Tibetanska astrologija

horoscope guru

OVAN – 21.3. do 20.4. – Reinkarnacija

U životnom ciklusu znači prošle živote. On je herojski zmaj koji se bori protiv unutarnjih demona i vanjskih iskušenja. Ima energiju i agresivnost Marsa. Bježi od monotonije i razmišljanja. Trebao bi raditi u društvenim zvanjima kroz koja može poboljšati sebe i modificirati egocentričnost. Karma: treba živjeti u sadašnjosti, sagledati svoj unutarnji život, meditirati, pronaći veselje, podnijeti zivot i kada nije ružičast. Treba zaboraviti neuspjehe i gledati naprijed. Tako će se doseći tajni ključ svemirskog mira.

BIK – 21.4. do 20.5. – Stvaranje duha

Predstavlja rast, shvaćanje mudrosti. Štiti ga Venera, zemaljska ljubav, majka ljepote i umjetnosti. Gradi sigurnost jer ima iskustvo prošlih života, ali stvaranje duha pokrece kontaktiranje s unutarnjim životom.Karma: akcija ne ovisi od posla nego od psihe. Vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motivira sigurnost nego sumnja. Konzervatizam mogu pobijediti kontroliranjem svoje energije. Samo tako naći će unutarnju sigurnost.

BLIZANCI – 21.5. do 21.6. – Psihička i duhovna evolucija

U životnom krugu predstavlja saznanje i inteligenciju, dualizam: duhovnu evolutivnu svijest i zemaljsko poznavanje stagnacije. Kundalini, energija koja se nalazi u kralježnici, treba uspostaviti sklad dualizma. Dominira ga Merkur, zbog čega je društven, monden, spretan, ugodan, pažljiv, znatiželjan, pokretljiv, inteligentan, lažljiv, nestalan, ima dobru memoriju ali ništa ne privodi kraju. Iako osjeća potrebu da se razvije duhovno, nikad neće naći mir.Karma: nestabilan je, oscilira u raspoloženju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostane realan, moći će savladati kontradiktornost. Treba meditirati, odlučiti se, solucija problema je bliža nego izgleda.

RAK – 22.6. do 22.7. – Rodjenje covjeka

Predstavlja Znanje, inkarnaciju duha u fizickom svijetu. Psihička inkarnacija je pri kraju, počinje fizička. Simbol je materinstva, tijela, osjećaja, svemir Žene. Da bi se zaštitio, drži sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U obitelji pronalazi duhovne vrijednosti ali nakon duge i strpljive meditacije, kad napokon shvati gdje je izvor života. Previše vjeruje u Svemir, želi produžiti djetinstvo, traži pažnju, vjernost, neprekidne dokaze ljubavii.Karma: posesivan je, želi biti u centru pažnje, previše je autoritativan i svi će pobjeći od njega od straha da mu ne padnu u ruke.

LAV – 23.7. do 23.8. – Univerzalna svijest

Predstavlja sintezu izmedju svijesti i realnosti. Čovjek je srce, mikrokozmos. Lav učestvuje u materijalnom svijetu, želi uspjeh i stalno dokazivati da je vodja. Uspjet će kad pobijedi zavist, potrebu da mu se dive, gurmanstvo i senzualnost. Karma: osjeća se kao centar Svijeta. Ako ne upravlja dobro energijom, moze poremetiti razvoj svoje ličnosti, pretjerati u egoizmu. I najsigurniji Lav može izgubiti zdravu pamet. Kad se to dogodi, treba stati, slušati i učiti od drugih. Treba služiti drugima: samo tako ce uspostaviti koheziju svijesti i stvarnosti.

DJEVICA – 24.8. do 22.9. – Tvari, rad, fizički svijet

Željela bi se vratiti u djetinstvo, dominirana Merkurom, inkarnirana je duša, ravnoteža između duha i mesa. Odnos sa stvarima je istovremen, prima i žanje. S godinama se razvija kritički duh koji svemu prigovara, nikad nije zadovoljna. Često kasni na ‘vlak’. Nevolja leži u pretjeranom zlopamćenje. U analiziranju je nepristrana.Karma: ako želi sazrijeti duhovno, treba se prestati baviti sobom, poceti brinuti o drugima. Treba se otvoriti velikim idealima čovječanstva.

