Razvoj astroloske osobnosti

horoscope guru

Astrologija počiva na ideji da život na zemlji ima simboličku vezu s kretanjem planeta,a tamo gore u nebeskim prostranstvima sve je u stalnom pokretu. Planete kruže svojim nebeskim stazama sve se vrti i neprestano mijenja. Baš kao u našim životima u ritmu ponekad sporom, ponekad brzom, u plimama i osekama našeg postojanja.

Da bi se ritam svemira lakše pratio, promatrači nebeskih dešavanja podijelili su zamišljeni nebeski krug na dvanaest jednakih dijelova. Svakom od njih dodijeljen je simbol. Tako je nastao Zodijak. Tim smo simbolima pripisali svoja iskustva, svoje osjećaje, svoja znanja. Da bismo se prepustili njihovoj ljepoti i njihovoj moći, moramo imati otvoren um i dopustiti mu da bude kreativan, da misli simbolički.

Simboli u sebi nose toliko opsežno značenje da su ponekad potrebne debele knjige kako bi ih nam približile. Oni opisuju arhetipska iskustva ljudskog postojanja zajednička svima nama. Zodijak sa svojih dvanaest znakova u psihološkoj astrologiji opisuje razvojni put ličnosti. On je poput staze života kojom putujemo mnogo puta. Korak po korak, znak po znak svladavaju igru života, učimo i razvijamo se. Počinjemo različite stvari s puno snage, ali prije ili kasnije stižemo do završetka i nužnosti promjene. Mnogo ćemo puta doživjeti završetak nekog životnog razdoblja da bismo sve počeli ponovno, bilo da je riječ o ljubavii, vezi, poslu ili nekom kreativnom projektu. Vraćamo se na početak obogaćeni prethodnim iskustvom. Nosimo sa sobom nadu da će novo putovanje biti još bolje i uspješnije. Tako krug dobiva novu dimenziju i postaje spirala kojom se neprestano kružeći uspinjemo prema sreći i ispunjenju, a možda i kroz brojne živote u različitim inkarnacijama naše duše.

Znak u kojem se nalazi Sunce u našoj natalnoj karti, znak na koji mislimo kad kažemo da smo Bik, Rak ili Strijelac, nije sve što mi simbolički jesmo. On je samo dio energija koje nam stoje na raspolaganju. Postoje ostale planete i osjetljive točke u našoj natalnoj karti, razmješteni po različitim znakovima. Oni simboliziraju pravo bogatstvo našeg osobnog potencijala. Na putu kroz život i njegove izazove učimo da koristimo svim svojim mogućnostima. Ponekad svjesno i radosno, a ponekad će tek teška situacija izvući na površinu uspavane sposobnosti i pokazati nam što sve možemo. Svaki put kad se nađemo pred nekim životnim izazovom, pred novim početkom, možemo pažljivije osluškivati vibracije različitih energija u sebi i izvući na površinu ono što nam u tom trenutku treba.Sve što radimo proces je koji ima svoje faze, a te se faze nižu redom sličnim onim kojim se nižu znakovi Zodijaka i njihova simbolika. Svaki astrološki znak može nečemu da nas nauči, pomogne nam svojom energijom i svojim značenjem na putu prema sreći. Umjesto da se obeshrabre kad nam se izazovi pred kojima stojimo učine nepremostivim, umjesto da kažemo – ne mogu ja to, nisam ja za to, nemam ja to u sebi – posegne za svojim skrivenim potencijalima, jer sve što nam treba već je u nama. Prošetajmo redom svim znakovima Zodijaka. Oni opisuju proces ostvarivanja nas samih i naših želja. U tom procesu dijelimo iskustva zajednička svima nama koje moramo i možemo svladamo.

U prvoj polovici Zodijaka su Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav i Djevica. Oni opisuju iskustva u kojima se bavimo sami sobom. To je naše tjelesno i emocionalno postojanje u kojem otkrivamo svoju snagu, svoje nagone za opstankom. Učimo kako ostvariti svoje želje i dokažemo se. Otkrivamo svijet, tumačimo ga, prilagođavamo se okolini. Stječemo i razvijamo vještine, osjećaje i sposobnost stvaranja.

