Mjesečevi čvorovi u znacima horoskopa

Južni čvor u Ovnu, Sjeverni u Vagi

Osobine kojih se treba osloboditi (prepreka ostvarenju karmičkog cilja):prenaglašen ego i njegov utjecaj na sve dionice, prejak identitet i želja za očuvanjem integriteta; potreba za stalnom aktivnošću, pokretom, želja da se ostvari “nešto”; prejaka osobna stranica, isuviše osobno dozivljavanje svega u okolici; zajedljivost, oštrina (otresito reagiranje), stalna borba, život u “gardu”; sklonost brzini u svemu (govoru, reagiranju, vožnji …); Karakteristike koje treba forisirati: težnja životu u zajednici, dijeliti s bližnjima, druželjubivost; sposobnost prevazilaženja medjusobnih razlika; osjećaj da se cijeni ono što samo po sebi dolazi, ne žuriti ka cilju ostavljajući drugo po strani, smanjiti brzinu, pustiti da se dogadjaji odvijaju suptilnije; uživanje u trenutku, živjeti ovdje i sada, a ne jučer ili sutra, anulirajući JA u korist MI.
Tijekom prethodnih inkarnacija ove osobe su bile suvise okrenute sebi i ostvarenju vlastitih želja, ideala i ciljeva i nedovoljno su vodili brigu o drugima. Zapostavljali su sve sto ima veze sa pojmom zajedništva. Bili su živahni, nestrpljivi, stalno u pokretu, ali i samovoljni i nagli. Ova inkarnacija upućuje na jačanje suradnje, tolerancije, strpljivosti, osjećaja za okolinu, svijesti o drugima i njihovim potrebama i razvijanje diplomatičnost u komunikaciji. Takodje, potrebno je mnogo učenja o žrtvovanju i davanju. Pitanje braka naglašeno je kao jedno od najvažnijih iskustava, jer i preko njega treba popraviti odnos prema drugima.

Južni čvor u Biku, Sjeverni u Škorpionu

Jedna od najtežih karmičkih pouka u zodijaku. U prošlim je životima plutonska transformativna sila uzrokovala mnoge završetke. Postoje mnoga sjećanja na izmicanje tla pod nogama pa je razvijen defanzivan stav prema svima koji nude savjet. U prošlim životima prošlo se kroz paklene vatre radi spaljivanja krivih vrijednosti. Sada se kroz Sjeverni čvor u Biku mora izgraditi novi skup životnih vrijednosti. Gotovo svi s ovim položajem čvora su se barem u jednoj prilici bavili magijom. Sada će svako vraćanje nižem Ja dovesti do grubog buđenja. U prošlim inkarnacijama snažan seksualni poriv izbacivao je ovu osobu iz ravnoteže. Naučila je tražiti zadovoljstvo u svim vrstama odnosa, što postaje destruktivno za ego. Veliki dio života i dalje kontroliraju duboko podsvjesni razine. Potrebno je dobro proučiti horoskop kako bi se procijenilo koliko se duh natus odvojio od animalnog nasledjenog od Škorpiona. Oni koji su još uvijek bliže Škorpionu i dalje proživljavaju unutarnje revolucije. Planete u konjukciji sa Čvorovima gurnucu osobu tom čvoru i doslovce je prisiliti da ga proživljavao u ovom životu. Postoji navika intenziteta, koji kad se ne može izraziti prerasta u bijes. Seksualna želja mora se transformirati u božansku ljubav. Škorpionski Južni čvor mora spaliti mostove iza sebe i odbiti povratak unazad. Kad dosegne Sjeverni čvor u Biku ostvarit sigurnost i stabilnost. Ovo je tranzicija iz života rata u vrt mira. Kuća u kojoj se nalazi Južni čvor pokazat životno područje gdje se mora razriješiti ostatak Škorpionskih borbi a kuća u kojoj je Sjeverni čvor životno područje u kojem će nova svjesnost povjerenja i sigurnosti najzad zamijeniti borbe.

