvoditi spontane, skladne i vrlo polagane pokrete, kao da se želite istopiti s glazbom koja vas okružuje.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)