Uredite kuću uz pomoć Zodijaka

horoscope guru

Ako želite od svog doma napravite pravu oazu mira i sreće, poslušajte savjete koji su davno zapisani u zvijezdama. Astrolozi tvrde da je poznavanje karaktera svakog horoskopskog znaka vrlo važno kada je riječ o uređivanju životnog prostora.

Ovan

Imate urođeni natjecateljski duh zbog čega vam je dom prepun detalja koji simboliziraju sve vaše pobjede i uspjehe. Maštoviti ste i potreban vam je prostor u kome ćete moći posvetiti samo sebi. Namještaj i detalji: Pošto ne volite da vas bilo što ograničava, ne pretrpavajte prostorije namještajem, osobito ako živite u malom stanu. Bilo bi poželjno da vam dnevni boravak bude spojen s kuhinjom i blagovaonicom. Uživat ćete ako ukrasite životni prostor neobičnim keramičkim posudama toplih, zemljanih tonova. Budući da hranu povezujete s bojama, najviše vam prijaju veseli motivi voća i povrća na zidovima. Od materijala vam odgovara saten, a kada je namještaj u pitanju, opredijelite se za crno-bijele kombinacije, kao i za crvene detalje i lampe. Boje koje vas pokreću: Nijanse crvene i jarkoružičaste učiniće da stalno budete motivirani i spremni za akciju. Izbjegavajte neodređene i prigušene boje jer vam više leže jači tonovi. Koristite crvenu u svakoj prostoriji, posebno u kuhinji i blagovaonici, jer će stimulirati vaš apetit. Također, sve nijanse zelene učiniće da se brzo opustiti i odmoriti.

Bik

Vašim znakom vlada senzualna Venera, pa zato imate urođen osjećaj za lijepo. Svaki detalj vam mnogo znači i ne žalite novac kada treba kupiti vrijednu stvar. Vrlo ste uredni i posebnu pažnju obraćate na ormare, police i ostave.Namještaj i detalji: Najvažniji su vam komfor i uživanje, pa vam odgovara tapecirani namještaj s mekanim tkaninama poput brušeni pamuk ili pliš. Volite da se odmarate i zbog toga krevet zauzima posebno mjesto u vašem domu. On mora biti veliki i udoban, po mogućnosti od mahagoni drveta, prekriven raskošnom posteljinom is mnogo jastuka. Kuhinja vam je najvažnije mjesto u kući jer obožavate kuhati. Bilo bi dobro da je okrečite u pastelne nijanse, koje će vas dodatno inspirirati da stvarate kulinarske čarolije.Perzijski tepisi, slike, kožne sofe i originalni okviri za fotografije trebalo bi da zauzimaju važno mjesto u vašem domu.Boje koje vas pokreću: Najviše volite plavu boju, koja vas smiruje i opušta. Pošto ste po prirodi pomalo inertni i lijeni, bilo bi dobro da u svom domu imate i poneki narančasti detalj jer će vas ova boja pokrenuti na akciju. Crvena vam budi strast i, kad god imate potrebu poboljšati ljubavni život, spavaću sobu oplemenite jastučićima ili svijećama u ovoj boji.

Blizanci

Kako ste veoma dinamični, volite miješati stilove. Obično kombinirati moderno s tradicionalnim, a često se događa da pomiješate i nekoliko potpuno različitih stilova.Dvaput razmislite prije nego započnete ozbiljnije radove u stanu, jer vas, impulzivni kakvi ste, često povuče neka nova ideja dok još staru niste priveli kraju.Namještaj i detalji: Pošto volite putovati, bilo bi idealno kada bi vas barem jedna soba u stanu podsjećala na vaše avanture. Mogli biste, na primjer, da ukrasite radnu sobu globusom ili zemljopisnim mapama, pomorskim simbolima, fotografijama i slikama egzotičnih mjesta. Budući da volite novotarije, s oduševljenjem prihvaćate i najneobičnije ideje dekoratera. Ne bi bilo čudno da umjesto zidnih tapeta koristiti stare novine.Boje koje vas pokreću: Volite neobične kombinacije boja, kao što su narančasta i lila ili pink i pistacije zelena. Ovakve varijante za vas su neiscrpan izvor zabave i energije. Ipak, boja koja najbolje utječe na vas je žuta. Ona potiče vaš um i kreativnost, pa je ona idealna za vaš radni prostor. Za spavaću sobu odaberite svetlozelenu, jer će ona umiriti vaš nemiran duh i pomoći će vam da se bolje opustite.Za oslobađanje negative energije idealna je boja pijeska, pa se ova topla nijansa preporuča za namještaj u dnevnoj sobi.

