PLUTON U JARCU

horoscope guru
Pluton
Pluton

Prirodni je vladar znaka Škorpiona, te se povezuje s 8. kućom horoskopa (promjene, smrt i obnova, naslijeđe, miraz, novac drugih ljudi, bankarstvo). Znak Jarca označava sve vladajuće strukture moći, one koji dominiraju i u čijim se rukama nalazi koncentracija najvećeg utjecaja na svijet. Danas su to trustovi, banke, SAD kao sila koja svojom politikom i ekonomijom utječe na velik dio svijeta.

Zanimljivo bi bilo vidjeti što se događalo u posljednjem tranzitu Plutona po Jarcu. Vratimo li se daleko u prošlost, Pluton je na ovom mjestu Zodijaka (gdje će se zateći idućih 15-tak godina) bio negdje oko 1770 (baš te godine bio je na sredini Jarca). Znači njegov tranzit je trajao plus, minus 7,8, godina, tamo negdje 60-tih, 70-tih, pa i 80-tih godina 18. stoljeća. Vrijeme je to prve industrijske revolucije čiji počeci sežu u drugu polovicu 18. stoljeća kroz takozvano „doba pare“ i poklapaju se baš s godinama tranzita Plutona po Jarcu. Wattov izum parnog stroja, a kasnije i razvoj prijevoznih sredstava kao što su lokomotiva i parobrod, svakim danom donosili su nešto novo. Ono što je uslijedilo iz temelja je promijenilo sliku svijeta i odnos moći. Potkraj 18. stoljeća umjesto manufakturnih radionica s malo strojeva i radnika, formiraju se tvornice i počinje razvoj industrije. Ustoličuje se kapitalizam kao novi svjetski poredak. Uz sve je krenulo i onečišćenje okoliša, dotad gotovo nepoznato. Također i velike migracije iz manje razvijenih regija u one razvijenije, iz Europe u Ameriku koja je polako i sve više dobivala na značaju.

Što će se dogoditi danas, odnosno u idućim godinama? Ono što je Pluton izgradio, vjerojatno će srušiti, no ne zato da bi nastao smak svijeta od kojeg neki strahuju, nego zato da bi opet izgradio nešto novo i drukčije. Takva mu je priroda. Svjetski poredak je zreo za promjene, jer je malo vjerojatno da ovakav može opstati. Vjerojatno će i ovo biti proces koji će kroz idućih 15-tak godina promijeniti stil života, a naročito odnos snaga u svijetu.

Osim što će utjecati na prije opisana područja, Pluton će djelovati i na pojedine znakove na individualnoj razini. Kako se radi o sporijem i dugoročnijem tranzitu, njegov utjecaj je upečatljiviji na kolektivnoj razini, no kad se radi o pojedinicima u čijim je natalnim kartama ovo nebesko tijelo naglašeno, na takve osobe utjecat će više nego na ostale. No na sve nas djelovat će mijenjajući nam uvjete života (koje pak diktiraju i centri moći koji će proći proces dubokih promjena). Kod svakog pojedinog znaka tranziti Plutona vežu se uz određenu „prirodnu“ kuću znaka, pa se može reći da će njegova zračenja tu ispoljiti određene vibracije. Svaki znak će promjene doživjeti kroz određenu temu (povezanu s kućom horoskopa). Pogledajmo kakve.

Ovnovi će vibracije plutonovih promjena najviše osjetiti na području statusa i karijere. Mnogi će promijeniti svoje liste prioriteta i na prvo mjesto postaviti nešto drugo, nešto što im dosad nije bilo važno, a sad će dobiti na značaju. Neki će promijeniti životni pravac i cilj, bilo po vlastitoj volji, bilo zato jer će ih život na to jednostavno natjerati. Pitanje poimanja autoriteta bit će jedna od njihovih glavnih tema. Bit će i onih koji će se napokon odlučiti za očinstvo.

Bikovi bi iz temelja mogli promijeniti pogled na svijet i život, te preuzeti neku sasvim novu životnu filozofiju. Bit će i onih među njima koji će dubljim spoznajama zaključiti da se trebaju obratiti i primjereno tome, promijeniti religiju. Neki će pak odlučiti otići na put oko svijeta, a bit će i onih koji će se jako zauzeti za stipendiju ili će upisati doktorat ili slično.

Blizanci će napokon staviti točku na „i“ kad se radi o njihovom poimanju odnosa s drugima. Taman kad će pomisliti da im je sad sve jasno, okuražit će se na nove promjene. No ovaj put tema neće biti odnosi, nego duhovna obnova, istraživanje nestajanja i nastajanja, interes za smrt i reinkarnaciju. No jednako snažno zainteresirat će se i za bankarstvo, ulaganja novca, mešetarenja na tom polju, a bit će i onih koji će imati posla s naslijedstvom ili mirazom.

