PLANETI I UTJECAJ NA ŽIVOTNU DOB

horoscope guru

Različiti planeti utječu na različita razdoblja u životu a svaku dob karakteriziraju zadaće i koje ovise o djelovanju jednog od sedam planeta.
Prema astrologiji, na različita razdoblja života čovjeka utječu različiti planeti. Tako je i čovjekov život podijeljen na sedam etapa: dob Mjeseca (od 0 do 7 godina), dob Merkura (od 7 do 14), dob Venere (od 14 do 21), dob Marsa (od 21 do 35 – dvostruki Uranov ciklus), dob Sunca (od 35 do 42), dob Jupitera (od 42 do 56) i dob Saturna (od 56 do 70 – dvostruki Uranov ciklus).
Napredak čovječanstva produljio je prosječnu životnu dob, te dob Saturna više nije posljednja. Nakon nje nastupa osma dob, dob Urana, prvog od planeta tzv. novog ili modernog doba, Urana, Neptuna i Plutona.

DOB MJESECA
Mjesečevu dob odlikuje izvanredna osjetljivost .Dijete kroz svoje roditelje gleda vanjski svijet, nesamostalno je i vrlo znatiželjno. Djetinjstvo se u današnje vrijeme skratilo, a djetetov životni ritam ubrzao. Najviše je tomu pridonijela televizija kao medij preko kojega dijete ulazi u izravan dodir sa stvarnošću. Televizija, poput drugih umjetnih stimulansa, djecu brzo učini dovoljnima samima sebi. Posljednjih godina i računala uzimaju dječju pozornost raznim igricama i virtualnim svijetom Interneta.

DOB MERKUA
Ušavši u ove godine djeca se moraju suočiti sa strogim pravilima ponašanja i naučiti vještine komunikacije.
Za razliku od dječaka, djevojčice već u igri moraju pokazati svoju ženstvenost, a u pubertetu ta razlika je pojačana podjelom stvari na “muške” i “ženske”. Adolescencija i seksualnost, koji su prije bili obavijeni velom misterije, više nisu tabu pa adolescenti često iskuse stvari koje su nekad bile dijelom kasnijih doba.I granice puberteta su se u današnje doba pomakle pa djeca ranije ulaze u pubertet.

DOB VENERE
Venera simbolizira ljubav, erotiku i estetiku pa ljubav dominira u ovom razdoblju, kao i izražavanje putem odjeće i cjelokupnog vanjskog izgleda.
Prva erotska iskustva gotovo se redovito događaju upravo tada. Seks je u ovoj dobi nekad bio zabranjen, a kada se djevojka zaljubila, morala se udati.Danas to više nisu imperativi življenja u žena, a nestale su i predrasude vezane uz odnos spram ljubavi.

DOB MARSA
Dob Marsa karakterizira bunt protiv svih autoriteta i stege, te nalaženje vlastitog puta koji je često suprotan onome što roditelji žele.
U astrološkom smislu ovo je doba zrelosti i samodokazivanja, kako na intimnom, tako i na poslovnom planu. Kao planet, Mars je, pak, simbol seksualne želje i snage pa se potvrda vrijednosti i zrelosti traži i na ljubavnom  planu.

DOB SUNCA
Nekad smatrano razdobljem neizbježnog propadanja ženine ljepote i privlačnosti, danas je to dob koja donosi prve velike plodove rada i društveni prestiž.
U tom životnom razdoblju dolazi do analiziranja ostvarenog u životu. Osoba koja je izgradila karijeru i društveni status, odrekla se obitelji, počinje se preispitivati da li sve to vrijedilo truda. Javlja se nostalgija za bezbrižnim sentimentalnim odnosom, ali i svijest o prednostima života u neovisnosti.

DOB JUPITERA
U ovoj dobi doseže se vrhunac životne zrelosti, nakon čega slijedi lagano opadanje moći, a kod žena i neugodno razdoblje menopauze.
Dob Jupitera je razdoblje ključnih transformacija i vrijeme odluke hoće li se život nastaviti prema mirnoj, spokojnoj i bogatoj starosti ili prema tuzi i samoći.

DOB SATURNA
Planet Saturn simbol je starenja, usporavanja životnih funkcija, samoće i mudrosti. Nekad je sudbina muškaraca i žena u toj životnoj dobi bila briga o unucima. Napredak medicine i tehnike usporio je, međutim, tjelesno starenje, no pomaci su se osjetili i na psihološkom planu. Mnoge se starije osobe u današnje vrijeme odlučuju i dalje ostati profesionalno aktivne ili prihvaćaju neki honorarni posao umjesto da budu samo dobre bake i djedovi.

DOB URANA
Uran upućuje na ostvarivanje viših stanja svijesti. Muškarci i žene su u ovoj dobi života najčešće nezaštićeni starci, više nalik djeci i većinom ovisni o svojim bližnjima. Međutim, napredak društva omogućuje im neovisan život i sigurnost. Prema medicinskim statistikama, mnogi su muškarci i žene te dobi još intelektualno pa i seksualno aktivni, a ima čak i onih koje se odluče na pothvat koji im nije pošao za rukom prije u životu.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)