Nakon 800 godina ponovo na nebu „Božićna zvijezda“

horoscope guru
pixabay.com

Zanimljivo poravnavanje Jupitera i Saturna donosi fenomenalan događaj na nebu „Betlehemska ili Božićna zvijezda bit će vidljiva 21. prosinca.

Nakon 800 godina „Božićna zvijezda“ osvijetlit će nebo. Zbog poravnavanja Jupitera i Saturna 21.12.2020. imat ćemo pravi spektakl na nebu. Ovaj rijedak događaj zadnji puta viđen je u srednjem vijeku.
Jupiter i Saturn će se približiti toliko jedno drugome da će izgledati poput „dvostrukog planeta“ te će ova konjunkcija dati jednu super jaku svjetlost na Zemlji. Zadnje ovakvo poravnavanje bilo je 4. ožujka 1226. godine.
Ova nevjerojatna pojava na nebu poznata je i pod nazivom „Božićna zvijezda“ ili „Betlehemska zvijezda“ prema Evanđelju po Mateju (Matej.2.1-12) zvijezda je Sveta tri kralja dovela u Betlehem gdje se rodio Isus.
Ovaj rijedak fenomen i događaj moći ćete pratiti bilo gdje tamo gdje je nebo vedro jedan sat nakon zalaska sunca 21. prosinca.

Izvor:24 sata

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)