Rak

Uvijek se najljepše osjećate u svojoj kući. Volite dekor koji podsjeća na prošla vremena, pa je vaš dom uvijek pun antikviteta. Vrlo vam je važno da se i svi koje volite ugodno osjećaju kod vas, te se pri biranju namještaja i boja kojima ćete obojiti vaš životni prostor uvijek savjetujete s prijateljima i članovima obitelji.Namještaj i detalji: Vaš dom je uvijek uredan i sređen jer u kaosu ne znate funkcionirati. Ukoliko živite u stanu i nemate dvorište, bilo bi poželjno da imate veliku terasu, vašu oazu mira, u kojoj ćete provoditi svaki slobodan trenutak. Volite hranu i kućnu atmosferu i zato bi vam dobro došao veliki blagavaonu u rustičnom stilu, za kojim može se okupi i šira obitelj. Volite antikvitete, posebice namještaj iz četrdesetih godina prošlog stoljeća. U vašem domu uvijek ima mnogo cvijeća, najviše ljiljana, koji pozitivno utječu na vas.Boje koje vas pokreću: Najviše vam prijaju srebrna, bledoplava i bijela, prije svega zato što podsjećaju na vodu. Ovo su inače i idealne boje za kupaonicu jer ćete se, svaki put kad zakoračite u njega, osjećati kao da ste se bacili u more. Nijanse zelene boje vas umiruju, pa ih birajte za spavaću sobu ili dnevni boravak. Za kuhinju birajte jarke boje koje će poticati vašu volju za kuhanjem.

Lav

Egzotična hrana i piće na vrhu su vaše ljestvice prioriteta, pa vam nije svejedno gdje i na koji način su smještene boce s vinom ili koliki vam je hladnjak. Dok drugima spavaća soba predstavlja mjesto za odmor, za vas je to prostorija u kojoj se događa najviše akcije.Namještaj i detalji: Privlače vaš veliki komadi namještaja, ali pazite da oni ne uguše ostatak prostorije. Volite desen životinjskih šara i kombinirati ih na sve moguće načine. I kuhinja mora biti velika, jer volite kuhati i pokazivati svoju kreativnost u spremanju jela. Uživate da hranu služite u skupocjenim servisima jer se onda osjećate moćno. Svuda po stanu stavite mirišljave svijeće jer će one poticati vašu kreativnost. Dnevnu sobu bi trebao ukrasite nekim komadom stilskog namještaja jer vi ipak želite osjećati kao kralj na dvoru.Boje koje vas pokreću: Vaše omiljene boje su tamnocrvena, svetlotirkizna i boja šljive. One daju dojam udobnosti, ali i podsjećaju na kraljevske odaje. Vaše idealno kupatilo prije svega mora biti veliko, narančasto i prepuno mesinganih ukrasa.
Za boju spavaće sobe odaberite svijetloplavu, koja će vam pomoći da se poslije burno provedene noći konačno opustite.

Djevica

Nikad niste potpuno zadovoljni svojim domom, pa ga neprestano uređivati i preuređujete. I pored toga, kuća vam je izuzetno čista i uredna. Volite jednostavan namještaj i svedene boje. Od svog doma želite napraviti mjesto u kojem ćete moći opustiti i uživati.Namještaj i detalji: Velike hidromasažne kade ili kabine za tuširanje u kupaonici ili mnoštvo začinskih trava u besprijekorno sređenoj kuhinji za vas su idealna kombinacija. Vaš namještaj trebalo bi biti udoban iu neutralnim bojama poput pastelna rezedozelena, golubijesiva ili bijela. Izbjegavajte teške, antičke komode, miljee i velike tepihe. Više vam odgovaraju vuneni ćilim, drvene skulpture, mnogo biljaka i svježeg cvijeća.Boje koje vas pokreću: Za zaista opustili i potpuno uživali u svom domu, obojte ga zelenim, žutim, smeđim i bež nijansama. Za dnevnu sobu idealna je žuta boja, koja vas najviše opušta i umiruje vaš aktivni um. Zelena boja idealna je za kupaonicu jer će vas potaknuti da napravite savršenu ravnotežu duha i tijela. Bež nijanse su pravi izbor kada je kuhinja u pitanju jer će svijetli tonovi doprinijeti da vam kuhinja izgleda urednije. Detalji u vašem stanu mogu biti u jarkoljubičastoj ili narančastoj boji.

