NEPTUN U KUĆAMA- zodijaka

horoscope guru

Neptun u prvoj kući
Ukazuje na osobe koje su sklone nešto skrivati,čuvaju tajnu u sebi. One teško pronalaze sebe, zbrkane su i nemaju jasan cilj pred sobom. Imaju jako delikatan i osjetljiv živčani sistem. Njihova priroda je takva da ispoljavaju širok raspon osjećanja, od duboke depresije do nekontrolisanog ushićenja. Nesebične su i osjećaju veliku ljubav prema čovječanstvu. Čeznu za putovanjima u daleke i egzotične zemlje.

Neptun u drugoj kući
Ovo su pomalo ćudljive osobe ali sa sposobnošću kreativnog djelovanja. Imaju dobar ukus, osjećaj za oblik, formu i takt. Nemaju jasan osjećaj za novac i često neuobičajene izvore prihoda. Ponekad je riječ o tajnom i nelegalnom novcu. Loše su sreće u špekulacijama. Mogu ostvarivati zaradu kroz poslove vezane za vodu. Nedovoljno su izdržljive i često prisežu stimulativnim sredstvima, alkoholom, nikotinom.

Neptun u trećoj kući
Riječ je o osobama koje imaju razvijenu sposobnost razumijevanja za druge ljude, zahvaljujući ponajprije svojoj osjećajnoj prirodi. Imaju naglašenu fantaziju i maštovitost pa ih to može odvesti na pogrešne zaključke i zamagliti um. Njihova priroda je jako mistična, takve su im sklonosti i težnje. Zainteresirani su za duhovni život i spiritualni razvoj. Povremeno mogu biti jako nadahnuti i kreativni. Skloni su obmanjivanju i samoobmanjivanju.

Neptun u četvrtoj kući
Može ukazivati na nejasnoće u porijeklu osobe, ili neke tajne u vezi sa tim. U svakom slučaju postoji neka obiteljska tajna. Osoba ima nježnu i osjećajnu prirodu. Njena duhovna percepcija je na izuzetnom nivou i ima duhovnu potrebu unutrašnjeg jedinstva sa drugima. Melankoličnog je temperamenta i ne baš stabilnog karaktera. Sklona je razočarenjima i pati zbog njih. Odgovara joj život pored vode ili na otoku. Ponekad u životu ima problema sa vodom.

Neptun u petoj kući
Ove osobe osjećaju veliku ljubav prema ljepoti i umjetnosti. Sklone su obožavanju i idealiziranju voljene osobe, odnosno platonskoj ljubavi. Često više sanjaju i maštaju o ljubavi nego što se u praksi trude da je ostvare. Imaju brojne planove, puno želja i puni su entuzijazma. Jako su zavodljive i vjernost im nije jača strana. Ponekad znaju pretjeratii pa svoju strast usmjere u pogrešnom pravcu.

Neptun u šestoj kući
Krasi ih intuitivno razumijevanje drugih ljudi. Zato često posjeduju i iscjeliteljske sposobnosti, odnosno na druge ljude djeluju umirujuće i pozitivno. U njima je odličan spoj intelekta i inspiracije. Zbog toga su odlični u planiranju. Međutim, ne uklapaju se najbolje u timski rad i znaju biti previše cjepidlake. Jako su ojetljivi i to ih navodi da se povlače iz javnosti, ili bar da joj nisu skloni.

Neptun u sedmoj kući
Osobe sofisticirane prirode. Imaju prefinjena osjećanja o ljubavi, umjetnosti i životu. Idealiziraju svog partnera i ponekad ne vide jasno osobu koju su odabrali za suputnika. Nisu imuni na tajne veze unutar braka. Često se razočaraju u brak i partnera. Aktivni su dio nekog udruženja ili zajednice. Znaju biti nerealni, i prave greške. Imaju donekle čudan odnos prema javnosti, znaju biti tajanstveni i povučeni.

Neptun u osmoj kući
Nevjerovatno izoštrena čula posjeduju osobe u čijoj natalnoj karti se Neptun nalazi u osmoj kući. Realnost oko sebe poimaju na instinktivnom nivou. Često posjeduju medijske sposobnosti, a u svakom slučaju su zainteresirani za metafizičke sposobnosti. Ponekad sasvim pogrešno postupaju, ne vodeći računa o svojim interesima i ne prepoznajući ih. Imaju sklonost prema depresivnim stanjima i psihičkim bolestima.

Neptun u devetoj kući
Osobe jake duhovnosti i posebnog kova. Imaju sposobnost  predosjećanja događaja, čitaju misli drugih ljudi. Teže k višim znanjima, posjeduju aktivan um i inspiraciju. Puni su planova i želja. Zbog toga su ponekad u konfrontaciji između želja i mogućnosti. Vole putovanja u daleke zemlje, preko mora. Imaginacija im je ponekad prevelika pa mogu dovesti sebe u stanje samoobmane. Neovisni  su i na svoju ruku.

Neptun u desetoj kući
Ukazuje na osobe koje ne znaju sebe predstaviti u javnosti. O njima drugi imaju pogrešno mišljenje i vide ih u pogrešnom svjetlu. U stvari, oni su sposobni da duboko i temeljno znanje stvarnost. Imaju izražene instinkte i znaju ih staviti u službu praktičnih stvari. Da bi došli do cilja skloni su se služiti nedozvoljenim sredstvima. Zato se među ovakvim osobama susreću i nečasne osobe i kriminalci.

Neptun u jedanaestoj kući
Ove osobe često posjeduju neobično privlačne osobine. Zrače duhovnošću i slobodom, a um i duh su im sposobni za pokretanje promjena. Imaju plemenite i uzvišene ciljeve, puni su nada i želja. Tragaju za duhovnim jedinstvom i pripadnici su duhovnih organizacija. Ipak, često su vrlo nestabilni i skloni iznenadnim velikim promjenama učenja ili vjere. Znaju zapostaviti partnera pa je on primoran da se sam snalazi.

Neptun u dvanaestoj kući
Siguran znak za sklonost ka umjetnosti. Veliki broj vrhunskih slikara, muzičara, ali i drugih vrsta umjetnika imaju Neptun u dvanaestoj kući. Inače, to su osobe sklone sanjarenju, misticizmu, povučene u sebe. Ponekad posjeduju osobinu vidovitosti. Sve u njihovom životu je obavijenu velom tajni i odvija se skriveno od očiju javnosti. Mogu imati naglašenu sklonost prema pušenju, alkoholu, narkoticima, ali i drugim patološkim usmjerenjima.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)