PAZITE SE ČUDNIH STVARI I MJESEČEVOG FENOMENA U SUBOTU

horoscope guru

Znanstveni izraz za taj fenomen je “mjesec u perigeju”. Perigej je točka na putanji nekog tijela u orbiti oko Zemlje u kojoj je tijelo najbliže Zemlji.

Ako vas noćas probudi mjesečina,i ako poželite ustati iz kreveta i pogledati Mjesec,sigurno ćete imati što i vidjeti jer ovaj majski super mjesec bit će veći 14 posto a i svjetliji za nekih 30 posto od svih drugih punih Mjeseca u godini. Znanstveni izraz za taj fenomen je “mjesec u perigeju”. Perigej je točka na putanji nekog tijela u orbiti oko Zemlje u kojoj je tijelo najbliže Zemlji.

Američka svemirska agencija NASA najavila je da će Mjesec varirati u veličini, zbog ovalna oblika mjesečeve orbite. Mjesec slijedi eliptičnu putanju oko Zemlje koja je s jedne strane perigej, oko 50.000 km bliže od druge (“apogej”). Puni mjesec u perigeju Mjesečeve orbite čini ga iznimno velikim i svijetlim.

To isto će biti 5.svibnja u 17 i 34 minuta,kada Mjesec će doseći perigej.Za minutu kasnije Mjesec će se posložiti sa Zemljom i Suncem i biti pun u svoj svojoj veličanstvenosti za naše oko.Iz NAS-e kažu da je vrijeme savršeno.

Kad Mjesec bude u blizni horiznota tada će se ova pojava najbolje vidjeti. Mjesec nisko na horizontu izgleda neprirodno velik kada sije kroz drveće, zgrade i druge objekte na Zemlji. U subotu 5.svibnja ovaj Mjesečev fenomen pojačat će i sam pun Mjesec koji je sam po sebi velik.

U narodu postoji vjerovanje da za punog Mjeseca dešavaju se čudne stvari.Pojačava se i broj kriminala,prijema u bolnice,ali i ideja da pun Mjesec uzrokuje psihičke smetnje vuče se još iz srednjeg vijeka.Ako vam se događaju u subotu čudne stvari ili nepredviđene situacije ova pojava je mogući uzrok toga.Postoji i vjerovanje da gledanje u Tarot i gatanje za punog Mjeseca daje vrlo zanimljive odgovore za budućnost,naročito onu uz ljubav.

Mjeseci u perigeju su česti,a Mjesec postaje pun u roku nekoliko sati i najbliže Zemlji. Takva zadnja pojava zabilježena je 19. ožukla 2011 godine,a tada je Mjesec bio skoro 400 km bliže Zemlji nego što će biti 5.svibnja 2012.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)