Radujmo se suncu

Bili mi toga svjesni ili ne, leto je u čvrstoj i neraskidivoj vezi sa našim slobodnim bićem u nama željnim avanture. Što je jača silina Sunca na nebu koje astrološki određuje život, volju za postojanjem, samosvest, pozitivizam i potrebu da se željeni život objavi i u stvarnosti tj. da nam osjmeh sija na licima i da od drugih budemo prepoznati kao suvereni vladari svojih sudbina, to mi zaista takvi ljeti i postajemo. I bez obzira da li su ti letnji dani obeleženi suncem koje prži ili sivilom i kišama jedno je sigurno, u sedmom i osmom mjesecu svake godine, Sunce – gospodar života, njegovo veličanstvo Kralj Srce, primiče se svom tronu, svojoj najsuverenijoj poziciji odakle nas dobro vidi svojim užarenim okom i blagosilja život. Bez njega života nema, to je jedna od prvih astroloških lekcija koja se doduše uči na časovima biologije, a da bi se život desio bilo je neophodno da od 250 miliona spermatozoida samo jedan oplodi jajnu ćeliju. Ako ovo citate,vi ste pobjednik!

Zaista, mi se svi već rađamo kao pobjednici. Iznosimo život i na nama je da ga dalje sa godinama ne potcenimo, da ne zaboravimo da smo rođeni da bismo tek živeli. Ko je zadržao taj eliksir u sebi, ne boji se, već uvek daje prednost životu nad smrti, stradanju i patnji (otuda Sunce u horoskopu predstavlja hrabrost), zaljubljuje se i u kasnijim godinama (jer Sunce zadržava mladost i potrebu za punim srcem), takav čovjek se ne stidi da pokaže sebe drugima bilo delima, rječima ili izgledom, a nekada je i osmjeh takve osobe dovoljan pa da „dobije odgovor da – a da nije ni postavio pitanje”. Jer, Sunce pleni. Osvaja, zavodi bez cilja, ono se širi i prenosi svoj razoružavajući efekat na sve okolo. Budimo iskreni, svi mi želimo biti to Sunce. Jer svi mi, afirmišemo život i otuda smo nepravedni prema sebi kada po njemu gazimo, vređamo sebe i svoj život, odbacujemo ga, govorimo da ga nismo tražili. I svaka druga planeta bi da bude Sunce. Venera će se zato u njega najpre zaljubiti i njemu dati svoju čulnost i lepotu, Mars će ga i zbog Venere i zbog neprikosnovene snage volje mrzeti, Jupiter ga sluša kao najodaniji drug i iskreno voli, savetuje ga da vlada još suverenije i bolje, dodvorava mu se znanjem i ekspandira njegovu moć. Merkur se tek od njega ne odvaja, zato je i najbliži Suncu i nikada ne može otići previše daleko od njega, jer zna lukavi glasnik da bez Sunca ni njegove misli nisu više tako jasne i čiste.Saturn mu okreće leđa, spušta roletne, sklanja se u bolnice, manastire i kampove gde su nesrećni, pokušava Saturn da svetu pokaže kako života nema, da je sve patnja i strah, ali Sunce uporno sija i uči ljude kako da iz tih tamnica izađu. Čak i Ivo Andrić koji je imao Saturna pored Sunca što je njegove rečenice i učinilo ozbiljnim, mudrim, realnim, dosta okrenutim patnji i surovosti vremena koje otima život, napisao je: „Budite radosni kad god vam se za to pruža mogućnost, jer minut čiste radosti ostaje u nama zauvek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti.” I ovom rečenicom je iz pera našeg nobelovca, Saturn kapitulirao pred Suncem.

I zato plaže, pesak i more uopšte nisu imperativ ove godine, već avantura, druženje, poznanstva, novi kontakti, nove spoznaje i uvidi, mnogo događaja koji okupljaju sve koji nisu zaboravili da se smeju i koji su uvek spremnog kofera da krenu negde. Budite zato spremni. Neće biti mnogo vremena za pripreme, pogotovo ako još uvek ne znate tačno gde ćete, onda ste verovatno već u redu za avanturu koja će kada bude objavljena reći „kreni!” Bez odmora i stajanja, sa stotine slika i priča vratićete se u septembru jedri, mladi i preplanuli, samo ako budete pratili ritam srca.

I zato, ne zaboravite – budite Sunce! Budite suvjereni vladari, što vam je već dato da budete u onom polju horoskopa ili znaku u kome se vaše Sunce nalazi. Sunce je uvjek u znaku u kome ste rođeni (Bikovi imaju Sunce u Biku, Blizanci u Blizancima i tako dalje…) a ako imate natalnu kartu, kuća u kojoj je Sunce pokazuje kroz šta ili gde vi možete tako hrabro, smelo, neustrašivo, ponosno na svoj život da sijate i druge očaravate, zavodite bez cilja, a oni će vas svejedno pratiti i diviti vam se. Dobro, neki možda malkice i mrzeti, ali to je očekivano jer nije lako podneti sjaj ako je duša u mraku. A ako ga imate u prvoj kući, onda ste vi personifikacija tog Sunca, vi ste onda dužni da slavite život, da ga oplemenjujete i blagosiljate svakodnevno. Savet svima: oživite maksimalno sebe, svoju ambiciju strasnu da životom potpuno vladate, pa poput Sunca ponekad i „zađite”,ali kada drugi pomisle da ste nestali i povukli se, vi granite još blistaviji!

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)