Sjeverni čvor u Blizancima, a južni u Strijelcu

Ovo je poziv da se priduži društvu. Duh je došao u život s ostatkom divljine. Tako mu je teško prihvatiti vrijednost stajališta drugih ljudi. Karmička navika samodovoljnosti otežava refleksiju o sebi.I dalje ga privlači prirodno postojanje bez formalnosti i učiniće sve da izbjegne ograničenja.Posjeduje naviku da bude slobodan i očajnički se trudi zadržati taj osjećaj slobode. U duhu je vječiti neženja. Nije naviknut na zahtjeve društva pa pokušava da izbjegne odgovornost. U osnovi riječ je o pomalo primitivnoj prirodi.Nema smisla za društvene manire. U ovom životu uči kako se uklapa u društvo. Nije naučio dovoljno o suradnji, društvenosti i taktu. Kroz sjeverni čvor u Blizancima potrošit većinu životne energije u učenju kako naučiti umjetnost komunikacije. Osjeća potrebu da se obrazuje. U prošlim inkarnacijama postigao je prirodno razumijevanje univerzuma. Kuća u kojoj je Južni čvor pokazuje gdje i dalje želi biti slobodan duh. Kuća gdje je Sjeverni čvor pokazuje vrata kroz koja mora proći da bi doživio prednosti civilizirane ljudske kulture kojoj se mora približiti.

Južni čvor u Raku, Sjeverni u Jarcu

Osobine kojih se treba osloboditi (prepreka ostvarenju karmičkog cilja):predominantna potreba za trajnom sigurnošću koja može blokirati druge, čak i važnije životne oblasti;konformizam i pretjerana vezanost za obitelj i domaće okruženje;nostalgija i stalno vraćanje u prošlost;bojazni i strahovi pred životom koji uzrokuju nesigurnost i nepovjerenje;potreba za čuvanjem za “stare dane”; Karakteristike koje treba forsirati: sposobnost suočavanja sa životnim problemima i preuzimanje osobne odgovornosti;prihvaćanje vlastitog odrastanja i zrelosti;sposobnost osobnog izbora bez straha od posljedica (“šta će biti poslije?”);odbijanje tutora i potpora; angažiranje bez zadnjih, skeptičnih misli (“što ako ne uspijem?”) udruživanje s drugim osobama koje nije motivirano sigurnošću
U prethodnim životima ove osobe su bile suviše emotivne i na svijet su gledale sa pretjeranim optimizmom, vidjevši ga ne onakvim kakav jest, već kakav su željeli da bude. Bili su emocionalno previše popustljivi i nezreli, a centar njihovog interesovanja bili su obitelj i sve što je u vezi s emotivnim planom. U svakome koga su sretali tražili su zaštitu i oslonac, i uvijek su se trudili da drugima prepuste rješavanje problema. U sadašnjem životu treba doseći zrelost kroz pravično čvrst i pouzdan karakter, potpuno zreo, na koji će drugi moći osloniti. Karmički naglasak je na planu životnih ciljeva i drugih ostvarenja, pa je karijera, za njih od izuzetnog značaja. Osim toga, treba naučiti i da se opraštaju od dragih osoba.

Sjeverni čvor u Lavu, Južni čvor u Vodenjaku

Sjeverni čvor u Lavu simbolizira borbu s voljom. Osoba uči da razvija unutrašnju snagu.

Situacije će je prisiliti da bude samostalna, često bez ramena na koje se može osloniti.Na posljetku će naučiti da je život bolji kad ga stvori sama. U ovom životu sposobna je za snažno vodstvo. Mora naučiti kako da bude orjentirana prema cilju. Naučena je živjeti u budućnosti no mora shvatiti da u budućnosti neće biti ničega što nije stvoreno sada! U prošlim inkarnacijama razvila je nevezanost za ostatak svijeta, i slobodu da ide svojim putem. Sada je ponosna što je jedinstvena i drugačija, ne razmišlja o tome što je društvena tradicija nego koja je pravila uspostavila za sebe.
Ako se utemelji u znanju iz prošlih inkarnacija može postići mnogo za ljudsku rasu jer može depersonalizirati svoja djelovanja za dobro čovječanstva. Sreću nalazi kad otkrije načela kojima može posvetiti život – ali ona moraju biti čvrsta.Južni čvor u Vodenjaku donio je u ovaj život načelo jednakosti i pravičnosti. U sadašnjem životu osoba može biti samostalna i jedinstvena i izražavati svoja urođena uvjerenja. Ali njena najveća postignuća su moguća kad osobnu volju preda u službu čovječanstvu. Osoba može napraviti revolucionarne promjene u tradicionalnom. Velika neovisnost može ometati bliskim odnosima. Kuća u kojoj je Južni čvor ukazuje na oblast u kojoj postoji potreba za originalnošću i slobodom iz prošlog života, i koja još traži način da dodje do izražaja.Kuća u kojoj je Sjeverni čvor ukazuje na oblast u kojoj se sva energija može fokusirati u novu sjajnu kreaciju, poklon svijetu. Ovo su čvorovi “izumitelja”.

