Sepktakl na nebu- najduža pomrčina Mjeseca

pomrčina mjeseca

Stiže nam najduža pomrčina Mjeseca koja će biti zabilježena u 21. stoljeću. Početkom večeri 27.07.2018. zbog same veličine Zemlje, zapravo njene sjene, te zbog veličine i brzine kretanja Mjeseca. 

Ova pomrčina Mjeseca trajat će 1 sat i 47 minuta. Bit će vidljiva oko 21 sat i 30 minuta i iz naših krajeva. Idućih 100 godina neće biti ovako duge pomrčine Mjeseca.
Također tokom ovo mjeseca srpnja / jula možete vidjeti vrlo zanimljiv spektakl na nebu. Zalaskom Sunca na zapadu, pokazat će se blještava, sjajna Venera, te Jupiter. Isto tako, ako ste strpljivi i promatrate nebo, možete vidjeti veličanstveni izlazak crvenog Marsa. Kada nakon nekog vremena, Venera utone na zapadu, sve tri ove planete vidjet će se jasno, širit će svoju svjetlost, dati Vam blagoslov za Vaše oči i um.
Ovo je zaista poseban spektakl koji će se dešavati na zvjezdanom nebu, ali isto tako osjetit ćete i unutarnji spektakl, Vas samih jer ovaj ritam na nebu odvest će Vas baš tamo gdje želite, na Vaš cilj.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)