U drugoj polovici Zodijaka su Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak i Ribe. Oni opisuju iskustva u zajedničkom životu s drugima, s društvom i njegovim pravilima. Uz ova iskustva učimo da se povežemo s drugima, dijelimo svoje vrijednosti i prilagođavamo se stavovima društva. Učimo prepoznati svoju životnu svrhu, da ne budemo sebični, da budemo empatični i pomažemo drugima.

Energija Ovna, Bika i Blizanaca

Kad želimo da počnemo nešto novo, možda da promijenimo posao, uđemo u vezu ili jednostavno ispečemo kolač, osetićemo nemir, snagu i želju za djelovanjem. Za inicijativu kojom pokrećemo stvari potrebna nam je energija Ovna. Prizovimo je u sebi jer će ona raspršiti strah od neuspjeha, ona će nam šaputati na uho da mi to možemo, ona je naša hrabrost. Energija Ovna nas uči kako se izborimo za ono što želimo, kako da se dokažemo. Uz njenu pomoć samouvjereno stavljamo svoje želje u prvi plan, nesputano izražavamo svoju snagu i žeđ za životom.Kad smo se izborili za ono što želimo, instinktivno ćemo to željeti zaštitimo. Za stvaranje sigurnosti potrebna je energija Bika od koje možemo naučiti kako da čuvamo svoje vrijednosti. A njih uvijek ima mnogo. To su naše tijelo, naše osobine, vještine i materijalne stvari kojima se okružujemo u želji da stvorimo poznat i siguran svijet. Uz energiju Bika znaćemo kako ih učvrstimo i uvećamo. Pri tom ćemo zaposliti sva svoja čula uživajući u ljepoti života. Bik u nama daje nam snage da ustrajemo i neumorno radimo kako bismo održali osjećaj sigurnosti.Da bismo se lakše snašli u svijetu koji se stalno mijenja, važno je da se otvorimo prema okolini. Vrijeme je da u sebi osjetimo energiju Blizanaca koja potiče našu znatiželju, pojačava potrebu za skupljanjem informacija, komunikacijom i učenjem. Uz energiju Blizanaca naučićemo da je znanje moć prijeko potrebna da bismo opstali. Što bolje poznajemo svijet oko sebe i trenutna zbivanja, spremnije ćemo reagirati na neprestane promjene. Sposobnost prilagodbe dragocjena je vještina koja zajedno s prikupljenim znanjem čini sigurnost.

Snaga Raka, Lava i Djevice

Svijet oko nas prepun je utisaka koji u nama bude različita raspoloženja i osjećaje. Svaki put kad nas preplavi naš bogati unutarnji svijet osjećanja, otkrili smo u sebi energiju Raka. Uz nju možemo naučiti kako da ih prepoznamo i prihvatimo. Ta energija daruje maštu, sjećanja i snove, ali istovremeno je naša ranjiva točka. Rację oklop simbol je potrebe da se zaštitimo, da izgradimo emotivnu sigurnost. Dobro ćemo paziti kome otvaramo vrata svojeg unutarnjeg svijeta i pažljivo čuvamo sve ono što volimo.Kad imamo znanje, kad prepoznajemo svoje vrijednosti i svoje osjećaje, u nama se javlja potreba da nekako izrazimo tu jedinstvenost i bogatstvo svoje osobnosti. Želja za stvaranjem potaknuta je radošću postojanja i zaigranim duhom. Da bismo je izrazili i pokazali svoju jedinstvenost, treba nam energija Lava. Ona nas uči kako stvaramo iz jednostavne želje da se kreativno ostvarimo. Naša djeca, naša djela dio su lavovskog ponosa kojim ostavljamo trag iza sebe, dokazujemo da nismo beznačajni, da ne živimo uzalud.Za analizu i prilagodbu treba nam energija Djevice koja nam pomaže da procijenimo što smo napravili i što smo postali. Ona nas uči kako praktično iskoristiti vrijednost onoga što smo stvorili. Kad je prizovemo u sebi, otkrit da treba da se prilagodimo okolini, postavimo prioritete i orijentirati se na praktične stvari. Ona nas upozorava da treba čuvati zdravlje, dobro se organizirati i stvoriti red. Sami sebi postavljamo granice uz koje ćemo lakše savladati svakodnevicu, a red koji smo stvorili daje nam sigurnost.

