Prva kuća

horoscope guru

Karakteristike prve kuće:

Moderni naslov: Kuća samoga sebe
Latinski moto : Vita – Život
Kvaliteta: Kardinal
Vodeći znak: Ovan
Planirajuća planeta: Mars
ključne riječi: Tjelesni izgled, osobine, karakteristike, prvi dojmovi.

1. kuća poznata i kao kuća Sebe, kuća je osobine koja se uspinje . Predstavlja uzlazni znak na istočnom horizontu koji najavljuje nečije rođenje, Interpretirajući 1. kuću u zoru i prvim počecima, lako se može doći do zaključka da Kuća Sebe radi upravo o novim počecima. Međutim, ovi prvi počeci također su usredotočeni na subjekt / ja. Radi se o samootkrivanju i otkrivanju tko ste kao osoba. Radi se i o pronalaženju što ćete postati u budućnosti. Drugim riječima, Prva kuća želi ostvariti konačni potencijal subjekta. Postati istinski i jedinstven pojedinac jedan je od najvažnijih zadataka koje bilo koja osoba mora poduzeti tokom svog života i taj se čin ostvaruje kroz Prvu kuću.

Svojstvene osobine koje osoba posjeduje često se nazivaju “ličnost”. To je ono na što se Prva kuća bavi, ali također utječe na nečiji opći pristup životu. Predstavlja zbroj vlastitog bića i predstavlja tko smo svijetu. I unutarnjim i vanjskim aspektima naše osobnosti upravlja Prva kuća kroz naše lice i fizičko tijelo.

Osim što je usredotočena na individualnost, Prva kuća također vlada djetinjstvom čovjeka. Svako iskustvo koje smo imali kao djeca sve do našeg nastanka u svijetu ovdje se razmatra, jer tko smo u samom startu, u konačnici će oblikovati ono što ćemo postati do kraja života.

Ukratko, domena Prve kuće je osoba koja je u procesu postajanja. Ne obraća se samo našim internim iskustvima, već i našoj osobnosti i prezentaciji svijetu. To je kuća koja upravlja našim bitnim kvalitetama, našom sklonošću prema životu, ponašanju i našim osnovnim senzibilitetima. Prva kuća govori o čovjekovim unutarnjim iskustvima i o našem ili njegovom vanjskom tijelu.

Prva kuća usklađena je s Ovnom i planetom Mars.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)