Stiže retrogradni Merkur u Ovnu – Kakva iskušenja su pred svakim znakom Zodijaka?

horoscope guru

Tijekom retrogradnog kretanja, čini se da se planet kreće u suprotnom smjeru od naše perspektive na Zemlji. Prividno kretanje unatrag jednostavno je optička varka. Merkur ide retrogradno prilično često, događa se otprilike 3-4 puta godišnje i traje nekoliko tjedana. Kada planet krene retrogradno, dolazi do poremećaja u područjima života kojima planet upravlja, kao i aspektima vezanim za horoskopski znak u kojem je retrogradan.

Ova retrogradnost počinje 1.4.2024. u 11:14 h i završava 25.4.2024. u 13:54 h. Razdoblje sjene za ovu retrogradnost traje od 18.3. – 13.5. 2024. godine. Obično postoje dva olujna razdoblja, a olujna razdoblja za ovu retrogradnost su od 27.3. – 9.4.2024. i 16.4. – 4.5. 2024.

Ovo retrogradno razdoblje u potpunosti se odvija u Ovnu, znaku poznatom po svojoj vatrenoj i energičnoj prirodi. To je vrijeme ispunjeno strašću, motivacijom i uzbuđenjem. Možemo se naći s ogromnom količinom energije i entuzijazma, nesigurni kako to učinkovito usmjeriti. Alternativno, možda nam nedostaju potrebne vještine ili resursi za ostvarenje naših želja, što rezultira značajnom frustracijom i iritacijom. Postoji tendencija da postanemo lako uznemireni i razdražljivi, što dovodi do čestih sukoba i nesuglasica. Za nas je važno pronaći učinkovite načine da upravljamo svojim frustracijama i kanaliziramo svoju energiju na pozitivan način.

Ovan
Pripremite se za izazovan period koji je pred vama. Ovo bi se razdoblje moglo činiti pomalo teškim, s pomrčinama koje otkrivaju nove aspekte vaše osobnosti, a Merkur dodaje zbunjujući zaokret u mješavinu.

Identitet i samopoimanje stavljaju se u središte pažnje tijekom ove faze. Možda ćete osjetiti želju da promijenite svoj izgled ili osvježite način na koji se predstavljate svijetu. S druge strane, možete se susresti s nizom frustrirajućih neuspjeha, koji ostavljaju osjećaj da se neprestano borite protiv struje.

Kao Ovnu, strpljenje vam nije uvijek najjača strana, ali sada je presudno više nego ikada. Iskoristite ovo vrijeme za usklađivanje tempa i izbjegavajte izgaranje dok se pripremate za nadolazeći retrogradni Merkur.

Bik
Tijekom ovog razdoblja vaši će snovi, mašta i intuicija biti pojačani. Iskoristite ovu priliku da se ponovno povežete sa svojim najdubljim jastvom i dotaknete svoju bit.

Vaš je duh zamršeno povezan sa svemirom, stoga dajte prednost aktivnostima poput meditacije ili vođenja dnevnika kako biste usporili i razmislili.

Pazite na stvaranje pretpostavki ili upuštanje u melodramu, usmjerite svoju energiju na ono što je uistinu važno i izbjegavajte ulaganje u nepostojeća pitanja.

Blizanci
Tijekom ovog retrogradnog Merkura mogli biste se osjećati pomalo nesređeno. Budite oprezni u pogledu sukoba unutar svoje zajednice i težite autonomiji bez prekoračenja granica (i ne dopustite drugima da vas gaze!).

Možda ćete se osjećati kao vuk samotnjak i to je sasvim u redu. Samo se pobrinite da vas ne guraju okolo ili da na vas pretjerano ne utječu.

Usredotočite se na širenje svoje svijesti o svojim ciljevima i pronalaženje više autonomije u njihovom ostvarivanju.

Rak
Mogli biste osjetiti da se u vašoj karijeri kuhaju napetosti tijekom ove retrogradnosti. Kao brižnoj osobi, prirodno je da drugima dajete prednost, ali sada je vrijeme da razmislite kako su vaši postupci usklađeni s vašim vlastitim ciljevima i težnjama.

Budite oprezni pri ulasku u nove poslovne pothvate, jer Merkur može izazvati nepotrebnu dramu. Vježbajte strpljenje sa svojim kolegama i samim sobom.

Ako posao ne napreduje brzo kako biste željeli, shvatite to kao znak iz svemira da usporite. Nasuprot tome, ako se stvari odvijaju prebrzo i osjećate se preopterećeno, shvatite to kao znak da delegirate zadatke. Iskoristite ovu priliku kako biste bili sigurni da će vaš trud biti priznati i cijenjen.

Lav
Mogli biste početi preispitivati svoja uvjerenja, što je ključno za osobni rast. Očekujte zbunjenost i tjeskobu u ovom razdoblju.