VAGA – 23.9. do 22.10. – Osjećajna ekspanzija

Traži ravnotežu između materije i duha. Treba se odlučiti za sklad ili nesklad. Ambicija smanjiti samo u slučaju ako pronadje kome će se sviđati. Mirnog je temperamenta, aktivna, bez pretjerivanja – sretna kombinacija društvenog života. Treba pronaći univerzalno znanje.Karma: ovo je najnestabilniji zodijakalni znak, osjećajnost je velika. Može se vinuti u visine ali i uništiti dinamiku. Ravnoteža je: ne dati se zatvoriti u vlastitu statiku nego riskirati i uznemiriti samu sebe.

ŠKORPION – 23.10. do 22.11. – Želja za vječnim životom

On je konflikt duha i materije (duse i seksa), privlacan je, sve treba služiti zadovoljstvu osobe, pokrece se da bi osvajao. Želja za životom je produžena, prisutni su: egoizam, ljepota, senzualnost i posesivnost. Želi uživati u zemaljskim strastima a privlače ga duhovne visine. Može se izgubiti u nekontroliranim seksualnim impulsima ili postati divan ako seks sublimira. Uništava svojom kritikom, boji se smrti. Negativan Škorpion uništava sam sebe.Karma: naucite štediti energiju, ne pretjerujte, zakočite entuzijazam. Pravi cilj života je logičan razum; kontrolirajte destruktivnu snagu u sebi.

STRIJELAC – 23.11. do 21.12. – Etapa sazrijevanja

Predstavlja pobjedu borbe izmedju duha i materije. Zadovoljan je. Kad odluči da prestane dijeliti pravdu na Svijetu, dobiti će snagu da postane protagonist božanskog zakona. Moze živjeti u društvenom životu i evoluirati iznutra. Želi posjedovati materijalna dobra, uživa u zemaljskom uspjehu, ali je velikodušan. Prijeti mu vraćanje unazad.Karma: ne treba se siliti da sazna sve pod bilo kakvu cijenu, ne gubiti energiju na tisuću stvari. Unutarnji mir se postiže smirenošću i altruizmom. Strijelac nije običan znak, ne treba se trošiti tamo gdje nije potrebno.

JARAC – 22.12. do 20.1. – Poznavanje superiornog znanja

Uspjeh dolazi kroz iskušenja. Siromah (prosjak, prorok) posjeduje ključ za poznavanje granica zemaljske duševnosti, zna završiti proces reinkarnacije. Samo on zna cilj svog puta, radi u tišini, traje u vremenu, živi u samoći. Da bi se razvio, treba kontaktirati s ljudima.Karma: želi se nametnuti što može biti cinični despotizam megalomanije. Energiju treba usmjeriti u visine, prema spiritualnom saznanju. Samo tako može ući u srce zbivanja.

VODENJAK – 21.1. do 19.2. – Svijest izbora

Okrenut je drugima, uzima odgovornost na sebe, odgovara za svoje postupke, on je odrastao čovjek. Nema iluzija i ne moze zatvoriti oči pred stvarnošću. Upravlja sam svojom karmom, ekstrovertiran je, pravi prijatelj, treba raditi u zvanju gdje dolazi do izražaja društveni interes. U Vodenjaku su ujedinjene sve energije: dualnost i unutarnji konflikti. On je inicijator, besmrtan, poznaje intelektualni mehanizam duha. Poklanja sebe, što ljudi znaju cijeniti.Karma: ima u sebi ogromno bogatstvo ljubavii a stalno živi u strahu da će ga svi napustiti i izdati, čak i najbolji prijatelji. Ne mogu svi shvatiti veličnu Vodenjaka. I previše ljubavii ponekad je ubitačno.

RIBE – 20.2. do 20.3. – Povratak svijetlu

Predstavlja sintezu ponovnog rođenja. Ribe su djeca mora, žive u oceanu. Same su, ali se sjedinjuju sa Svemirom. Dobro se snalaze u božanskom a da pri tom ne gube svoju osobnost. Treba otvoriti vrata koja vode u Svemir. Unutarnji život Riba je impresionantan i reakcionaran. 12.znak je simbol smrti jer se osoba oprašta od zemaljskog života i ulazi u vode Svemira. Kad prestane fizicko disanje sacinjava se novo tijelo. Ciklus je završen, čovjek je pred smrću ali univerzalna psihicka svijest zapoceti ce novi ciklus ucenja.Karma: treba se prepustiti moru da bi se stiglo na vrh vala. Dug put koji zapocinje bit će pun teskoća pa Ribe trebaju odabrati najlakši. Kroz opću ljubaav doseći ce kompletnu osjećajnu obnovu.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)