Peta kuća

horoscope guru

Karakteristike pete kuće:

Moderni naslov: Kuća zadovoljstva
Latinski moto: Nati – Djeca
Kvaliteta: fiksni
Vodeći znak: Lav
Planirajuća planeta: Sunce
ključne riječi: Igre, kockanje, djeca, ljubav, seks, kreativnost

Peta kuća poznata je i kao Kuća užitka. Međutim, u ovom je kontekstu značenje užitka usko povezano s kreativnim djelima, poput rekreacije, umjetnosti i kulture. Kreativni život je onaj koji se ne bavi samo osobnim zadovoljstvom, već i samozadovoljstvom. U određenom smislu, ova kreativna snaga postavlja pitanje: “Da li se osjećam dobro?” Odgovori na takvo pitanje potpadaju pod domenu Petog doma.

Ako se analizira filozofskijim pristupom, čin uživanja u užitku može se učiniti korak dalje. Ovaj korak vodi nas ka konceptu romantike i romantičnih poslova, koji također spadaju u domenu Pete kuće. Emocionalni užitak može se steći kreativnim naporom, ali može se dobiti i kockanjem.

Čin preuzimanja rizika, bilo da se radi o ljubavi, financijama ili samom životu, proizlazi iz izračunate želje za postizanjem ugodnog ishoda, tako Peta kuća promatra čin kockanja. S obzirom na takve osobine, može se smatrati da Peta kuća uživa u mnogim užicima jer kontrolira sve životne igre i hobije. Peta kuća pokazuje da se život ne odnosi samo na biti ili djelovanje, već i na zadovoljstvo u onome što obično radimo.

Od posebne važnosti za Peti dom su djeca. Djeca su važna jer simboliziraju kreativnost. Naša djeca su produžetak nas samih i za mnoge ljude negovanje nečije djece kreativna je i ugodna aktivnost. Želimo svojoj djeci pružiti dobru ostavštinu tako što će im pružiti glazbu, ples, kazalište, znanost i književnost. Te stvari služe svrsi obogaćivanja emocija kao i čistog zadovoljstva, koje su glavne značajke Pete kuće.

Peta kuća usklađena je s Lavom i Suncem .

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)