Vaga

Vašim znakom vlada Venera, božica ljepote, koja vas inspirira da besprijekorno uređujete dom. Volite skupocjene stvari i čistoću, a izbjegavate masivan namještaj i jake boje. Vaš životni prostor prepun je umjetničkih slika i prelijepog cvijeća.Namještaj i detalji: Ogledala su neizbježna jer se u njima reflektira sva ljepota koja vas okružuje. Potrudite se da dnevnu sobu opremite udobnim namještajem koji će vam poslužiti za sjedeljke s vašim prijateljicama, dok u blagovaonici morate imati veliki stol za obiteljska okupljanja.Pošto ste vi zračni znak, imate običaj da odlutate i ostaviti stvari napola dovršene. Ili se potrudite da ih dovršite na vrijeme ili odredite mali prostor u kući gdje ćete ostavljati nedovršene projekte, kojima ćete uvijek moći vratiti.Boje koje vas pokreću: Odgovaraju pastelne boje, jer vas intenzivniji koloriti opterećuju i guše. Za dnevnu sobu odaberite oker i pastelnozeleni namještaj. Spavaća soba bi trebala biti bijela, jer bi vam svaka jača boja pojačala nervozu. U kupaonici provodite najviše vremena, stoga ga urediti s posebnom pažnjom. Kombinirajte više boja, okačite i neku zanimljivu sliku, jer će taj kreativni kaos pozitivno utjecati na vas. U hodnik obavezno naređajte šarene police s knjigama koje će vam, svaki put kada zakoračiti u svoj dom, vratiti osmijeh na lice.

Škorpion

Za razliku od ostalih znakova, vama ne smeta biti sami. U stvari, vi uživate u samoći, pa dom doživljavate kao savršeno sklonište od vanjskog svijeta. Da biste bili sretniji u svom stanu, on prije svega mora biti funkcionalan. To možete postići preciznim linijama, detaljima ili intenzivnim bojama.Namještaj i detalji: Spavaća soba je za vas najvažniji dio kuće. Bilo bi idealno da se u sredini nalazi veliki, udobni krevet, a na prozorima tamne zavjese. Volite jednostavan ali kvalitetan namještaj. Za dnevnu sobu odaberite sivu garnituru s velikim crvenim jastucima i malim, moderno dizajniranim stolom. Blagovaonica i kuhinja trebaju biti u istoj boji i sa sličnim namještajem, jer su za vas ove dvije prostorije neodvojive. Od detalja koji će upotpuniti vaš dom najviše vam odgovaraju kaktusi, agave i neobične egzotične figurice.Boje koje vas pokreću: Idealne boje za vas su bijela i crvena. Ako se opredijelite za bijelu, pokušajte izbjeći jednoličnost, pa se onda igrajte teksturama. Iako radije birate neutralne ili zagasite boje, življe nijanse vam ipak više odgovaraju. Crvena znači vitalnost, povjerenje, snagu i erotsku strast i može stvoriti onaj tako potreban osjećaj intimnosti. Ako možete, unesite crvenu u svoj dom, makar samo u nekom detalju.

Strijelac

Vi niste kućni tip. Ipak, iako ste veliki avanturista, i vama je potreban kutak u kojem ćete se smiriti i opustiti. Volite putovanja, pa je soba koja vas podsjeća na neko egzotično mjesto obvezna u vašem domu. Ne volite namještaj jer vas on sputava, pa zato u svom domu i nemate mnogo stvari. Vama je najvažnije da se osjećate slobodno, kao po pravilu, birate velike i komforne stanove.Namještaj i detalji: Nemojte kupovati skupocjeni namještaj, jer vam je kuća samo prolazna postaja, tako da ne morate brinuti ako se nešto ufleka ili pocepa. Udoban kauč, lijepo osvjetljenje i veliki blagavaonu trebali bi biti vaša najveća investicija. Najviše pažnje obratite na kupaonicu jer se tu najbolje opuštate. Ono treba biti veliko, s kadom u sredini, jer će vam topla mirišljava kupka najviše prijati kada se vratite s nekog zanimljivog putovanja. Vaš životni prostor treba da krasi mnoštvo raznolikog cvijeća.Boje koje vas pokreću: Volite svijetle boje, kao što su narančasta, svijetlozelena ili pink. I ljubičasta dobro utječe na vas jer ona prije svega potiče vaš urođeni optimizam. Spavaća soba bi trebala biti u pink nijansama, jer vi ne volite sve što je jednostavno i monotono. Narančasta je idealna za kuhinju jer ona kod vas potiče apetit. Za dnevnu sobu nabolja je boja marelice, koja vas umiruje. Od materijala najviše vam prijaju teksture i nijanse indijskog sarija.

