Snažna pomrčina Mjeseca i Sunca – Što treba izbjeći?

horoscope guru

 

Tijekom mjeseca lipnja / juna očekuju nas dvije vrlo  važne pomrčine. Jedna od njih je pomrčina Mjeseca  u znaku Strijelca, a druga, pomrčina Sunca u znaku Raka.  Kroz ovakve pojave očekuju nas vrlo  snažne energije, mijenja se puno toga u našim životima i odlukama. Toliko snažne pojave iskazat će želju za rušenjem svih prepreka, pokrenuti dobra iskustva, ali i teške posljedice.

Pomrčina Mjeseca očekuje nas već sutra 5 lipnja, a ta  važna karakteristika ove pojave je ogromna želja za slobodom i promjenama.

Tijekom ove lunarne pomrčine, mnogi će imati jaku želju da mijenjaju pravila koja ih koče. Ta snažna  želja i potreba za slobodom u prvom trenutku donosi i lijepa iskustva, ali nikako ne smijemo zaboraviti na ono loše s vrlo lošim posljedicama.

Isto tako ne smijemo zaboraviti da je Strijelac znak koji zna dominirati u komunikaciji, zna biti uvjerljiv, te će  nas poticati  na one stvari koje smo započeli da ih i završimo kako treba, naročiti u poslu.

Zbog tako snažne dominacije Strijelca, upuštat ćemo se u rasprave, komunikacije, željet ćemo sve više znanja, razmijene mišljenja u tolikoj mjeri da bi to moglo promijeniti naš pogled na svijet.  Ovu moćnu energiju svakako treba iskoristiti, ali s oprezom.

Također ova pomrčina Mjeseca donijet će i veliku emotivnu iscrpljenost, ali tu ovaj snažan Strijelac može pomoći pobijediti sve te emotivne oscilacije. Važno je sačuvati samokontrolu, paziti na riječi i ne donositi nagle odluke.

Pomrčina Sunca u znaku Raka  koja nas očekuje u drugom dijelu lipnja / juna, točnije 21. donosi pozitivnu, jaku energiju, vrlo lijepa astrološka iznenađenja, te ovu energiju treba dobro iskoristiti, motivirati sebe i druge, prenijeti je na sve one koje volite, svoje najmilije, svoju obitelj.

Trebamo znati da ova pomrčina Sunca  može nam pomoći da prihvatimo sebe onakvima kavi jesmo, razmišljat ćemo o prošlosti,ljudima iz naše prošlosti, svojim korijenima. Postojat će snažna želja da otkrijemo zašto smo baš takvi kakvi jesmo.

Također  trebamo reći da će mnogima ova pomrčina Sunca donijeti završetke nečega što  im je puno značilo, ali također ne treba očajavati u tome, jer uvijek postoji novi put kojim se može  krenuti.  Budite pozitivni, gledajte naprijed u svoju budućnost, vaš novi put, vaša staza života čeka na vas.

Što je pomrčina

Pomrčina Sunca nastaje kada se Mjesec ispriječi između Sunca i Zemlje, pa djelomično ili potpuno zakloni Sunce. Mjesec je tada u fazi mlađaka, a Sunce se može nalaziti do 16,5° s jedne ili druge strane uzlaznog ili silaznoga Mjesečeva čvora. Pomrčina Sunca može biti potpuna (totalna), prstenasta (anularna), djelomična (parcijalna) i hibridna (kada se u središnjoj fazi pomrčine zapaža kao potpuna, a izvan središnje faze kao prstenasta). Različite vrste pomrčina nastaju jer je staza Mjeseca eliptična.

Pomrčina Mjeseca nastaje ulaskom Mjeseca u Zemljinu sjenu, vidi se s cijele Zemljine noćne polutke, pritom je Mjesec obasjan zagasitocrvenom svjetlošću koja se raspršila prolazeći kroz Zemljinu atmosferu. Pomrčina Mjeseca nastaje kada je Mjesec pun, a stožac Zemljine sjene udaljen je najviše 11° od jednoga Mjesečevog čvora. Zbroj pomrčina Mjeseca i Sunca u godini ne može biti veći od 7, a manji od 2. Najčešće se zbivaju po dvije pomrčine Sunca i Mjeseca, a najviše se mogu dogoditi tri Mjesečeve i četiri Sunčeve, ili dvije Mjesečeve i pet Sunčevih.

Izvor: Wikipedija

Kalendar pomrčina 

Pomrčina Sunca u 2020

21. lipnja 2020. – Na ovaj dan će se dogoditi prstenasta pomrčina Sunca. Ova pomrčina bit će vidljiva u južnoj Europi, azijskim zemljama i Rusiji.

22. prosinca 2020. – Još jedna pomrčina Sunca ove godine, a vidljiva će biti na jugozapadu Afrike, I dijelu južnoamaričkog kontinenta.

Pomrčina Mjeseca u 2020

5. lipnja 2020.  – Mjesec će u ovom periodu biti u znaku Strijelca. Ova pomrčina bit će vidljiva u većem dijelu Europe, Australije, Afrike.

6. srpnja 2020. – Pomrčina Mjeseca u Jarcu moći će se pratiti u južnoj I zapadnoj Europi,većem dijelu Afrike i Antartika, te Indijski ocean

7. studenog 2020. – Ova pomrčina Mjeseca u Blizancima bit će vidljiva iz Rusije, Sjeverne i Južne Amerike, Australije.

Pomrčina Sunca u 2021

10. lipanja 2021.  – Pomrčina Sunca koja će biti vidljiva u većem djelu europe, Afrike, australije i Amerike.

4. prosinca 2021. – Pomrčina Sunca koja će biti vidljiva na jugu Australije, jug Afrike, Tihi ocean

Pomrčina Mjeseca u 2021.

26.svibnja 2021. – Potpuna pomrčina Mjeseca. vidljiva će biti u južnoj i istočnoj Aziji, Pacifik, južna Amerika.

18 -19. studeni 2021. – Djelomična pomrčina Mjeseca, a vidljiva će biti u većem dijelu Europe, Azije i australije.

Pomrčina Sunca u 2022.

30.travnja. 2022. – Pomrčina Sunca, vidljiva u južnoj i zapadnoj Americi, Pacifik, Antartika.

25. listopada 2022. – Djelomična pomrčina Sunca, vidljiva će biti u južnoj i zapadnoj Europi, Azija, Afrika.

Pomrčina Mjeseca u 2022.

15-16. svibnja 2022. – Pomrčina Mjeseca koja će biti vidljiva u južnoj i zapadnoj Europi, južna i zapadna Azija, veći dio sjeverne Amerike.

8. studeni 2022. – Pomrčina Mjeseca koja će se moći vidjeti u Europi, Americi, Australiji.

izvor

 

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)