Utjecaj planeta-osam životnih dobi

horoscope guru

utjecaj planeta na životnu dob [640x480]

Prema tradicionalnoj astrologiji, na različita razdoblja života čovjeka utječu različite planete. Moderna astrologija smatra da se životna razdoblja smjenjuju u ritmu kretanja Urana, a taj put jedan Zodijački znak prijeđe za sedam godina. Tako je za svako doba odgovorna po jedna planeta. Otkrijte koje plante vladaju u kom trenutku.

Svaka planeta je u određenom trenutku dominantna u našim životima i zaslužna za mnoge promjene.

Čovjekov život podijeljen je na sedam etapa: doba Mjeseca (do 7. godine), doba kojim vlada Merkur (od 7. do 14.), Venera (od 14. do 21.), Mars (od 21. do 35 − dvostruki Uranov ciklus), Sunce (od 35. do 42.), Jupiter (od 42. do 56.) i Saturn (od 56. do 70 – dvostruki Uranov ciklus). Pošto je napredak čovječanstva produžio životni vijek, doba u kome vlada Saturn više nije posljednje − slijede period Urana, Neptuna i Plutona.

MJESEC DO 7. GODINE ŽIVOTA
Mjesečevo doba se odlikuje izvanrednom osjetljivošću. Dijete kroz svoje roditelje posmatra svijet, nesamostalno je i vrlo znatiželjno. Ali djetetov životni ritam se ubrzao.

MERKUR OD 7. DO 14. GODINE ŽIVOTA
Ušavši u ove godine, djeca se moraju sučiti sa strogim pravilima ponašanja i naučiti vještine komunikacije kojim vlada Merkur. Za razliku od dječaka, djevojčice već u igri moraju pokazati svoju gracioznost i ženstvenost, a u pubertetu ta razlika je pojačana podijelom stvari na „muške“ i „ženske“.

VENERA OD 14. DO 21. GODINE ŽIVOTA
Venera simbolizira ljubav, erotiku i estetiku, pa ljubav dominira u ovom životnom razdoblju, kao i izražavanje putem odjeće i vanjskog izgleda. S obzirom na utjecaj ove planete, prva erotska iskustva gotovo se redovno dese u ovoj fazi.

MARS OD 21. DO 35. GODINE ŽIVOTA

Ovaj period karakterizira bunt protiv autoriteta, traženje vlastitog puta koji je često suprotan onome što roditelji žele. U astrološkom smislu ovo je doba zrelosti i samopotvrđivanja, kako na intimnom, tako i na poslovnom planu.

SUNCE OD 35. DO 42. GODINE ŽIVOTA

Nekada je ovaj period smatran razdobljem neizbježnog propadanja ženske ljepote i privlačnosti, a danas je to doba koja donosi prve velike plodove rada i društveni prestiž. U ovom životnom razdoblju dolazi do analiziranja ostvarenih težnji u životu.

JUPITER OD 42. DO 56. GODINE ŽIVOTA

Ovo je doba vrhunca životne zrelosti, poslije čega slijedi lagano opadanje moći, a kod žena i razdoblje menopauze.
Jupitera je razdoblje ključnih transformacija i vrijeme odluke hoće li se život nastaviti prema mirnoj, spokojnoj i bogatoj starosti ili prema sve većem beznađu, tuzi i samoći.

SATURN OD 56. DO 70. GODINE ŽIVOTA
Saturn je simbol starenja, usporavanja životnih funkcija, samoće i mudrosti. Nekada je u najboljem slučaju sudbina muškaraca i žena u ovoj fazi bila briga o unucima.

URAN OD 70. GODINE ŽIVOTA
Uran upućuje na ostvarivanje viših stanja svijesti. Muškarci i žene u ovom dobu života najčešće su nezaštićeni, ali i okrenuti ka nekim drugim mentalnim stanjima u kojima nalaze radost života.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)