ZDRAVLJE I HOROSKOP 1. DIO

horoscope guru

Grana astrologije koja se bavi utjecajem nebeskih tijela na zdravlje zove se astromedicina. Astralni znakovi redaju se od vrha tijela naniže po istom redu kao i u Zodijaku

Svakom znaku treba pridodati i značenje planeta vladara, jer i planeti upravljaju određenim dijelovima tijela i organima. No, da bi se dobila slika zdravlja neke osobe nije dovoljan sam njen solarni znak i njegov planet vladar. Na temelju sata rođenja treba izraditi preciznu natalnu kartu, te napraviti analizu cijelog horoskopa, dajući prednost horoskopskim odrednicama za zdravstveno stanje.

OVAN: Slaba točka – glava
Kao prvi od vatrenih znakova, Ovan utjelovljuje energiju, borbenost i prodornost. Vrlo je impulzivan, prema cilju ide oštro i bezglavo, poput životinje po kojoj je dobio ime, pa često i nastrada. Vladar mu je vatreni Mars, planet koji je u astromedicini odgovaran za jake upale i ozljede, no isto tako i za brz oporavak, te obnovu krvi i snage.
Ovan ravna glavom i organima koji se tu nalaze (mozak, nervi, oči, nos, vratna kralježnica, lične kosti), zatim mišićima, živcima, motorikom. Kad se ozljedi, redovito strada glava, pa je vrlo važno da je zaštiti, npr. za vožnje motorom. Ovan je i jako nervozan, strastven i erotičan, a zbog nestrpljivosti i nerazumnosti često pristupa seksualnim odnosima bez zaštite. Zbog toga se često liječi od spolnih bolesti, od kojih neke mogu opasno ugroziti i njegovu plodnost. U pravilu je sklon upalama s visokom temperaturom, glavobolji i migreni, zubobolji, meningitisu, stresu, anksioznosti i visokom krvnom pritisku. Poželjan je kao davatelj krvi, a da bi se bolje osjećao, treba što više spavati, jesti vlaknastu hranu, kao i namirnice bogate vitaminom C i E. Smiruje ga miris lavande.
Vježbanje:Trčanje.
Ovnovi vole svoje tijelo, a njihovom psihofizičkom stanju izuzetno odgovara pojačana tjelesna aktivnost. Za njih je najbolje trčanje u rano jutro, još prije izlaska sunca, ili pak u sumrak, ako nisu ranoranioci. Pripadnici tog znaka redovito i postižu dobre rezultate u trčanju, i to najviše na kratke staze. Trčanje je idealan izbor žele li na zdrav način izbaciti iz sebe štetnu psihofizičku napetost i negativnu energiju, najbolje u prirodi, no može i u zatvorenom prostoru – na pomičnoj traci.

BIK: Osjetljivo grlo
Zemaljski Bik središnji je znak bujnog proljeća, stoga i simbol plodnosti, rasta i napretka. Izuzetno je izdržljiv i uporan, premda djeluje tromo i sporo. Ima ogromne zalihe energije, no nekad je lijen i nepokretan, spreman samo na užitke hrane, pića i puti. Zbog toga je sklon zdravstvenim tegobama povezanim s pretjerivanjem u jelu i piću, pretilosti, a nekad i bulimiji. Kod ljudskog tijela pripada mu područje između glave i ramena – vrat, grlo, krajnici, štitna žlijezda, te jajnici (plodnost), usta i usna šupljina (glas, hranjenje).
Pod njegovom su ingerencijom lučenje i djelovanje hormona (rast, menstruacija, pubertetske promjene), san i cjelokupni metabolizam. Najčešće obolijeva od poremećaja metabolizma, bolesti grla, pretilosti ili gubitka teka, a može imati i problema s jajnicima i štitnjačom. Važno je da se hrani zdravo i umjereno, te da redovito vježba. Pomaže mu boravak u prirodi, aromaterapija i biljni čajevi. Umjesto izležavanja trebao bi se opustiti laganom tjelovježbom, jogom ili meditacijom u prostoriji u kojoj hlapi eterično ulje lavande, ružmarina i eukaliptusa. A odluči li se na masažu, neka ona bude snažna i pomalo bolna.
Vježbanje:Aerobik i veslanje.
Na opasnu urođenu lijenost i tromost Bikovi bi trebali bez odlaganja odgovoriti pojačanim kretanjem. Aerobika je za žene bez daljnjega idealno rješenje, jer će im ona, pored uklanjanja zlovolje i negativne energije, pomoći i da izgube veliku količinu kalorija koje su Bikovima tradicionalni neprijatelj. Čak i kad su izvan forme ili osjećaju da su im vježbe preteške, ni u kom slučaju ne bi se smjeli zaustaviti, već krenuti u brzu šetnju udišući zrak punim plućima. Za muškarce je idealan sport veslanje jer se mogu kretati – sjedeći.