Razvoj kroz Vagu, Škorpiona i Strijelca

Ako smo uspješno svladali prethodne korake, u ovoj točki razvojnog puta smo samosvjesni, poznajemo svoje vrijednosti i svoje osjećaje. Spremni smo da se povežemo s drugim ljudima i idejama. Da bismo odabrali odgovarajućeg partnera, izgradili uspješne partnerske odnose i tako proširili i dopunili svoju osobnost, treba nam energija Vage. Od nje ćemo naučiti kako se snađemo u društvu, uklopimo se, kako da budemo prihvaćeni i omiljeni u društvu. Ja prvi put postaje mi. Počinje suptilna igra uravnoteživanja snaga, sklapanja kompromisa, razmjene energija s drugima.Veze s drugim ljudima nose složene odnose. Kad zaronimo u dubine unutarnjeg svijeta, spostvenog i tuđeg, susreli smo u sebi energiju Škorpije. Energija ovog znaka uči nas kako da dijelimo svoje vrijednosti s drugima, duboko se povežemo i dopustimo da nas takvo iskustvo promijeni. Za to je potrebna strast i hrabrost, nepokolebljiva predanost osobi, ideji ili cilju koji smo odabrali. Tu se otvara prostor za igre moći jer instinktivno želimo steći i zadržati kontrolu. A kontrola i čvrsta vezanost daju osjećaj sigurnosti.Iskustvo koje neprestano stječemo miješa se s općeprihvaćenim društvenim istinama u složeni spoj uvjerenja i stavova koje smatramo životnom filozofijom. Da bismo životu dali smisao, osjetili svoju svrhu, potrebna nam je energija Strijelca. Ona nas pokreće da se optimistično otvaramo životu u neprestanoj potrazi za većim razumijevanjem. Svaki put kad u srcu osjetimo zov nepoznatog, uzbuđenje koje nudi avantura, kad sa žarom oduševljenja radimo ono u što vjerujemo, koristimo se energijom Strijelca koja nas potiče da se razvijamo.

Promjene u Jarcu, Vodenjaku i Ribama

Energija Jarca uči nas kako da prihvatimo ograničenja. Živeći u društvu moramo prihvatiti njegova pravila i ispunjavati obveze koje nam je sudbina postavila na put. Možemo ih svladati strpljivim radom, skromnošću i disciplinom. Učimo ih ispunjavamo ne kao teret, nego kao priliku da vratimo dio onog dobrog što nam je život darovao. Prizovimo Jarca u sebi kad želimo dosegnemo cilj koji odgovara društvenim vizijama i donosi nam društveni uspjeh. Uz njegovu stabilnu energiju nije teško biti odgovoran.Energija Vodenjaka nas uči da mijenjamo pravila kad postanu kruta i ograničavajuća, kad umjesto sigurnosti vode stagnaciji. Svaki put kad nam zatreba hrabrosti iskoračimo izvan postavljenih granica i borimo se za svoje ideale, pozovimo u pomoć energiju Vodenjaka. Reformatorski duh, ponekad buntovan sa svojim originalnim idejama, vodi pozitivnim promjenama dokle god ne izgubimo iz vida stvarnost i ne izgubimo se u idealima. Dobivanje priznanja za ono što smo učinili za dobrobit drugih jača osjećaj ispunjenosti i sigurnosti.Da bismo duboko u sebi razumjeli sve što smo ostvarili, osjetili i doživjeli, potrebna nam je energija Riba. Završetak putovanja odvija se uz njenu smirenu i tajnovitu energiju. Preispitujemo stvarni svijet i njegovu istinitost. Želimo da se oslobodimo spona kojima nas sudbina pomiče poput marionete. Riba u nama spremna je da se žrtvuje za druge, bavi se nesebičnim i plemenitim ciljevima, dopušta da naša osobnost počne gubiti svoje oštro postavljene granice. Dosegnuli smo najveću zrelost, suosjećanje i razumijevanje. Osjećamo da je došlo vrijeme za novi početak u koji ulazimo s vjerom i ljubav.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)