Razlika između znaka i podznaka

horoscope guru

znak i podznak

Pogrešno je mišljenje da je osoba pod vlašću Sunčevog znaka do 30. godine, a poslije toga pod većim utjecajem podznaka. Naprotiv, s godinama sve više dolaze do izražaja osobine znaka u kojem smo rođeni.

ZODIJAK je krug predstavljen sa 12 astroloških znakova od kojih potiče podjela na 12 astroloških kuća, a svaka kuća simbolizira određenu životnu oblast. Dok Sunčev znak, znak u kojem ste rođeni, govori o osobinama ličnosti, podznak ili ascendent uvijek govori o vašem fizičkom izgledu, ponašanju, načinu izražavanja, talentima i sposobnostima. Zato podznak predstavlja prvi utisak o nekoj osobi, kako vas drugi vide i kako se vi prikazujete svijetu, pa obično ličimo na podznak, dok znak krije osobine ličnosti koje postepeno otkrivamo. Pogrešno je mišljenje da je osoba pod vlašću Sunčevog znaka do 30. godine, a poslije toga pod većim uticajem podznaka. Naprotiv, s godinama sve više dolaze do izražaja osobine znaka u kojem smo rođeni.

Ako neznate koji ste podznak vrlo ga lako možete izračunati uz pomoć TABLICE PODZNAKA

Ako znate koji ste podznak pročitajte više o PODZNAKU – ASCENDENTU

Sami izradite detaljnu i besplatnu NATALNU KARTU – NATALNI HOROSKOP

SUNCE U ZNAKU OVNA: energičan, aktivan, dinamičan i beskompromisan borac koji voli da osvaja ciljeve: žene, položaj u društvu, strane teritorije. Impulzivan, prodoran, žestok, militantan, drzak, nametljiv i nestrpljiv.
Osobe sa PODZNAKOM U OVNU posjeduju dar za tehniku koji zahtijeva strpljivost i mirnu ruku, pa među njima ima mnogo inžinjera. Dobri su inicijatori u poslu, obično imaju svijetli ten, oči ili kosu (a može i sve zajedno) i često karakteristične mladeže na licu.

SUNCE U ZNAKU BIKA: praktičan, konkretan, stabilan, ustrajan. Ne rasipa energiju. Ozbiljan, odgovoran, tvrdoglav, konzervativan. Hedonista koji voli novac, kako bi svi oko njega uživali. Trpeljiv, ali kada “pukne”, onda je to vulkanska provala bijesa.
Osobe sa PODZNAKOM U BIKU obično su krupnije ili masivnije građe, imaju lijep, dubok, često operski glas, a talentirani su za umjetnost (muzika). Ne trpe dominaciju drugih. Imaju dar za kulinarstvo, pa će vas uvijek ponuditi da nešto prizalogajite.
SUNCE U ZNAKU BLIZANACA: inteligentan, brz, komunikativan. Spretan, okretan i elokventan. Druželjubiv, raznovrstan i prilagodljiv. Sposoban da istovremeno radi više stvari. Uvijek dobro informiran o svemu (pročita knjigu za par sati). Po prirodi djetinjast, radoznao i nepostojan.
Osobe sa PODZNAKOM U BLIZANCIMA najčešće mnogo pričaju, nemirne su, mladolike i stalno u pokretu. Imaju svjetliji ten, oči ili kosu, a često zbog dužih ruku i nogu, djeluju viši rastom. Posjeduju talenat za jezike, informatiku, matematiku i novinarstvo.
SUNCE U ZNAKU RAKA: emotivan, romantičan, sentimentalan. Suosećajan, intuitivan i receptivan (osjetljiv na vanjske utjecaje i utjecaj majke). Rodoljub, nacionalista. Voli historiju, odlično pamti, rob navike. Kolekcionar, umjetnik, trgovac.
Osobe sa PODZNAKOM U RAKU djeluju stidljivo, imaju lijepe oči i sanjalački pogled. Sklone su debljanju, a žene imaju lijepe grudi. Teže obitelji i braku, a posjeduju dar za kulinarstvo (bez obzira na spol). Imaju odlično pamćenje i naglašena patriotska osjećanja.

SUNCE U ZNAKU LAVA: ponosan, samouvjeren, pun sebe. Hrabar, odlučan, kolerik. Velikodušan, sklon dominaciji, voli vlast (prirodni vođa). Sujetan, optimista, nezavisan.
Osobe sa PODZNAKOM U LAVU imaju muške rezone, dostojanstveno držanje, uspravan hod i često pomalo nadmjeno držanje (daju sebi na značaju). Njihova pojava je otmjena, kosa, ten i oči svjetliji, a rado nose zlato. Imaju naglašen osjećaj za prostor i organizaciju, pa se često nađu na šefovskim mjestima.