BLIZANCI: Ugrožena pluća
Blizanci su zračni znak promjenjive kvalitete, poslovično vrlo nemirni, radoznali, spretni i svestrani. Odgovara im ubrzani tempo življenja, no on će im priskrbiti i želučane tegobe (gastritis). Poput svog vladara Merkura i oni se bave mentalnom komunikacijom, te djeluju kao posrednici između misli i pokreta, dakle, imaju istu zadaću kao i živci. Kod ljudskog tijela ravnaju bilom, bronhima, plućima, uhom, bubnjićima, ramenima, laktovima, tetivama i zglobovima te živčanim sustavom. Pod njihovom su ingerencijom funkcije disanja i enzima, zatim periferna cirkulacija, nervni periferni sustav i hemoglobin.
Ponajviše su skloni upali uha i bronhija, problemima s plućima, alergijama, ozljedama ekstremiteta, nervnoj napetosti i želučanim tegobama. Mana im je što nisu odveć odlučni, pa se teško lišavaju onoga što im paše, a nisu baš ni disciplinirani glede liječničkih uputa. Budući da ravnaju dišnim putovima, trebali bi izbjegavati ne samo pušenje, već i pušače! Najviše im odgovara južno voće – limun, naranča, a naročito grejpfrut, a trebali bi osigurati i dovoljno vitamina B i magnezija.
Vježbanje:Tenis.
Najpoželjnija sportska aktivnost za Blizance je tenis. I onda kad nemaju volje za natjecanjem, s psihološke točke gledišta, tenis im daje mogućnost poboljšavanja refleksa i stjecanja sposobnosti za rješavanje nestabilnih situacija. Rezultat bavljenja ovim sportom bit će i veće samopouzdanje i upornost, a treba istaknuti i da tenis pojačava i intelektualne sposobnosti poput pažnje i koncentracije.

RAK: Promjenjivo raspoloženje, nestabilno zdravlje
Vodeni Rak spada u red osjetljivih znakova, i u emocionalnom i u zdravstvenom pogledu. U djetinjstvu je često boležljiv, nije sklon tjelovježbi ni sportu, jedino ga plivanje veseli. Kod ljudskog tijela “smjestio” se u predjelu prsnog koša i želuca, pa ravna organima koji se tu nalaze (gornji trbuh, donji otvor želuca, pankreas). Međutim, kako je vrlo emotivan, spada i u psihički osjetljive znakove. Raspoloženje mu je promjenjivo, zabrinut je i sklon depresiji, a ono što ga najviše dira je obitelj.
Taj znak pokazuje i kakvo je genetsko nasljeđe, a u astrologiji je povezan s materinstvom pa su pod njegovom ingerencijom i oni organi i tjelesne funkcije koje su dio procesa oplodnje, trudnoće i posttrudnoće (maternica, placenta, glatki mišići, rast, reproduktivni ciklusi, hranjenje, trudnoća, dojenje). Sklon je bolestima želuca i pankreasa, dijabetesu, upalama mjehura, trudničkim tegobama, psihičkim smetnjama, postporođajnoj depresiji.
Zdravlju mu pomaže izvorska voda, čaj, te voće i povrće koje je bogato tekućinom. Zelena salata je njegova biljka, zeleni krastavac i drugo sirovo povrće.
Vježbanje:Plivanje.
Za Rakove koji bi željeli izgubiti koji kilogram viška, plivanje je svakako idealan sport. Ponajprije će ženski pripadnici ovog znaka profitirati odluče li slobodno vrijeme iskoristiti za plivanje u bazenu, a ljeti u moru i drugim vodama. Ako i niste majstor u plivanju, nemojte se uzbuđivati. Imajte na umu da “rekreativci” svojim neizvježbanim pokretima i neusklađenim plivanjem sagorijevaju mnogo više kalorija nego profesionalci.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)