Saturn-karmička planeta

horoscope guru

saturn 2

Saturn je planeta izuzetnog izgleda, a njegovi koncentrični prstenovi su svakako najistaknutija karakteristika. Saturn se označava kao “karmička”, sudbinska planeta i njegov utjecaj se ne može izbjeći. U tradicionalnoj astrologiji Saturn je poznat kao planeta malefik. Obično se smatra donosiocem ograničenja u sposobnosti ispoljavanja emocija, osujećenja, izoliranosti, hladnoće, distance, škrtosti, nepovjerenja. Saturn predstavlja teške i kronične bolesti i nas kao stare osobe. Svojim položajem u kući ili znaku Saturn označava one oblasti u životu gdje će osoba nailaziti na teškoće i frustacije, gdje će se osjećati najnesigurnije i gdje će osjećati da je ometena u samoizražavanja. Svatko je u nekom periodu života iskusio višestruka odlaganja, razočarenja i strahove koji se podudaraju sa jakim Saturnovim utjecajem. Suština Saturna je da nas nauči da budemo mudri, jer je on upravo zaslužan za rad, red i disciplinu. U lošim aspektima osobi donosi tužan život, komplekse i restrikcije u svim sferama života. Ne postiji lak i brz način da se sklopi prijateljstvo s Saturnom. Tranzit Saturna preko natalnih planeta povećava zahtjeve u smislu odgovornosti, discipline, opreznosti, ozbiljnosti, strpljivosti, zrelosti. Svakako nije ugodan, jer osobi ne ostavlja mnogo mogućnosti izbora, a često se događa da svojim pritiskom, osobu natjera na rješavanje nekih stvari koje bi najradije izbjegle. Ako je u natalnoj karti dobro postavljen, na kraju je vrlo koristan i ne zovu bez razloga učiteljem. Tek kada njegov tranzit prođe primjećujemo koliko nas je izgradio, koliko smo sazreli i koliko je dugoročno donio dobrog.

Saturn obiđe zodijak za 29,5 godina, a kroz znak prolazi za oko 2,5 godine. Saturn je ušao u znak Vage 29 listopada 2009. godine. U ovom znaku ostaće sve do 06.aprila 2010. godine, kada će se u svom retrogradnom hodu vratiti u znak Djevice, da bi provjerio što smo naučili iz njegovog boravka u ovom znaku. 22. srpnja 2012. godine ponovo ulazi u znak Vage iu njemu će boraviti do 05. listopada 2012. godine. Saturn u znaku Vage, je jedan od povoljnijih položaja, sobzirom da je to mjesto njegove egzaltacije (20 stupanj). Zadatak Saturna u ovom znaku je osigurati snažnu, trajnu i stabilnu suradnju s drugima. Saturn u znaku Vage će preispitati sve partnerske odnose od ljubavnih do poslovnih. Ovo je početak pravljenja svih saveza čak i među onima koji su bili u sukobu. Vrlo je bitno da se sve obveze i odgovornosti pravilno rasporede, naročito kada su bračni i partnerski odnosi u pitanju. Saturn će zahtijevati disciplinu, odgovornost, predanost, strpljivost u partnerskim odnosima. U slučaju da postoje neharmonični, nezdravi, natjecateljski, neobični odnosi sa drugima, Saturn u Vagi će to prepoznati i kazniti, jer Saturn u Vagi upravo daje usmjeravanje, bavljenje i zanimanje za druge, a ne za sebe.

Saturn u Vagi kroz zodijak

Ovnovi – Saturn u Vagi će ovdje ukazati na važnost odnosa s drugim ljudima, a posebno s partnerom. Saturn će ovdje mnoge staviti na velika iskušenja Ovo će biti težak zadatak s Ovnove i ukoliko budu uspjeli da razumiju druge i prihvatiti njihove potrebe, imaće mogućnost uživati ​​u stabilnosti odnosa i sigurno će postaviti temelje za zdrav odnos. Nasuprot tome ako svoje potrebe stave ispred drugih biće mnogo razvoda i prekida u odnosima kako prijateljskih tako i poslovnih.

Bikovi – Saturn će im donijeti ozbiljnost na radnom mjestu, važnost suradnje s kolegama, kao i brige za zdravlje i zdravin načinom života. Uspjeh preko inostranstu, a oni koji studiraju, moguće da će polako krenuti da završavaju svoje ispite.

Blizanci – ovaj tranzit će Vam donijeti preispitivanje u emotivnim vezama. Saturn će zahtijevati odgovornost i ozbiljnost u vezama. Može se nekima upravo u ovom razdoblju javiti i neka stara ljubav. Oni koji su u braku razmišljaće o proširenju obitelji.

Rakovima – su mogući problemi sa roditeljima i zahlađenje u odnosima. Oni koji se bave privatnim poslom mogu očekivati ​​ograničenja i smanjenje prihoda. Problemi u rješavanju stambenog pitanja, osim za one koji na to duži vremenski period.

Lavovi – bi trebali više pripaziti na komunikaciju sa svojom rodbinom, ali bi trebalo i da pripaze u prometu. Imaće lošu koncentraciju pa će učenici i studenti morati uložiti više napora kako bi imali neke rezultate. Problem s kolima i svakako će razmišljati o kupnji novijeg.

Djevicama – će ovaj tranzit donijeti odgovornosti po pitanju financija. Nekima će upravo ovaj trazit donijeti stabilizaciju po pitanju novca, dok će drugi imati financijskih potećkoća, što će ovisiti od aspekata s natalnim planetama.

Vaga – Saturnov tranzit će svakako Vagama donijeti izvjesnu težinu, odgovornost i ozbiljnost. Poslije ovog tranzita postaćete mnogo zreliji. Dok bude boravio u Vašem znaku možete očekivati ​​razne frustracije, zahtjeve i napore u svim sferama života. Budite disciplinirani, odgovorni, strpljivi i ne očekujte brza već spora i dugoročna rješenja.

Strijelac – Saturnov tranzit Vam može donijeti probleme u izražavanju, bićete neodlučni, zbunjeni i imaćete periode depresije. Izbjegavajte svaki vid izolacije. Moguć vam je problem s nesanicom i teškim snovima. Sklonost mračnim mislima. Doživljavat sve kao neprijatelje.

Strelčevi – ovaj tranzit može Vam ukazati na probleme u odnosima s prijateljima, ali može donijeti i učvršćivanje i stabilizaciju dugoročnih prijateljstava.

Jarčevima – je ovo odličan period za uspjeh u karijeri. Uspjeh koji će doći je upravo proizvod Vašeg velikog ulaganja, požrtvovanosti, discipline i velike odgovornosti. Ovaj tranzit će učiniiti nastaviti predano raditi kako biste postigli zacrtane ciljeve.

Vodolijama – ovaj tranzit će mnogim Vodolijama donijeti mogućnost odlaska u inozemstvo pod uvjetom da su na to dugo čekali. Studentima kojima se studiranje odužilo upravo ovaj tranzit može donijeti završetak studija.

Ribe – Tranzit Saturna će donijeti teškoće po pitanju pozajmica, sponzorstva ili uzimanja kredita. Povedite računa da previše ne idealizujete svoju ljubav. Može doći do problema i zahlađenja u seksualnim odnosima.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)