ZAPAŽANJA U ASTROLOGIJI

horoscope guru

Što je više planeta ili osjetljivih točaka smješteno u nekom znaku Zodijaka, to je više energije usmjereno na izražavanje osobina toga znaka.

Neptun u 7. kući – idealiziraš partnera i kroz njega susrećeš sudbinu (čak i kad partnera nema, jer tamo gdje je Neptun često nešto nedostaje).

Saturn i Venera u opoziciji – hladi osjećajnost, u ljubavne veze upliće razum, a ponekad osoba doživi odbijanje od nekog jako važnog, najčešće jednog roditelja.

Onome tko je rođen sa Saturnom u 12. kući – smrt dolazi kasno u životu. Uz to, ova osoba mora naučiti oprostiti, iako će njoj samoj drugi teško opraštati.

Jupiter u kući u kojoj se nalazi povećava broj onoga što ta kuća predstavlja. U 7. kući – broj brakova, u 4. i 10. kući – u život uvodi pomajke i poočime, u 11. – umnožava prijatelje, u 2. – novac, itd.

Ljudi s Jupiterom u 4. kući obično svoj dom, velik i prostran, uređuju u skladu s feng shuijem. Naravno, u domu stvaraju i svoje svetište!

Jedan od pokazatelja srodnosti duša su tzv. obrnuti čvorovi: njezin Sjeverni mjesečev čvor na njegovom Južnom mjesečevom čvoru, i obrnuto. To i jednoj i drugoj osobi omogućuje učenje, jer, ono što on zna ona tek treba naučiti, a to vrijedi i u drugom smjeru!

Međusobni skladni aspekt Venere i Mjeseca u nečijem horoskopu pokazuje na ljubav prema majci, domu i – domovini.

Venera i Uran na istom mjestu Zodijaka (u konjunkciji) pokazatelji su «ljubavi na prvi pogled», ali i brzopletog ulaska u brak. Ako su isti planeti u kvadratu, problemi sa suprotnim spolom gotovo su sigurni, veze započinju i završavaju «po višoj sili». Inkonjunkcija Venere i Urana često lomi neku vezu još u vrijeme zaruka, ali zato trigon i sekstil ovih planeta jamči zanimljivu vezu prožetu razumijevanjem.

Svaki aspekt između Venere i Neptuna , osim što ukazuje na umjetničke talente, ali i narav sklonu raznim oblicima ovisnosti, idealizira ljubav, posebno ako se nalazi u ugaonim kućama (1., 4., 7. ili 10.). Voljena se osoba uzdiže na pijedestal i obožavanje može postati nezemaljskim, u mjeri u kojoj čak isključuje tjelesnost! Naravno, ukoliko nisu upleteni neki drugi, zemaljskiji aspekti.

Mars u Jarcu u horoskopu muškarca, ponekad otkriva mržnju ili nasilnost prema ženama (treba biti potkrijepljeno i drugim aspektima).

Znak Jarca na vrhu 2. kuće ukazuje na sporo i ograničeno zarađivanje novca u prvom dijelu života, ali zarada sigurno raste s vremenom.

Planet prve osobe u konjunkciji sa srednjom točkom između Sunca i Mjeseca druge osobe, dovoljan je da prva bude izuzetno privlačna drugoj osobi.

Ako želite izračunati kad će neka žena otići u rodilište, provjerite tranzite Marsa i Jupitera na njezin natalni Mars i Jupiter.

U sinastriji, Venera jedne osobe u konjunkciji sa Saturnom druge izuzetno je karmički aspekt! Osobe će se odmah prepoznati i odnos može zauvijek trajati!

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)