Što donosi retrogradni Saturn koji je prisutan do 4. studenog?

horoscope guru

Koliko god se retrogradni osjećali kao korak unatrag, oni su nužan dio našeg putovanja naprijed. Retrogradni planeti traže od nas da se prestanemo kretati dovoljno dugo da pogledamo oko sebe i shvatimo što se događa. Oni su dar refleksije koji omogućuje uvid, introspekcija koja donosi samosvijest i prostranost koja omogućuje asimilaciju već poduzetih radnji.

Saturn u Ribama
Kao vanjski planet, Saturn općenito provodi dvije do tri godine u svakom znaku, dok unutarnji planeti poput Merkura provode samo nekoliko tjedana u znaku. Ovi dulji tranziti predstavljaju veća poglavlja u našim životima. Saturn je 7. ožujka 2023. godine . ušla u novi znak, posebno u vodene dubine Riba, i doživjela temeljnu promjenu. Bio je to kozmički pokret koji je započeo novo poglavlje u svima nama, pojedinačno i kolektivno.
Iako se Saturn povezuje sa svakim od nas na jedinstven način, njegova svrha ostaje ista – dovesti nas do samosvladavanja. Predstavlja urođenu potrebu da ostvarimo svoj potencijal, da postanemo ono što nam je suđeno, da idemo putem koji je samo naš. To je put koji zahtijeva odgovornost, izazove, ograničenja, fokus, odlučnost, vrijeme, predanost i strukturu.
Saturnov lijek je ograničenje . Iako nije očito, postoji inherentno ograničenje u našem ljudskom iskustvu i fizičkoj stvarnosti. Dok su energija i duh po prirodi neograničeni, sam čin inkarnacije u ovu stvarnost je ograničenje tog beskonačnog izražavanja.
S ezoteričnog gledišta, Saturn se može tumačiti kao vladar našeg zemaljskog ljudskog iskustva. Ograničenja koja nameće može se odnositi na vrijeme, priliku, zdravlje, kretanje, resurse, percepciju, razumijevanje, izražavanje, vezu ili nešto drugo.
Dok je Saturn u Ribama, učimo kako se duhovno podržati, bilo kroz granice, strukturu za oblikovanje naše mašte, majstorstvo umjetničkog izražavanja, odgovornost za naše mentalno i emocionalno zdravlje ili otpornost koja doseže neizrecive visine jedinstva i empatije.

Retrogradni Saturn
Retrogradni Saturn, koji je započeo 17. lipnja 2023., naša je prilika da budemo mirni s ovim novim poglavljem i svim onim što nas ono poziva da iskusimo. U ovom prostoru bit ćemo do 4. studenog 2023. godine . godine, kada Saturn ponovno krene naprijed. Do tada, dopustite si da usporite i promatrate pozive Saturna u Ribama koje ste iskusili posljednjih mjeseci.

Izvor: Sensa

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)