Sjeverni čvor u Djevici, Južni čvor u Ribama

Raniji životi stvorili su kod vas ovisnost od drugih i davanje njima prednost u odnosu na vaše osobne potrebe. Strah da nekog ne povrijedite dodatno vas je iscrpljivala i sprečavala da iskazujete svoje osobne potrebe. Zato ste potiskivali svoju osobnost i povlačili se u svijet mašte. Morate naučiti živjeti racionalno. Usmjerite se ka konkretnim stvarima bitnim za vaš život, a sve drugo zanemarite.Stvari sagledavajte kroz realnost, a ne kroz emocije. Budite uporniji u svojim namjerama i ne dozvolite da vas drugi skrenu s puta kojim idete. Borite se za ispravnost svojih stavova i hrabro recite “ne” kada ste u pravu. Sve što radite dobro prethodno pripremite i ne mijenjajte donijete odluke, osim u slučajevima prijeke potrebe. Suradnike i prijatelje birajte promišljanjem, a ne prihvaćanjem svakog tko vam se ponudi.

Sjeverni čvor u Vagi, Južni u Ovnu
Ovi čvorovi zahtijevaju puno učenja o žrtvovanju i potrebama drugih. Svi životi rada na izgradnji samopouzdanja i digniteta moraju se sada predati drugima. Sjeverni čvor u Vagi sprječava daljnje jačanje samosvijesti. Treba se čuvati snažnog ega i njegova utjecaja na život. Ukorijenjen stav “Prvo JA” sada donosi gruba i bolna iskustva i učenje o suradnji. Mora usporiti i biti sigurna da sve što radi ima smisla, u braku, intimnim i drugim odnosima. Mora naučiti o ravnoteži, mora naučiti suptilnu lekciju da njezin snažan pionirski individualizam nije u stvari namijenjen njoj nego da bolje omogući drugima skladan život. U prošlim je inkarnacijama bio bitan samo napredak. Sada se, ne želi li osoba ostati sama, sebičnost i taština moraju obuzdati. Zna da u ovom životu treba davati a ne uzimati no svejedno joj je teško prihvatiti tu karmu punog srca. Dok ne nauči dijeliti uvijek će iskrsnuti nešto što će spriječiti njezine napore. Na kraju će shvatiti da nije bitno pobijediti ili izgubiti nego biti pravičan.Zbog naduvanog ega mnogi događaji u ovom životu bit će bolni udarci za ego. Osoba treba paziti da ne postane ogorčena zbog toga što vidi da sve što želi biva oduzeto njoj i dano drugima. Ona mora predati svoj sebični ego i prihvatiti život u svijetu koji je izgrađen na delenju.Dok ne prevazidje svoj Južni čvor najveća joj je frustracija svjedočiti kako drugi ljudi dobivaju ono što ona želi. Ne shvaća da su sve njezine želje u stvari osmišljene za druge. Mentalno energizuju želje ljudi oko sebe da bi na kraju bila sredstvo njihova zadovoljenja. Nije lako ostvariti ravnotežu između Ovna / Marsa i Vage / Venere. Ova osoba može najbolje osjetiti ljubav za druge kad su njezine potrebe zadovoljene.

Kuća u kojoj je Južni čvor pokazuje područje gdje nezasitne želje prošlih inkarnacija još zahtijevaju prioritet. Kuća gdje je Sjeverni čvor pokazuje kako se može postići zadovoljenje putem žrtve, suradnje i izražavanja nesebične ljubavi prema drugima.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)