Sudar svetova ~ kada se suprotnosti privuku

Jaka privlačnost između dve osobe je tolika misterija da je još niko nije do kraja objasnio.

Možemo je nazvati snažnom hemijom, fizičkom privlačnošću, možemo pominjati leptire u stomaku i odsecanje kolena praćeno drhtavicom i groznicom iznutra ali njene razloge i zašto je baš ova osoba na nas tako nezapamćeno intenzivno djelovala, to ne znamo da objasnimo.Kako smo tu osobu doživjeli, šta se dogodilo, da li smo izgubili dah, moć govora, ili smo osetili neku neverovatnu silu kada su nam se pogledi ukrstili, koja je najviše podsjetila na sudar svetova. Ono što je zanimljivo jeste da se taj sudar dogodi pre nego što ste i shvatili šta se desilo! Odjednom, zaljubljeni ste, toplota vam prožima telo, krv pomahnitalo struji žilama. I baš kao i sa déjà vu momentima, shvatite šta vam je, onda kada se već desilo!

Kako ovaj fenomen objašnjava astrologija?

Čak i laici poznaju onu osnovnu astrološku terminologiju gdje se pored planeta, kuća i znakova, pominju i aspekti-slaganje planeta. Dobar glas se daleko čuje, pa su za trigone već svi saznali da „donosi nešto dobro”, dok su aspekti kvadrata i opozicije povukli ono najgore: konflikte, borbu, stresove, sve moguće antagonizme. Ipak, svemir je baš njima verovali ili ne, dodelio i tu čarobnu ulogu da nas povremeno počaste ljubavnim sudarima svetova, sa kojima se tlo trese, vetrovi podivljaju a mi postajemo glavni akteri Simfonije strasti i ljubavi.

U osnovi priče o kvadratima, pre svega, nalaze se elementi. Vatra, zemlja, vazduh i voda. Opšte poznato je, mada i vrlo diskutabilno kada je reč o ljubavi – da se znaci istog elementa kako mi to volimo da kažemo, „slažu”.

Ovan bi trebalo da je privlačan Lavovima i Strelcima, Vaga – Blizancima i Vodolijama, Bikovi – Devicama i Jarčevima, a Rakovi – Škorpionima i Ribama. Ako želite sa nekim da uđete u zajednički posao, ili, ako je reč o odnosu mentor-student, deda-unuk, poslodavac-zaposleni, onda ova šema i nije loša! Svakako je treba konsultovati. Ali kada se radi o seksualnoj, a zapravo, pan-energetskoj reakciji između dve osobe – tada se držimo kvadrata i opozicija.

Pogledajmo šta život ima da kaže na to… Ako u more (Ribe) dolijete čašu vode (Rak) ili se u njega slije reka (Škorpion), more ostaje more, možda će ga biti malo više, ali sigurno neće doći do bure. Za buru je potreban – vazduh! Upravo element koji je u kvadratu sa vodom.

A šta se dešava kada vodom slučajno poprskate vrelo ulje, ili kada njom pokušavate da ugasite plamen? Dolazi do eksplozivnog cvrčanja, pare, a plamen se u času dodira dva elementa poveća. Vetar (vazduh) će od peska (zemlja) napraviti peščane oluje, nepravilnosti u atmosferi zbog vlage i toplote (energije vatre) dovesti do oluja i tornada, a kada magma (vatra) krene ka površini, dolazi do pucanja tekstonskih ploča (zemlja) i pojave zemljotresa. I, zar upravo to nisu reči kojima opisujemo ovakve fatalne ljubavne susrete? Grom iz vedra neba, oluja strasti, zatreslo mi se pod nogama…

Što se tiče opozicija, one predstavljaju oprečan odnos („preko puta”) kao u dvoboju, gde licem u lice sada jedan naspram drugog sa svim svojim razlikama stoje dvoje i gledaju se. Ovo je još i aspekt „odnosa jedan-na-jedan”. Bilo na suđenju, u sportu koji bi se tako mogao opisati (tenis, boks, mačevanje, šah), bilo na ispitu ili u ljubavi. Prirodne opozicije u zodijaku čine: Ovan i Vaga; Bik i Škorpion; Blizanci i Strelac; Rak i Jarac; Lav i Vodolija; Devica i Ribe.

Kako su za ljubav od presudne važnosti pozicije Venere i Marsa u horoskopu, za ovakvu epsku scenu susreta neophodno je da vaša Venera bude u kvadratu ili opoziciji sa Marsom partnera, ili da vaš Mars bude u kvadartu ili opoziciji sa Venerom partnera. A ako imate i jedno i drugo, fatalno je neminovno!

Uzmimo za primer poznati glumački par Angelina Jolie i Brad Pitt. Ne samo što su skandalozno razbucali sve svoje prethodne ljubavne veze da bi bili zajedno, već su se i upoznali na snimanju filma „Gospodin i gospođa Smit” koji takođe kao glavnu temu ima otvoreni rat muškarca i žene i pritajenu strast koja se do kraja filma razbuktava do najmoćnijih eksplozija. Angelina Jolie ima Marsa u Ovnu (vatra) koji je u kvadratu sa Bred Pittovom Venerom u Jarcu (zemlja). Sa druge strane, njegov Mars koji je u Jarcu isto (zemlja) ima oprečan aspekt opozicije sa njenom Venerom u Raku (voda). Razmišljam kako bi bilo zanimljivo da smo mogli da ih vidimo na snimanju, pre nego što su se prvi put poljubili van filma – verovatno su se osećali kao da sede na buretu baruta. Da bi stvar bila još magičnija, ona je rođena u znaku Blizanaca, dok je Bred Pitt Strelac – ova dva znaka su međusobno u aspektu opozicije.

Zanimljivo tek postaje ako kvadrat ili opoziciju Venere i Marsa imate u svom natalnom horoskopu – to znači da će vam se ovakvi susreti u životu dešavati češće nego drugima. Moguće sa dužim pauzama između i neminovnim gubljenjem vremena i energije nekada uz pogrešne osobe, ali grozničava želja pomešana sa zanesenim strastima vas neće zaobići, kad tad!

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)