SUNCE U ZNAKU DJEVICE: oprezna, pedantna, analitična. Vrijedna, odgovorna i praktična. Kritički nastrojena, rezervirana, inteligentna. Logična, izbirljiva i sitničava.
Osobe sa PODZNAKOM U DJEVICI su mladolike, stidljive i djeluju nepovjerljivo. Imaju spretne prste pa su talentirani za sve manuelne poslove. Posjeduju talenat za pisanje, jezike, psihologiju i uslužne djelatnosti.

SUNCE U ZNAKU VAGE: ljupka, graciozna, šarmantna. Profinjena, komunikativna, druželjubiva. Subjektivna, pristrasna i neodlučna. Teži skladu i harmoniji, pa voli ljepotu i rafiniranost, a mrzi grubost.
Osobe sa PODZNAKOM U VAGI su estete, prate modu i vole kozmetiku i parfeme. Često imaju prozračan, svjetao ten, ljubazne su i lijepoodgojene. Posjeduju umjetnički talenat naročito za muziku, a vole igru i ples.

SUNCE U ZNAKU ŠKORPIJE: magnetičan, prodoran, tajanstven (ne priča mnogo). Odlučan, hrabar, hladnokrvan i u najvećoj opasnosti. Samouvjeren, strog, netolerantan, isključiv. Oštrouman, sugestivan i dominantan. Ljubomoran, osvetoljubiv i sarkastičan.
Osobe sa PODZNAKOM U ŠKORPIJI obično su tajanstvene, magnetski privlačne (seksipilne) i imaju tamniji ten i oči. Posjeduju sjajnu intuiciju, a mnogo toga skrivaju ispod površine.Znaju  čuvati tajne, nepovjerljive su i talentirane za okultno.

SUNCE U ZNAKU STRIJELCA: po prirodi optimista, spontan, topao, srdačan. Iskren, otvoren, društven. Komunikativan i direktan. Entuzijasta, velikodušan, vatreni idealista. Lojalan i tolerantan. Nestrpljiv, sujetan i licemjeran.
Osobe sa PODZNAKOM U STRIJELCU obično imaju duže noge i ruke, svjetliju kosu, ten i oči i rado nose sportsku odjeću. Posjeduju dar za pravo, filozofiju i religiju, pa imaju široke vidike. Privlače ih inozemstvo i brza vožnja, a imaju talenta za jezike i sport.

SUNCE U ZNAKU JARCA: ozbiljan, odgovoran, ambiciozan. Pouzdan, realan, ustrajan (ima veliku moć trpljenja). Praktičan, oprezan, žilav. Tradicionalan, konzervativan i ekonomičan. Emotivan, ali povučen, lako podnosi samoću. Ništa mu ne pada s neba, pa sve postiže mukotrpnim radom.
Osobe sa PODZNAKOM U JARCU najčešće su mršavije građe i klasične ljepote, a posjeduju diskretnu spontanost i komunikativnost u društvu (mada znaju da djeluju nesigurno). Imaju naglašenu ambiciju i ustrajnost, a uvijek se uzdaju „u se i u svoje kljuse“.

SUNCE U ZNAKU VODOLIJE: originalan, nekonvencionalan, ekscentričan. Šarmantan, magnetičan, ćudljiv. Individualac, nezavisan, nepredvidiv. Svojeglav, buntovan, sujetan i posesivan. Osetljivi nervi, pa burno reagiraju u trenutku.
Osobe sa PODZNAKOM U VODOLIJI imaju svjetliji prozračan ten, ležeran pristup, zagonetan osmjeh i boemsku narav. Društvene su i spontane, posjeduju avanturistički i hazarderski duh. Inteligentne su i talentirane za modernu tehniku, elektrotehniku, fotografiju, ples, astrologiju.

SUNCE U ZNAKU RIBA: senzibilan, intuitivan, introspektivan. Suosećajan, receptivan, tajanstven i kompliciran. Širina vidika, diplomatski takt, kosmopolitski duh. Na poslu „ajkule“, a kod kuće popustljivi, muškarci. Sujetan, lojalan, nije direktan (ide naokolo), jer ne želi nikoga da povrijedi.
Osobe sa PODZNAKOM U RIBAMA mogu na prvi pogled da djeluju konfuzno i pasivno, mada uljevaju sigurnost. Često imaju probleme sa kilogramima (puniji ili vrlo mršavi). Posjeduju dar za pravo, kompjutere i slikarstvo. Vole more i životinje.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)