Opozicijski znakovi

horoscope guru
Suprotni znakovi
Suprotni znakovi

Odnosi opozicionih znakova uvijek su složeniji nego neki drugi. Kod kvadrirajućih znakova odbijanje je uobičajeno jasno, kod onih koji su u trigonu sklad se vrlo brzo prepoznaje i suradnja teče bez većih prepreka, no kod opozicionih, odnos je uvijek složeniji. Radi se o tome da jedno ima ono što drugo nema, pa ako su oboje dovoljno otvoreni da se prepoznaju, može doći do izvrsnog razvoja kako pojedinaca, tako i vrlo bogate veze u kojoj jedno nadopunjuje drugo i potiče ga na izazove do kojih sam ne bi stigao. Obratno, ako se zatvore, negdje u dubini duše njihova intuicija zna da bi ovo mogao biti pravi vatromet, ali ako si ne dopuste da uđu u cijelu priču, to su oni susreti u kojim uvijek nešto tinja u zraku, ali se ne ostvari zbog zatvorenosti obje osobe. Evo na što treba obratiti pažnju u svakom od šest mogućih kombinacija.

OVANVAGA

Ovan će uvijek pokretati neodlučnu Vagu. On će se pak umirivati njenom ravnotežom i učiti o pravilima diplomacije koje mu nedostaju. Vagina Venera i Ovnov Mars uvijek su povezani kao jedinstvo suprotnosti i stvaraju skladnu cjelinu koja nikad nije dosadna. Problem može nastati kad je Ovan u fazi akcije, a Vaga teži ka miru i blagoj pasivnosti. Tada moraju ići na kompromis kojem obično Vaga može podučiti Ovna. Dobro je što je Ovan uvijek otvoren i spreman za novo, a Vaga je prijemčiva i živi za drugog, pa će prihvatiti i neke njegove izazove. Uz takav stav, oni mogu gotovo sve.

 

BIK – ŠKORPION

Ovo je prilično erotična kombinacija jer oboje vole uživati u životu i u ljubavi, a posebno u erotici. Senzulani su i uvijek će se naći u seksu, no problemi mogu nastati zbog toga što oboje mogu biti posesivni i ljubomorni. Škorpion će to pokazati otvoreno, a Bik će ključati u sebi. Ukoliko nađu pristojan sporazum u stilu „ne čini ono što ne bi želio da tebi netko čini“, ova veza može potrajati zaista dugo. Razlika je u temperamentu. Škorpion je žestok iako sve može raditi skriveno, a Bik umiljuje, utopljava, ugodan je i otupljuje Škorpionovu oštricu. Tako se nadopunjuju.

 

BLIZANAC – STRIJELAC

Ovo dvoje će se uvijek složiti ako treba nekamo otputovati. Blizanac će pričati, a Strijelac šutjeti i filozofski razmišljati. Oboje su otvoreni i društveni, a problem može nastati jer je Blizanac prizemljeniji i sklon traču, dok se Strijelac uvijek nastoji uzdići u plemenitije razine, pa mu neke dnevne stvari mogu djelovati banalno. Opet se mogu i nadopuniti, jer će Strijelac potaknuti Blizanca da nadilazi granice, dok će Blizanac spuštati Strijelca među ljude i u svakodnevnicu (kako ne bi odlutao u pustinjaka). Važno je da odrede zajednički pravac razvoja i putovanja jer se može dogoditi da svatko završi na svom kontinentu, pa da veza bude preko maila. No oni i tako mogu funkcionirati.

 

RAKJARAC

Ovo je duboka i iskrena veza. Oboje su ambiciozni, premda to kod Raka ne izgleda tako, odnosno njemu uspjeh teče nekako prirodno, kao da se nije ni trudio. No istina je drukčija. Jednako se trudi, ali je popularniji nego Jarac. Ovo dvije uvijek teže obitelji i karijeri, pa dok Jarac radi po cijele dane, Rak će brinuti i graditi njihov topli dom. No nije nemoguće i obratno. Problem može nastati u fazama, kad npr. oboje imaju intenzivniji period karijere, pa netko treba podmetnuti leđa za obitelj. Obično je to Rak. Jarčevu poslovnost oplemnjuje Rakova nježnost, ali i Jarac Raku pruža sigurnost koja mu nerijetko nedostaje.

 

LAVVODENJAK

Ovo je idealan par za domijenke i sve vrste zabava gdje treba biti viđen. Dok prvi obožava publiku, drugi je dovoljno lud da cijelu stvar začini nekim originalnim rješenjem tako da je privlačenje pažnje zagarantirano. A oboje to vole. Idelani su za zabave, umjetnost, kreativu, ali i liberalniju pedagodiju. Lav voli djecu, ali Vodenjak neće dopustiti da budu sputana. Tu može nastati problem, jer Lav voli nametati svoje principe, pa tako i partneru. Vodenjak će se praviti lud dok ide, a onda može otkačiti i otići u svoju slobodu. No isto tako se može vratiti svom „Suncu“ jer će mu brzo nedostajati njegova toplina.

 

DJEVICARIBE

Ovo je veza u kojoj nerijetko ne nedostaje nadmudrivanja. Oboje nisu agresivci, nego češće intelektualni tipovi, pa sve ide na sitno. Mogu dugo imati nerašćišćene odnose jer nemaju previše hrabrosti. I dok Djevica voli sve što je uredno, precizno i svaka sitnica mora biti na svom mjestu, kod Ribe je upravo obratno. Njen svijet snova je važniji nego apotekatska sklonost životu. Ako prepoznaju da jedno drugo mogu obogatiti, da Riba uz Djevicine osobine može postati organiziranija i spremnija na svakodnevni život, kao i to da Djevica uz Ribu može malo olabaviti od rutine i razviti neke nedokučive osobine poput vjerovanja (a manje provjeravanja), život bi im obojima.mogao postati kvalitetniji. U suprotnom, uvijek se radi o prigovaranjima i vječim svađanjima, i to obično oko nevažnih stvari ili oko gluposti.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)