Rakovi će morati iz temelja mijenjati svoje shvaćanje osobnih odnosa, a posebno onih prema partneru (partnerici). Nekima će napokon „sjesti“ kakva veza treba biti, dok će drugi dubokim procesom preispitivanja doći do najboljeg rješenja za oblik odnosa kakav žive. Bit će i onih koji će se odlučiti na konkretne promjene povezane s tom temom. Moguće je i da će se sama situacija i životne okolnosti tako složiti, da će morati nešto mijenjati u svojim odnosima.

Lavovi će u narednim godinama vjerojatno promijeniti svoje životne navike. Mnogi će se odlučiti ostaviti poroka kao što su pušenje, piće, droga. Počet će više brinuti o vlastitom zdravlju, otkriti novi stil prehrane, neki spontano i svojevoljno, a neki zato jer će ih život i stanje prisliliti na to. Bit će i onih koji će mijenjati radne navike ili okolnosti na radnom mjestu, bilo da se radi o promjeni radne sredine, bilo o promjenama u samom načinu rada.

Djevice će mijenjati svoj odnos prema djeci i mladima. Dubokom analizom samo njima svojstvenom, oni će doći do novog pristupa prema djeci, pa će biti onih koji će se odlučiti za roditeljstvo ili za promjene u stilu pedagogije. Oni među njima koji se bave sportom mogli bi promijeniti sport, klub, trenera ili način treniranja. Zabavljači i estradnjaci mijenjat će iz temelja svoj stil nastupa.

Vage će proces promjena najviše osjetiti u domaćem kućnom okruženju. Neki će promijeniti adresu, preseliti se ili obnoviti postojeći stan ili kuću. Bit će i onih koji će promijeniti svoj odnos prema domu i obitelji, bilo da se odluče osnovati je, napustiti ili joj drukčije pristupati, ovisno o rasporedu planeta u natalnoj karti. Neki će pak mijenjati svoj odnos s mamom.

Škorpioni će mijenjati svoj odnos s braćom, sestrama ili rodbinom. U nekim slučajevima konačno će se postaviti prema spomenutim osobama onako kako su odavna željeli. Drugi će se odlučiti napokon položiti vozački ispit ili promijeniti prijevozno sredstvo. Odnosi sa susjedima i bližom okolinom također će pretrpjeti promjene, kao i način komunikacije. Ovo posljednje mijenjat će se vjeroajtno u korist intuicije i onih skrivenih signala koji će još više dobiti na značaju.

Strijelci će definitivno mijenjati stanje na svom bankovnom računu. Zvuči banalno, no radi se o temeljitoj promjeni načina zarađivanja, puteva kojim dolazi novac ili slično. Također će im se iz korijena promijeniti i osjećaj o vlastitoj vrijednosti, pa će se prilično osvijestiti o tome što je to što im zapravo nešto znači, a što im je bezvrijedno. Bit će i onih koji će se pozabaviti temama nekretnina. Možda će nešto morati prodati ili će doći u priliku da nešto kupe.

Jarci će osjećati promjene na svim razinama, jer se tranzit događa u njihovom znaku. Kod njih je zapravo sve otvoreno i sve je moguće. Ipak, njih same promjene će najviše dotaknuti na osobnoj razini, pa je izgledna promjena osobnosti, a onda posljedično i stila življenja, stuatusa i pozicije u društvu. Neki će napokon doći na svoje i početi živjeti i raditi ono što su oduvijek željeli, dok će biti i onih koji će pritisnuti pod naletom novih okolnosti morati mijenjati sebe.

Vodenjaci će u idućim godinama imati dublje uvide. Telepatija, osvješćivanje najdubljih razina podsvijesti, prepoznavanje onih najsuptilinijih vibracija koje rijetko tko vidi, postat će im svakdnevna pojava. Primjereno tome utjecaj njihove podsvijesti (koju će ih temelja osvijestiti, a onda moći i mijenjati), svakako će im utjecati na život i uplitati se u sve njihove životne odluke više nego ikad do sada. Nekima bi mogle isplivati i one neugodne duboko potisnute stvari iz podsvijesti.

Ribe će promjene osjetiti kroz promjene u odnosima s prijateljima. Tako će otkriti da im neki prijatelji zapravo to i nisu, ili obratno. U skladu s tim duboko će razmišljati i drukčije se postaviti prema prijateljima i poznanicima. Neka će prijateljstva možda i puknuti. Bit će i onih Riba koje će promijeniti svoje hobije, otkriti neke nove ili istupiti iz nekih neformalnih organizacija, te se učlaniti u nove. Umirovljenici Ribe mijenjat će iz temelja nešto povezano s njihovom penzijom.

I na kraju recimo i to da se sve opisano neće događati preko noći, nego da se radi o procesu od 15-tak godina. Ako „snimite“ situaciju danas i onu za 15 godina, jasno ćete uočiti golemu razliku.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)