Budite oprezni kada putujete ili krećete na putovanja – iako to nije zabranjeno, nastavite oprezno. Izbjegavajte postati pretjerano ekstrovertirani i izgubiti iz vida svoju okolinu.

Iako imate moć definirati svoje vrijednosti, zapamtite da i drugi imaju vlastitu autonomiju. Ne zaboravite da učenje često dolazi iz povezivanja s drugima.

Djevica
Tijekom tog vremena mogli biste otkriti neke duboko ukorijenjene traume ili skrivene aspekte sebe. Nemojte ih potiskivati – umjesto toga, suočite se izravno sa svojim unutarnjim demonima.

Ovaj retrogradni Merkur potiče vas da ispitate što vas koči u napretku. Izbjegavate li se suočiti s problemima koji vas muče?

Toplo predlažemo vođenje dnevnika, traženje terapije ili one teške razgovore koje ste izbjegavali. Ključno je dati prioritet svojoj dobrobiti i baviti se svojim potrebama kao pojedinca.

Vaga
Interakcije s drugima mogu se suočiti s izazovima tijekom ovog razdoblja. Posebice bi problematični mogli biti poslovni ugovori, stoga je prije potpisivanja ključno temeljito pregledati svu papirologiju.

Budite posebno pažljivi prema svom partneru ako ste u braku, a ako planirate zaruke ili vjenčanje, ne brinite – još uvijek možete! Samo osigurajte da se svim ugovorima pristupa sa strpljenjem i pažnjom.

Mogu se pojaviti napetosti u vezi, stoga obratite pozornost na to kako se afirmirate kod svog partnera.

Škorpion
Tijekom ovog retrogradnog Merkura mogli biste se osjećati tromo, stoga je važno usporiti tempo. Djelujete s namjerom i uspostavite strategije za sprječavanje izgaranja.

To bi moglo značiti smanjivanje radnih obveza, opuštanje u teretani ili poduzimanje dodatne brige oko imuniteta. Odvojite trenutak da pregledate svoj raspored i identificirate zadatke koje možete delegirati ili potpuno ukloniti.

Uz moguću zabunu i nesporazume u zraku, budite strpljivi i preuzmite kontrolu nad svojim danima prema vlastitim uvjetima.

Strijelac
Pripremite se, jer ova retrogradnost se zahuktava za vas. Pazite na ponovno izbijanje starih plamenova, jer je to klasični scenarij retrogradnog Merkura.

Iskoristite ovo vrijeme za razmišljanje o stvarima vezanim uz vaše strasti. Jeste li previše impulzivni u ljubavi? Možda se pretjerano prepuštate ili se možda suzdržavate od prihvaćanja svoje autonomije i pronalaska radosti.

Nemojte se nepromišljeno prepuštati u ovom razdoblju, ali odvojite vrijeme za sebe kako biste se ponovno povezali s onim što vam donosi sreću. Upamtite, sami upravljate svojim užitkom, ali usput uvijek poštujte druge.

Jarac
Na poslu ste prirodno poletni, ali sada je vrijeme da se usredotočite na kućne stvari. Retrogradnost bi mogla izazvati dramu, bilo da se radi o obiteljskim ili kućanskim problemima poput slavine koja curi.

Iskoristite ovo razdoblje za pospremanje i rješavanje dugogodišnjih problema kako kasnije ne biste bili opterećeni. Razmislite o svojoj ulozi kod kuće i svojim odgovornostima.

Poduzmite promišljenu akciju bez žurbe ili rezanja. Strpljenje je ključno za izbjegavanje nepotrebnog stresa tijekom ovog vremena.

Vodenjak
Vodenjaci, pripremite se za razdoblje u kojem vaš komunikacijski stil i misaoni procesi dolaze u fokus. Vi ste prirodno iskreni, što je prednost, ali mogli biste primijetiti povećanu nerazumijevanje i nesporazume.

Dok Ovnov utjecaj potiče izravnost, retrogradnost može učiniti da vaš pristup izgleda previše snažno. Razmislite o tome kako dajete i primate informacije. Možete li asertivno podijeliti svoju perspektivu, a istovremeno ostaviti prostora drugima?

Prihvatite svoju humanitarnu prirodu kako biste potaknuli sklad tijekom ovog vremena.
Ribe
Ribe, usred vašeg tekućeg putovanja transformacije, ovaj tranzit donosi još jedan val promjena. Vrijeme je da preispitate svoj odnos s materijalnim imetkom i financijama.

Prihvatite ovo razdoblje kao priliku da pooštrite svoj proračun i navike trošenja. Utjecaj Ovna mogao bi vas dovesti u iskušenje da budete impulzivni, stoga ostanite na oprezu i razmislite gdje su potrebne prilagodbe.

Štoviše, možda ćete se boriti da potvrdite svoje želje i vrijednost. Čekate li pasivno da se stvari dogode? Koristite ovaj retrogradni Merkur da istražite i odlučno slijedite svoje ciljeve i želje.

Izvor: atma

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)