Jarac

Volite predmete koji odolijevaju zubu vremena. Antikviteti, posebno obiteljski, obvezni su u vašem domu. Ipak, potrudite se da u svom domu napravite lijepu mješavinu klasičnog i modernog, udobnog i korisnog, industrijskog i ručno napravljenog.Namještaj i detalji: Volite posjećivati muzeje i antikvarnice, pa u svoj dom uvijek unesite neku starinu. Na zidove obično kačite vrijedna umjetnička djela, a podove zaklanja orijentalnim tepisima.Volite stare satove, velike kredence, kožne fotelje.Ne bježite ni od poznatih marki, pa nije neobično kad kupite posteljinu Ralpha Laurena ili prekrivač s imenom Tommyja Hilfigera u mornarskoplavoj, bordo ili tamnozelenoj boji. Pazite da ne pretjerate s tamnim bojama. Stan obogatite velikim buketom svježeg cvijeća.Boje koje vas pokreću: Najviše volite crnu i tamnosivu boju. Za dnevnu sobu idealna je crna kožna garnitura čija boja potiče vašu kreativnost, dok je za blagovaonicu najbolja bijela boja koja vas umiruje. Vaš optimizam potiče ljubičasta, žuta i plava, pa bi neka od ovih kombinacija bila idealna za radnu sobu.Od materijala najviše vam prijaju koža, ali i kombinacija drvenog namještaja s neobičnim materijalima.

Vodenjak

Vi ste vrlo maštoviti. Prijatelji rado svraćaju kod vas, zato u svom stanu odredite prostor u kome svi mogu smjestiti, a koji možete lako održavati. Izbacite teške dvosede i fotelje i zamijenite ih namještajem ravnih linija. Izbjegavajte ćilime ili krpare, neka se vidi lijepo izlakiran parket.Namještaj i detalji: Bilo bi idealno kada bi vaš dom bio podijeljen na nekoliko manjih prostorija. Pošto ste zračni znak, potrebno vam je mnogo prostora s prirodnim osvjetljenjem, velikim prozorima i visećim biljkama. Obožavate kuhinje u kojima vise tave i posuđe. Volite umjetnost, tako da će se u vašem domu naći lijepe slike, ručno bojena keramika ili staklo. Volite i miješane stilove, poput skulpture kombinirane od metala i drveta. Budući da volite umjetnost izložite i svoje vlastite radove, jer ste prirodno nadareni za umjetnost.
Boje koje vas pokreću: Volite zidove i zavjese apstraktnih motiva, a najdraže kombinacije boja su vam bež i lavanda ljubičasta. Dopadaju vam se i dvobojni zidovi s apstraktnim motivima. Najviše vam prijaju boje mora, kao što su plava, ljubičasta, indigo ili tirkizna. Plava boja idealna je za spavaću sobu, dok je ljubičasta savršena za blagovaonicu ili kuhinju.

Ribe

Najbolje se osjećate u domu koji podsjeća na podvodnu fantaziju. Fontane, mali kućni vodoskoci, prozirne cijevi u kojima bućka voda, električne aromaterapijske fontane, sve su to idealne stvari za vas. Kako često mijenjate raspoloženje, bilo bi poželjno imati jednu samo vašu prostoriju u kojoj ćete moći od svih da se sakriti.Namještaj i detalji: Svileni jastuci i prirodni materijali vaši su omiljeni detalji. U dnevnom boravku, u kome ne bi trebalo biti mnogo namještaja, unesite mirisne svijeće. Pošto ste vodeni znak, sasvim je prirodno da se u vašoj kući nađe akvarij ili neka mala fontana. Kako ste skloni teatralnosti, možda mogli biste jedan kutak urediti kao budoar, sa svilenim ili plišanim zavjesama, tifani lampama ili dekorativnim lusterima.Boje koje vas pokreću: Za dnevni boravak idealan je veliki slatkovodni ili morski akvarij s ribama svijetlih boja, vaze s cvijećem i aranžmani s podvodnim biljkama. Vodeni dojam pojačat srebrna i bijela boja namještaja, zidova i podova, uz plave, zelene i ljubičaste zavjese i tepihe te staklene posude s plavim i zelenim svjetlucavim staklici.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)