Karakteristike Škorpiona

horoscope guru

 

Element : Voda

Vladajuća kuća: Osma

Planeta: Mars i Pluton

Boja: Tamnocrvena

Drago kamenje: Malahit, kamen sa crvenim jaspisom

Škorpioni su mala, vrlo intenzivna stvorenja sa dovoljno otrova u svom repu da onesposobe ili ubiju mnogo većeg protivnika. Problem takvog biološkog oružja je da ga se mora naučiti kontrolirati kako bi bilo učinkovito. Škorpioni mogu koristiti svoje žalce za samoobranu nešto poput snažne emocionalne sposobnosti da učinite svoje protivnike bezopasnima. No, tu je i seksualni dio otrovnog repa, ali dok pripadnici ovog znaka te snažne prohtjeve ne obuzdaju, mogli bi se naći u neugodnim situacijama.

Škorpion je jedini znak koji ima tri životinjska totema. Prvi je svima dobro znan Škorpion sa aktivnim repom. Drugi je kada Škorpion svlada svoju strast i vlada svojim instinktima te se tada pretvara u Orla, koji ima veću perspektivu jer leti visoko iznad polja prilika te se svom svojom snagom obrušava na plijen. Treći oblik je kada Škorpion postane zauvijek mirna golubica i tada do izražaja dolazi prava strana tog znaka.Suština Škorpiona je preobrazba.

Moto Škorpiona je ‘Ono što je skriveno je mnogo zanimljivije nego ono što je očito’. Škorpion je detektivski znak, a magnetna privlačnost privlači druge k njima. Pripadnici ovog znaka mogu biti tajanstveni, brzo uče, a drugi se boje snage njihovih osjećaja. Neprestano žele nešto spojiti sa svojim osjećajima, ali znaju ispasti potpuno hladni i otuđeni kada se razočaraju. Posjeduju magiju da osvijetle mrak, ali neki put će bolje proći ako pogledaju pozitivnu stranu nego da krenu u mrak.

Znak: Voda

Astrološki voda simbolizira emocije. Voda traži svoje nivoe i teče dok ih ne pronađe makar i u iznimno velikim dubinama. Voda je neprestani izvor energije, kreće sa topljenjem snijega u planinama preko potočića da velikih rijeka i oceana. Plima i oseka pokreću oceane, a jednako tako se naši osjećaji miješaju od prošlosti do danas. Neki put je voda toliko duboka da nismo u stanju izreći svoje osjećaje.

Voda Škorpiona je čvrsta i smrznuta, ali pogrešno je misliti da led ne plovi. Upravo suprotno, led plovi i to golemom snagom. Sjetite se glečera koji se sporo kreću, ali sa tolikom snagom da ruše pred sobom šume i ravnaju planine. Samo se sjetite ogromnog Titanika koji je potonuo zbog udara u santu leda.

Osma Kuća: Transformacija

Kako je Druga Kuća upravo Kuća Posjedovanja, Osma Kuća je njena suprotnost i ona je ono što drugi imaju i posjeduju. To uključuje i seksualne stvari jer one obično uključuju druge osobe. U toj Kući se također radi o najvećoj transformaciji – smrti – ali ne nužno Vašoj. Može se reći da je Osma Kuća ono što ne znamo i ne razumijemo. Ona je Kuća Skrivene Snage.

Vladajući planet: Pluton

Pluton je Bog Podzemlja u rimskoj mitologiji. Možda zvuči zastrašujuće, ali pojasnit ćemo. Pluton simbolizira sve što je ispod naše svijesti. Ne radi se o paklu gdje se nalazimo jer smo kažnjeni, već o paklu koji se opisuje kao mjesto toliko lijepo da će izluditi anđela. Kao ključni planet Škorpiona, Pluton je silan, snažan i predstavlja stvari koje ne posjedujemo ili ne razumijemo. Upravo se od tih skrivenih plutonskih dijelova tvori prava magija preobrazbe.

Zdravlje: Najslabije točke su trbuh, seksualni organi, zglobovi i nos. Lako se prepuštaju ekscesima i neurednom životu iako bi se morali čuvati duhana i alkohola, kao i pretjerivanja sa umirujućim i nadražujućim sredstvima.

Najveća snaga Škorpiona: Strast zbog osobnih osjećaja

Najveća potencijalna mana Škorpiona: Potreba za tajnovitošću može ih izolirati od svijeta

Poznte osobe rođene u znaku Škorpiona: Princ Charles – Hillary Clinton – Maria Curie – Whoopi Goldberg – Julia Roberts – Pablo Picasso – Roberto Benigni – Bill Gates

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)