Poravnavanje planeta

horoscope guru

Vjerojatno svi znate tko su bili Maye – indijanski narod domorodačke Amerike. Bili su veliki poznavaoci astronomije, matematike. Njihov kalendar je bio nevjerojatno precizan, čak više nego naš. Prema poretku Mjeseca, Sunca i planeta mogli su točno predvidjeti pomrčinu Sunca tisućama godina unaprijed!

Ono što nas zanima je datum 21.12.2012.g i što će se tada dogoditi. Toga dana Zemlja će biti poravnata sa Suncem i središtem Mliječne staze, tj crnom rupom u njezinom središtu. Astronomski događaj koji se javlja jednom u 25.800 godina! Također, dogodit će se i poravnanje osi Zemljine rotacije sa središtem naše Galaksije. To se događa jednom u 26.000 godina. U kozmologiji Maya postoji 5 velikih ciklusa, svaki od njih traje 5125 godina. 4 takva ciklusa su prošla. I svaki od tih ciklusa završio je uništenjem. 5.ciklus završio bi 21.12.2012.g. Prema vjerovanjima Maya tamna pukotina u Mliječnoj stazi je ulaz u Podzemni svijet. Sa središtem te pukotine Sunce će biti poravnato toga dana.

Zapravo je dosta teško tumačiti to proročanstvo Maya kao dan kada će nestati svijeta! Možda je taj dan obilježen kao važan u smislu nekog novog početka, neke nove ere. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da taj datum predstavlja kraj. Maye ga opisuju kao „Apokalipsu“, ili otkriće. Opisivali su svaki od velikih ciklusa, predviđajući budućnost sa velikom točnošću. Ono što nas brine kod ovog proročanstva jest činjenica da za nadolazeće razdoblje nisu napisali ništa. Za njih kao da svijet ne postoji nakon 21.12.2012.

Nitko nezna što će se dogoditi i kako će to utjecati na Zemlju. Geofizičari imaju teoriju da će se dogoditi preokretanje magnetskih polova Zemlje, tj da će se zamjeniti magnetski polovi Zemlje sa Sjevera na Jug, te sa Juga na Sjever. To će uzrokovati katastrofe diljem svijeta: poplave, erupcije vulkana, potrese.

Polovi su se mjenjali i prije, svakih 400.000 godina, dok je zadnji takav događaj bio prije 730.000 godina, što znači da smo već poprilično prekoračili rok. Takav događaj može se dogoditi u svega nekoliko sati, a tada bi mogao uzrokovati katastrofe i masovno izumiranje vrsta na Zemlji. Ne samo da neznamo dovoljno o promjeni polova, znanstvenici neznaju točno ni kako se naše magnetsko polje stvara. Dugo se smatralo da je to posljedica kretanja željezne jezgre Zemlje, dok nedavna istraživanja predlažu da bi to mogla biti posljedica naših slanih oceana.

Zemljino magnetsko polje smanjuje utjecaj Sunčevog zračenja. Osobito je važno da znatno smanjuje utjecaj smrtonosnog, ultraljubičastog zračenja. Smatra se da bi za vrijeme svake promjene polova taj magnetski štit oko Zemlje nestao, a na što ukazuje nestanak nekih i postanak, zbog mutacije, novih vrsta istovremeno s promjenom magnetskih polova.

Proročanstvo Nostradamusa: Nostradamus je živio u svijetu sa 13 znakova zodijaka, za razliku od naših 12. Taj 13. „tajni“ znak Opiuchus nalazio se između Strijelca i Škorpiona. Prema numerolozima 13 je najnesretniji broj. Ovo sazvježđe siječe središte galaksije u trenutku spomenutog poravnanja. Nostradamus je živio u vrijeme kada nisu znali da galaksije uopće postoje. Prema njemu, smak svijeta će se dogoditi kada Zemlja padne u rascjep između Strijelca i Škorpiona. Što je, opet, točno u vrijeme poravnanja.

 Ne možemo reći da ovi astrološki događaji nisu od velikog značenja za našu povijest, bez obzira na ishod! Možda se toga datuma ništa značajno neće dogoditi, a možda nas zadese brojne katastrofe. U svakom slučaju ne možemo utjecati na događaje koji su daleko veći od nas samih. Mi smo ovdje zapravo samo promatrači koji se nadaju da će toga dana biti sunčano i vedro, i da ćemo ipak navečer leći u svoje krevete i dočekati jutro. A ako se u 11:11 sati nešto čudno počinje događati na nebu možda nam ne preostaje drugo nego uzeti kokice, sjesti na travu i promatrati show! Ionako nemamo kuda pobjeći.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)