Venera u škorpiji

Venera
Venera

Venera u Škorpionu je strastvena, zavodljiva, erotična, donosi pojačane seksualne apetite i jak interes za erotski život općenito. No uz sve to može donijeti i ljubomoru, prenagljene strasti, ljubavne svađe, preduboko zadiranje u svijet intime, potrebu za dominacijom u odnosu, kao i za kontrolom partnera, sadomazo faze i još štošta drugo. Uzbuđenje svakako neće izostati!

Od 9.9.. do 9.10. ona je u direktnom hodu po znaku Škorpiona, a od 9.10.. do 19.11. je u retrogradnom hodu. Što to znači? Prva faza direktnog hoda, prije onog retrogradnog, obično otvara pitanje, problem, zakuhava situaciju. Potom slijedi druga faza, odnosno faza kad planeta (prividno gledano sa zemlje) ide naopače, natraške, odnosno retrogradno. To je faza preispitivanja, čeprkanja, analiziranja, pokušavanja razrješavanja određene teme, problema. Nakon toga slijedi treća faza, odnosno ponovni direktan hod koji će se događati od 19.11.. pa sve do 8.1.. kad Venera konačno prelazi iz Škorpiona u Strijelca. Treća faza je konkretno razrješavanje teme, problema, odnosno ono vrijeme kad stvarnim potezima dolazimo do rješenja ili dobivamo konačno odgovor na svoje pitanje.
U svojoj fazi retrgoradnog hoda ona će se za kratko vratiti i u znak Vage (od 9.11. do 30.11.. kad ponovno prelazi u Škorpiona), no dominacija Škropiona je neupitna.

Za mnoge od nas, ovisno o natalnim kartama, nastupit će vrijeme kad će razrješavati ili svoje emocionalne odnose ili emocionalni dio svoje ličnosti. No to je obično i povezano. Sretna je okolnost što će gotovo svo ovo vrijeme Jupiter i Uran boraviti u Ribama, pa će u posljednjem periodu Venerina tranzita, odnosno baš kod razrješavanja problema, ona loviti lijepe trigone (skladne aspekte) sa spomenutim planetama. To bi mnogima moglo donijeti i sretno rješenje problema. No opet treba uvijek pogledati i pojedinačnu natalnu kartu.

Za sve vrijedi slijedeće: Ako u spomenutim fazama Venerina hoda (a pogotovo u fazi retrogradnog hoda) primijetite da vi ili osoba s kojom ste u nekoj vrsti privatnog odnosa previše čeprkate, previše analizirate, postavljate preduboka pitanja na koja osjećate da zasad ne možete dokučiti odgovore, ne inzistirajte i ne forsirajte stvari. Idite dokle možete i odredite granice tamo gdje vidite da bi se vaš odnos mogao deformirati ili ugroziti. Mnoga otvorena pitanja moguće je da će se razriješiti u posljednjoj fazi (pogotovo pod trigonom Urana i Jupitera) čak i na neočekivano originalan način.

Kako će ovaj tranzit djelovati prema svakom pojedinom znaku?

OVNOVI će biti zainteresirani za seks i erotiku više nego inače. Gotovo bi se reklo na kvadrat. I to ne samo zbog same prirode znaka po kojem prolazi Venera (Škorpion), nego i zbog toga jer se radi o njihovoj prirodnoj 8. kući koja također predstavlja isto (seks, obnovu, smrt, regeneraciju). Kako ista kuća predstavlja i mecene, sponzore, kreditore, nasljedstvo, miraz i slično, kod nekih će se sve manifestirati i kao mogućnost suradnje i dobivanja prihoda od drugih što će se događati kroz niz „slatkih“ analiza, kombinacija i kalkulacija.

BIKOVIMA će biti zaista teško. Ovako duga Venerina opozicija i to još povezana s retrrogradnim hodom mnogima će njihove odnose i veze staviti na ozbiljna preispitavanja i kušnje. Važno je da sačuvaju živce, a pogotovo u prvom dijelu ovog perioda kad se u istom znaku bude nalazio i Mars što će dodatno uzavreti situaciju. 29.10.2010. Mars izlazi iz Škorpiona i odnosi će se tek donekle smiriti, ali ne još i razriješiti. Ako bude distance i otuđenja, stisnite zube i izdržite.

BLIZANCI će imati sve šanse da se zaljube u osobu s posla ili da se zaljube u sam svoj posao. Na radno mjesto odlazit će s guštom i tamo će imati dosta prilika da uživaju. Ozračje na radnom mjestu, čak i kad bude puno posla, za njih bi trebalo biti ugodnije više nego inače. Kod nekih će se to manifestirati kroz flert s kolegom. Bit će i onih koji će spoznati čaroliju malih svakodenvnih sitnica koje život znače, otkriti kulinarske delicije kojim će uveseljavati voljenu osobu ili se s ljubavlju posvetiti zdravim životnim navikama.

RAKOVI bi trebali zablistati u ljubavi. Ovako dug tranzit Venere po njihovoj prirodnoj 5. kući ljubavi i djece mnogima će donijeti zaljubljivanje, mladima prvu pravu ljubav, a starijima dijete ili svijest o tome koliko ga, ako ga već imaju, vole. U najblažem slučaju imat će prelijep i bogat društveni život s nizom prilika za nova poznanstva, pa je svakako preporučljivo da ne sjede kod kuće, nego neka izlaze što češće mogu (pogotovo ako su još sami).

LAVOVI će se mučiti s nedosegnutim emocionalnim ispunjenjem. Što god će poželjeti u ovom periodu, nekako će promašiti ili im okolnosti, ljudi i događaji (kad se o ljubavi radi) neće ići na ruku. Budu li se zato jako živcirali i radili buku, to će biti gore po njih. Dani će biti odlični za treniranje tolerancije i strpljenja, pa ako svemu tome pristupe na takav način, mogli bi savršeno istrenirati svoju sposobnost diplomacije, uvažavanja drugih i smanjivanja neskromnih ljubavnih apetita na onu minimalističku razinu. Mogli bi tako postati zreliji i još spremniji za bolja ljubavna razdoblja koja će uslijediti nakon ovoga.

DJEVICE će vjerojatno otkriti svoj pjesnički talent izražavanja. Kako su inače pristojna ponašanja, sada će s lakoćom nalaziti prave riječi kojim će jednako izražavati svoju ljubav. Mnoge će otvoriti dušu i ispričati voljenoj osobi nešto što su dugo držale u sebi, a u tome će biti i mnogo njihovih prije zapretenih emocija. Oni koji su još sami znat će izabrati prave riječi i upravo njima osvojiti srce osobe do koje im je stalo.

VAGE će plijeniti šarmom i povećanim samopouzdanjem. Osjećat će se sigurno u svojoj koži i to će jasno davati do znanja i drugima oko sebe. Kod nekih će se opisani tranzit Venere manifestirati kroz povećanja prihoda čak do razine pravog malog bogatstva (ukoliko za to postoje pokazatelji i u natalnoj karti). Bit će i onih koji će proširiti krug poslova na svoju i na radost svojih suradnika. Također će se u svemu više oslanjati na svoju intuiciju.

Za ŠKORPIONE je malo reći da će imati prebogat ljubavni život. Doduše, ako je postojalo nešto što se dugo vuklo, a povezano je s emocijama, to će se svakako sada rješavati ili razrješavati. Mnogi će doživjeti pravu renesansu u svojim već posotjećim vezama, dok će oni koji su još sami zavoditi sve oko sebe bez konkurencije. Oprez je potreban utoliko da se ne upletu u prave ljubavne labirinte i da si sami ne zakompliciraju ljubavnu situaciju zbog vlastitih ljubavnih apetita koji će biti povećani. Ako vidite da ste pretjerali, stanite na loptu na vrijeme.

STRIJELCI će kao pravi bonvivani uživati u životu ne pitajući se za posljedice. No problemi mogu nastati ako upadnu u iskušenje tajne ljubavne veze. Ona bi ih mogla zaista obuzeti do te mjere da ne znaju što rade. Zato je važno da kroz sve što im se bude događalo idu što trezvenije (ako je moguće) i da odmah u startu razlučuju mogućnosti i realitete. Budu li se previše odali mašti i sanjarenju, sve bi se moglo rasplesti i raspasti poput mjehura od sapunice. Oni stabilniji iskoristit će ovaj tranzit za obogaćivanje ljubavnog života maštom.

Za JARCE će nastupiti prava ravnoteža između poslovnog i privatnog i između krutosti i opuštenosti. Venera u Škorpionu, dobro povezana s drugim planetama, njima će donijeti mogućnost da otvore svoje srce i da se prema voljenoj osobi ponašaju ležernije, odnosno bez krutog mehanizma (jer je to njihova prirodna 11. kuća prijateljstava). Neki među njima otkrit će da u partneru mogu naći iskrenu podršku i prijatelja što će svakako obogatiti njihov odnos. Istovremeno neće biti sasvim obuzeti karijerom jer će imati potrebu i za opuštenijim sadržajima života. U svemu će naći pravu mjeru, pa je pred njima razdoblje sklada između poslovnog napredovanja i privatnog života.

VODENJACI će morati proći kroz određena iskušenja kad se o ljubavi radi. Za mnoge će se na dnevnom redu naći tema dominacije u odnosu i tu bi mogli nastati problemi jer niti jedna strana neće popustiti lako. Bit će i onih kod kojih će se ovaj tranzit manifestirati tako da će toliko zavoljeti svoj posao i karijeru, da će zbog toga zanemariti privatni život. U svakom slučaju mogu računati na ljubavnu sušu, otuđenje, peripetije ili nesklad. Budu li mudri i sve ovo shvate kao izazov za treniranje diplomacije, tolerancije (što oni mogu) i strpljenja, razvit će se u bogatiju i pametniju ličnost.

RIBE bi konačno trebale poboljšati svoj ljubavni život. Mnoge od njih dobit će priliku za putovanja ili istraživanja dalekih ljubavnih svjetova ili običaja. Postoji mogućnost posebnih doživljaja koje još nisu iskusile ili varijanta za zbližavanje s osobom koja nije iz njihova kraja ili je barem po svojoj osobnosti pomalo egzotična. Osobni odnosi trebali bi im donijeti sklad i emocionalno uživanje, pod uvjetom da ne zahtijevaju previše i da se ne upletu preduboko u moguće ljubavne kombinacije i analize.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)